Donald Tusk și-a pierdut cumpătul cu Boris Johnson pe tema Brexit

1306
Președintele Consiliului European Donald Tusk a lansat un atac dur la adresa premierului Boris Johnson pe social media, spunându-i că Brexitul nu este despre ”a câștiga un joc stupid al învinovățirii”.

BRUXELLES, 8 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Se poate spune că Tusk nu a reacționat favorabil la schimbul de idei la telefon dintre Tusk și Angela Merkel când cei doi lideri au discutat depsre criza Brexit, spune Russia Today.

Președintele Consiliului a reacțioant pe twitter să îl certe pe Johnson pentru că acesta ar vedea Brexitul ca pe un joc mai degrabă decât să se gândească la viitorul oamenilor în UE și în Marea Britanie. Tusk, în mod ostentativ, l-a contrat pe Johnson în limba latină, cu un tweet în care spune ”quo vadis ?” (încotro te îndrepți).

”Miza nu este a câștiga un joc stupid al învinovățirii... Nu vrei un acord, nu vrei o prelungire, nu vrei să renunți, quo vadis?”, a scris Tusk.

Merkel l-a avertizat pe Johnson că pentru orice șansă a unui acord, Irlanda de Nord trebuie să rămână în uniunea vamală a Uniunii Europene. Downing Street a reacționat spunând că dacă aceasta este poziția UE despre Brexit, atunci un acord ”este în mod esențial imposibil nu numai acum, dar pentru totdeauna”.

1306
Tagurile:
Brexit, Boris Johnson, Donald Tusk
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (586)
Tematic
Brexit: cel mai plauzibil scenariu – Obiectivul nr. 1 al Guvernului privind românii din UK
Imediat după Brexit - „Vom pune capăt definitiv liberei circulaţii” - măsuri
Răsturnare de situație: Londra va cere amânarea Brexit în lipsa unui acord cu UE

Загрузка...