Donald Trump

Trump le reproșează kurzilor nu au sprijinit SUA în cel De-Al Doilea Război Mondial

166
Donald Trump le-a reproșat kurzilor că nu au sprijinit Statele Unite în cel De-Al Doilea Război Mondial.

BUCUREȘTI, 10 oct – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, le-a reproșat kurzilor că nu au ajutat Washingtonul în timpul celui De-Al Doilea Război Mondial, în special, în timpul debarcării în Normandia.

​În acest fel, liderul american a răspuns la afirmațiile unui jurnalist că Statele Unite nu i-au susținut pe kurzi, „permițând ofensiva” militarilor turci în Siria, în pofida faptului că anume kurzii au ajutat coaliția internațională să obțină o victorie asupra Statului Islamic. Corespondentul și-a exprimat opinia că acum Americii îi va fi greu „să încheie alianței”.

Publicația Daily Beast menționează în comentariul lui Trump a făcut trimitere la un editorial publicat pe site-ul conservator Townhall, în care autorul afirmă “kurzii nu ne-au venit în ajutor în Normandia”, precum nu i-au sprijinit pe americani în Coreea, Vietnam și Afganistan.

În același timp, președintele SUA a amintit că Washingtonul deja a cheltuit „sume imense de bani pentru ajutorarea kurzilor”.

Mai devreme, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a anunțat despre lansarea operațiunii militare “Izvorul Păcii” în nordul Siriei, îndreptat împotriva Partidului Muncitoresc din Kurdistan și grupării teroriste Statul Islamic.

SUA, care anterior au cooperat cu kurzii din regiune, au declarat că nu va participa la ofensivă și chiar își vor retrage trupele. Kurzii au acuzat Washingtonul de încălcare a tuturor înțelegerilor.

166
Tagurile:
Turcia, SUA, Cel de-al doilea război mondial, Kurzi, Donald Trump
Тема:
Operațiunea militară a Turciei în Siria - "Izvorul Păcii" (45)
Tematic
Iranul, îngrijorat de acțiunile SUA în Siria: E un atentat la suveranitatea țării
De ce SUA vor cât mai mult sânge în Siria: Ce se întâmplă
Assad vrea mai multă limbă rusă în Siria
Lavrov: Războiul din Siria s-a încheiat. Ce spun experții sirieni
Parisul condamnă intenția Turciei de a demara o operațiune militară în Siria
Erdogan a anunțat începutul operațiunii militare în Siria
Aviața turcă a atacat orașul Ras al-Ayn din Siria
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

271
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

271
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...
Drapelul Iranului

Asasinat în Iran posibilă catastrofă internațională!

256
Orientul Apropiat e din nou în atenția întregii lumi! Asasinarea, azi, a directorului programului nuclear din Iran este urmată de un anunț grav – va urma o ripostă, iar vizat pare a fi Israel

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Tensiunile au crescut din nou între statele cu cele mai puternice forțe militare din Orientul apropiat, Iran și Israel.

Asasinarea directorul programului nuclear din Iran, Mohsen Fakhrizadeh, chiar în apropierea  Teheranului a fost urmată de o amenințare cu o ”lovitură fulgerătoare” ca ripostă.

”Vom lovi ca fulgerul asupra asasinilor acestui martir şi îi vom face să regrete acţiunea”, a declarat Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, transmite presa internațională.

Dar, mai grav este că Iranul consideră Israelul are ”un rol” în acest act – deci, implicit, riposta s-ar îndrepta contra acestuia.

”Teroriştii l-au asasinat pe un eminent om de ştiinţă iranian”, a scris pe Twitter ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, subliniind că ”acest act de laşitate, care prezintă indicii serioase privind rolul Israelului, arată disperarea pentru acte beligerate a autorilor”.

Șeful diplomației iraniene cere comunității internaţionale ”să pună capăt ruşinoaselor standarde duble şi să condamne acest act specific terorismului de stat”.

Inițial, Teheranul a anunțat, prin Ministerul iranian al Apărării, că ”Elemente teroriste au atacat maşina lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul Centrului militar de Cercetare şi Inovare. Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav şi a fost transportat la spital”.

”Din nefericire, echipa medicală nu a reuşit să îl resusciteze. Acest om de ştiinţă şi manager a devenit martir”, a anunţat Ministerul Apărării de la Teheran.

Este de așteptat ca orele următoare să aducă necesarele clarificări pentru a nu se ajunge la conflicte și o situație care ar prune întreaga lume în pericol – și ar putea genera o adevărată catastrofă internațională.

256
Tagurile:
Iran

Загрузка...