Послание в бутылке

În Brazilia a fost găsită o sticlă cu mesajul unor marinari sovietici

217
(reînnoit 19:55 08.10.2019)
O sticlă cu mesajul unor marinari sovietici a fost găsită pe țărmul Oceanului Atlantic în Brazilia.

BUCUREȘTI, 8 oct – Sputnik. Niște studenți brazilieni au găsit pe țărmul oceanului Atlantic, statul Rio Grande do Sul, o sticlă care conținea un bilet în limba rusă, anunță postul de televiziune Globo.

​Sticla o lovea cu piciorul fratele de zece ani a unuia din tinerii care se odihneau pe plajă. Gașca s-a interesant de descoperire, însă nimeni nu a reușit să descifreze textul. În cele din urmă, una din tinere a publicat imaginea bilețelului într-un grup de Facebook a Universității Pelotas.

Postarea a acumulat peste două mii de comentarii, iar una din studente, care cunoaște limba rusă, a încercat să traducă scrisoarea.

„Ne adresăm celor care nu s-au lenevit să pescuiască această sticlă. Ea a fost băută în ciuda ordinelor și regulamentelor MRH și a guvernului, de către acești marinari care respectă și nu uită tradițiile maritime”, se spune în traducerea aproximativă a mesajului.

Se presupune că prin MRH autorii aveau în vedere Ministerul Pisciculturii a URSS. Prin ordine și regulamente, probabil, se presupune “prohibiția” – campania împotriva consumului de alcool lansată după venirea la putere a lui Mihail Gorbaciov în 1985.

Foaia a fost trimisă la expertiză într-un laborator de păstrare și restabilire a artefactelor Universității Pelotas. Deocamdată, aceștia nu și-au publicat concluziile. Experții presupun că marinarii au aruncat sticla de pe vasul de pescari în apropierea malului Groenlandei în anul 1990.

217
Tagurile:
Mesaj, URSS, Oceanul Atlantic, Brazilia
Tematic
Nebunia terorii în Franța - îmbracă în sticlă uriașul Turn Eiffel! (FOTO)
Bruxelles: „Apa dacilor", cea mai pură apă din lume. Cât costă o sticlă
Câte o sticlă de vin pentru fiecare pasager pe Aeroportul Chișinău
O sticlă cu un mesaj din URSS a fost găsită în Alaska (Foto)

Загрузка...