DonalD Trump și Xi Jinpin

Trump anunță ”cel mai mare acord” cu China pentru fermierii americani

195
Președintele SUA Donald Trump a sărbătorit pe Twitter un acord comercial parțial fîcut cu Beijing, prezentându-l ca fiind ”cel mai grozav și cel mai mare acord făcut vreodată” pentru fermierii americani.

BRUXELLES, 13 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. “Acordul pe care l-am făcut cu China este, de departe, cel mai grozav și mai mare făcut vreodată pentru Marii Noștri Fermieri Patrioți în istoria țării noastre”, a spus Trump pe tweet sâmbătă, în stilul său hiperbolic. De fapt, se pune întrebarea dacă se poate produce atât de multă marfă. Fermierii noștrii o vor scoate la capăt. Mulțumesc, China!”, a scris Donald Trump, relatează Russia Today

Delegațiile comerciale din SUA și China au atins o ”foarte substanțială fază unu” a acordului vineri, acoperind proprietatea intelectuală, serviciile financiare și produsele agricole. În timp ce acordul actual ar putea lua câteva săptămâni până la finalizare, creșterea plănuită a tarifelor pe bunurile chinezești a fost stopată iar Beijing a fost de acord să cumpere bunuri agricole americane în valoare de 40-50 de miliarde de dolari.

Fermierii americani au văzut cererea chinezească pentru porc, soia și bumbac în timpul războiului comercial cu Beijing al administrației Trump. Dacă China se ține de noua înțelegere, cheltuielile sale pe produsul agricol american se va dubla, de la 19,5 miliarde cheltuit în 2017. Că pentru Trump acest lucru este o victorie nu este o surpriză de vreme ce americanii din zona rurală constituie o mare parte din baza sa de susținere.

Mai rămân multe de discutat acum când cele două țări intră în faza a doua a negocierilor.

Much remains to be discussed as the two countries enter the second phase of negotiations. Washington și Beijing trebuie să ajungă la un acord privind transferul de tehnologie și cu privire la lista neagră cu companii chinezești a administrației Trump pe care se află Huawei, gigantul în producerea de smartphone și în tehnologia 5G.

195
Tagurile:
China, SUA

Загрузка...