Trump

Trump: „Cea mai proastă decizie luată vreodată” a costat 8 mii de miliarde de dolari

456
(reînnoit 16:38 09.10.2019)
Trump a criticat războaiele fără sfârșit ale SUA în Orientul Mijlociu, vorbind despre aducerea militarilor acasă și numind implicarea americană în acea zonă ”cea mai proastă decizie”.

BRUXELLES, 9 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Într-o nouă șarjă anti-război, președintele Trump a numit implicarea SUA de decenii în Orientul Mijlociu drept ”cea mai proastă decizie luată vreodată”, spunând că țara a cheltuit 8 mii de miliarde de dolari pe războaie făcute sub pretexte false, scrie Russia Today. 

Președintele SUA a scris pe twitter în aprăarea deciziei sale de a retrage trupele americane din Siria de nord-est. Mișcarea a provocat rumoare la Washington, criticii lui Trump acuzându-l că a trădat milițiile kurde din Siria care se vor confrunta acum cu trupele turcești.

Decizia SUA de a purta războaie în Orientul Mijlociu a fost ”cea mai proastă decizie din istoria țării”, a declarat însă Trump, pomenind de pretextul invaziei americane din Irak pentru a-l doborâ pe Saddam Hussein în 2003.

”Am mers la război sub un pretext fals și acum dovedite ca atare, armele de distrugere în masă. Nu era niciuna!”, a scris Trump.

"Statele Unite nu ar fi trebuit niciodată să meargă în Orientul Mijlociu", a adăugat Trump.

456
Tagurile:
Decizie, Trump
Tematic
Trump: este timpul ca SUA ”să se retragă din aceste războaie ridicole, fără sfârșit”
Putin a vorbit despre relațiile lui cu Trump
SUA au anulat regimul de vize pentru Polonia – anunțul lui Trump

Загрузка...