Recep Tayyip Erdogan

Putin l-a îndemnat pe Erdogan analizeze cu atent situația

247
(reînnoit 18:12 09.10.2019)
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a îndemnat pe Erdogan, în contextul lansării unei operațiuni militare în nord-estul Siriei, să analizeze cu atenție situația pentru a nu dăuna eforturilor de reglementare a crizei siriene.

BUCUREȘTI, 9 oct – Sputnik. Președintelel Rusiei, Vladimir Putin, l-a îndemnat într-o discuție telefonică pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, să cântărească cu analizeze situația pentru a nu provoca daune eforturilor de reglementare a crizei siriene, anunță serviciul de presă a Kremlinului.

Se menționează că disuția a avut loc astăzi, la inițiativa părții turce.

„Continuăm schimbul de opinii în problema siriană, inclusiv luând în considerație înțelegerile la care s-a ajuns în septembrie la Ankara în cadrul întrevederii liderilor celor trei state-garante a procesului de la Astana. În contextul planurilor anunțate de Turcia de desfășurare a unei operațiuni militare în nord-estul Siriei – Vladimir Putin i-a îndemnat pe partenerii turci să analizeze cu atenție situația pentru a nu dăuna eforturilor de reglementare a crizei siriene”, se spune în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat pe 5 octombrie că o decizie cu privire la desfășurarea unei operațiuni în nordul Sirie, la Est de Eufrat, ar putea fi luată în următoarele zile. Ulterior, Washingtonul a anunțat că forțele SUA nu vor participa la acțiunile militare ale Turciei și se vor retrage din acea zonă.

Kurzii din Forțele Democratice Siriene (SDF) au declarat pe 7 octombrie că forțele militare SUA s-au retras din zona de frontieră cu Turcia în nordul Siriei, încălcând acordurile încheiate cu aliații lor kurzi. Ulterior, Washingtonul a declarat că SUA nu își retrag toate trupele din Siria, ci doar transferă pe cele aflate în regiunea de Nord, fiind vorba de 50 de militari.

247
Tagurile:
Siria, Turcia, Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin, Rusia
Тема:
Operațiunea militară a Turciei în Siria - "Izvorul Păcii" (41)
Tematic
Conducător adevărat, Erdogan a dat cea mai dură replică SUA: ”Turcia NU se teme!”
Militarii SUA se retrag din nordul Siriei, în ajunul operațiunii militare a Turciei
Parisul condamnă intenția Turciei de a demara o operațiune militară în Siria
Aviața turcă a atacat orașul Ras al-Ayn din Siria
Erdogan a anunțat începutul operațiunii militare în Siria
Erdogan, mutare în forță – provocare pentru SUA… dar și pentru România!

Загрузка...