Atacurile artileriei turcești asupra pozițiilor kurde din Siria. 9 februarie 2018

Victime în rândurile populației, în urma atacurilor artileriei și aviației turcești

332
(reînnoit 19:12 09.10.2019)
Mai mulți civili au fost răniți în urma atacurilor artileriei turce asupra câtorva orașe din nord-estul Siriei.

BUCUREȘTI, 9 oct – Sputnik. Mai mulți civili din orașul Ras al-Ayn au avut de suferit de pe urma atacurilor cu artilerie din partea forțelor armate turcești, transmite televiziunea de stat a Siriei.

Siria
© AP Photo / Can Erok/DHA-Depo Photos

Există răniți printre localnici în urma atacurilor cu artilerie din partea regimului turc asupra orașului Ras al-Ayn, transmite postul de televiziune Ikhbariya. Forțele Democratice ale Siriei (SDF) au anunțat despre doi morți în urma atacurilor ale aviației asupra satelor siriene.

Potrivt surse citate, în prezent armata turcă a atacat orașele Ras al-Ayn, Darbasia, Malikiyah, Qamishli în provincia Hasakah și orașele Tell Abyad și Ayn Issa din provincia Rakka.

De asemenea, aviația turcă va efectua lovituri asupra infrastructurii care alimentează cu energie electrică stația de pompare a apei Haluk. Potrivit postului de televiziune, această stație alimentează orașul Hasakah. De asemenea, unor atacuri a fost supusă și barajul Saffan, aflat la nord de Malikiyah.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat pe 5 octombrie că o decizie cu privire la desfășurarea unei operațiuni în nordul Sirie, la Est de Eufrat, ar putea fi luată în următoarele zile. Ulterior, Washingtonul a anunțat că forțele SUA nu vor participa la acțiunile militare ale Turciei și se vor retrage din acea zonă.

Kurzii din Forțele Democratice Siriene (SDF) au declarat pe 7 octombrie că forțele militare SUA s-au retras din zona de frontieră cu Turcia în nordul Siriei, încălcând acordurile încheiate cu aliații lor kurzi. Ulterior, Washingtonul a declarat că SUA nu își retrag toate trupele din Siria, ci doar transferă pe cele aflate în regiunea de Nord, fiind vorba de 50 de militari.

332
Tagurile:
Siria, Turcia
Тема:
Operațiunea militară a Turciei în Siria - "Izvorul Păcii" (41)
Tematic
Lavrov: Războiul din Siria s-a încheiat. Ce spun experții sirieni
Parisul condamnă intenția Turciei de a demara o operațiune militară în Siria
Erdogan a anunțat începutul operațiunii militare în Siria
Aviața turcă a atacat orașul Ras al-Ayn din Siria
Putin l-a îndemnat pe Erdogan să analizeze cu atent situația
Germania condamnă în termeni duri operațiunea Turciei și cere încetarea înaintării

Загрузка...