Polizei

Confirmat: Atac terorist în Germania cu un camion - cine e atacatorul

4650
Incidentul în care un camion furat a intrat în maşinile aflate în trafic în orașul Limburg, Germania, a fost clasificat ca act de terorism, potrivit postului public german ZDF.

BUCUREŞTI, 8 oct – Sputnik, Doina Crainic. Cel puțin nouă persoane au fost rănite în atac, care a fost comis de un bărbat din Siria de 30 şi ceva de ani.

Cu toate că motivele suspectului au fost inițial neclare, acum autoritățile consideră că a fost vorba de un act de terorism, relatează postul public ZDF, citând oficiali din securitate, potrivit RT

După ce a dat jos un șofer al unui camion Mercedes alb, se spune că suspectul a accelerat intrând într-un grup de mașini oprite la un semafor. În urma atacului, au fost avariate opt vehicule, mai multe resturi fiind împrăştiate de-a lungul străzii.

Martorii spun că atacatorul a rostit „Allah” de mai multe ori și a vorbit în arabă, potrivit presei germane.

În 2016 în Germania a avut loc un atac mult mai sângeros cu un camion, când un imigrant tunisian a folosit un astfel de vehicul cu care a intrat în mulţimea aflată într-o piață de Crăciun în Berlin, ucigând 12 persoane.

4650
Vladimir Putin și Joe Biden

Putin și Biden și-au dat mâna - VIDEO

20
(reînnoit 14:42 16.06.2021)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, s-a întâlnit acum câteva minute cu omologul său american, Joe Biden, la Geneva.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. La Villa La Grange din Geneva are loc primul summit dintre Putin și Biden. Acesta început în jurul orei 14:00, ora Moscovei, și se va desfășura în trei părți: o întrevedere în format restrâns și două în format extins, cu pauze de cafea. Prima implică participarea ministrului Afacerilor Externe Serghei Lavrov și a secretarului de stat Anthony Blinken, precum și a traducătorilor.

Pe lângă Lavrov, din delegația rusă fac parte consilierul președintelui Iurii Ușakov, purtătorul de cuvânt al șefului statului Dmitri Peskov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite Anatoli Antonov, șeful Statului Major General Valeri Gherasimov și viceministrul Afacerilor Externe Serghei Reabkov. De asemenea, au fost invitați: șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria Aleksandr Lavrentiev.

După săptămâni de pregătire, președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său american, Joe Biden, în orașul elvețian Geneva, înainte de cele aproximativ patru sau cinci ore de discuții planificate și care vor cuprinde o gamă largă de subiecte și probleme.

20
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA
Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a ține o conferința de presă comună cu Putin
Stoltenberg: Summitul Putin – Biden este extrem de important

Загрузка...
Pașaport UE de vaccinare împotriva COVID

Certificatul digital european Covid 19 a fost lansat în Belgia

27
Certificatul de călătorie Covid-19 a fost lansat în Belgia, iar președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut un anunț în acest sens.

BRUXELLES, 16 iun – Sputnik. Președintele Comisiei Europene și-a prezentat în fața presei propriul certificat digital Covid, anunțând că Belgia a lansat acest sistem începând de astăzi, dar că toate statele UE îl vor avea implementat de la 1 iulie.

Documentul va conține fie date privind starea de vaccinare Covid a unei persoane, sau un test PCR negativ, fie confirmarea că persoana s-a vindecat recent de coronavirus. Certificatul va avea format hârtie sau pe smartphone.

Certificatul digital COVID la nivelul UE va fi utilizat timp de 12 luni,

Regulamentul privind certificatul digital COVID al UE a fost convenit între instituțiile europene într-un timp record de 62 de zile.

Certificatul digital COVID al UE nu împiedică libera circulație la nivel european, iar persoanele care nu sunt vaccinate au voie să călătorească, a arătat Comisia Europeană.

27
Tagurile:
Certificat de vaccinare

Загрузка...