Putin și Vucic

Președintele Serbiei se va întâlni cu Putin la Moscova

90
(reînnoit 19:45 07.10.2019)
Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, se va întâlni la Moscova, până la finele acestui an cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

BUCUREȘTI, 7 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, vor avea o întrevedere la Moscova până la sfârșitul acestui an, fapt asupra căruia cei doi lideri au convenit în cadrul unei conversații telefonice, a anunțat administrația prezidențială sârbă.

Discuția dintre șefi de stat a avut loc luni. Vučić i-a adresat lui Putin un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de naștere.

“Președintele Vučić și președintele Putin au convenit să se întâlnească până la sfârșitul acestui an la Moscova pentru a face un schimb de opinii în cele mai importante probleme, îndoesebi cele care vizează Kosovo și Metohia. Președintele Putin i-a spus președintelui Vučić că îi urmărește activitatea, înțelege bine că Serbia se află într-o situație complicată și este gata să-i acorde un ajutor”, se spune în comunicatul administrației liderului Serbiei.

Vučić l-a mulțumit pe liderul rus pentru atenția acordată dezvoltării relațiilor ruso-sârbe și pentru susținerea integrității teritoriale a Serbiei.

90
Tagurile:
Serbia, Moscova, Rusia, Aleksandar Vučić, Vladimir Putin
Tematic
Noul guvern sârb: pentru Serbia, colaborare și cu Rusia, și cu UE
Ucraina și Moldova visează la gaz rusesc din România
Ultima oră: Moscova acuză Bucureștiul de difuzarea unor falsuri
Declarație: Serbia nu va susține niciodată sancțiunile antirusești
Moscova reacționează dur la arestarea diplomatului rus în Kosovo
NATO – o uriașă minciună și un pericol pentru lumea întreagă!
Atenție! Ce a început în Israel nu seamănă cu cea fost înainte – se anunță dezastrul?
Autoritățile din Kosovo se opun evacuării diplomatului rus, rănit de poliția kosovară
Bomba din Raportul GRECO: proba că SUA ne mint! Ne cer să facem… ceea ce ei refuză!
Conflict la nivel înalt. Serbia acuză România de blocarea unui transport militar pe Dunăre
Rusia nu va lăsa Moldova fără gaze: Care poate fi alternativa tranzitării prin Ucraina
Handbal: Rusia a învins Serbia și privește către medaliile Euro 2018
Ar putea Serbia să adere la UE fără a renunța la prietenia cu Rusia?

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

31
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31

Загрузка...
Paris

Măsură fără precedent:parada militară franceză din 14 iulie va fi înlocuită cu o ceremonie

23
(reînnoit 21:20 04.06.2020)
Celebra paradă militară de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris de Ziua Naţională a Franţei, 14 Iulie, va fi înlocuită în acest an printr-o ceremonie în Place de la Concorde, pentru a respecta exigenţele de ordin sanitar

BRUXELLES, 4 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Anunțul acestei măsuri fără precedent a fost făcut astăzi de preşedinţia franceză care a precizat că ceremonia militară, în care va fi adus un omagiu şi cadrelor medicale, va cuprinde ”un dispozitiv restrâns la 2.000 de participanţi şi în jur de 2.500 de invitaţi”, cu respectarea regulilor de distanţare socială.

Ceremonia va include totuși și o paradă aeriană, prin care va fi onorată ”participarea armatelor noastre la lupta împotriva COVID-19”, se mai arată în anunțul președinției franceze.

Potrivit aceleiași surse, ceremonia este menită să aducă un omagiu personalului din sănătate pe care francezii l-au aplaudat în fiecare seară în perioada măsurilor de izolare, precum şi tuturor actorilor mobilizaţi împotriva virusului.

Evenimentul nu va fi deschis publicului larg, dar situaţia ar putea fi reevaluată până la data de 14 iulie, însă numai dacă situaţia sanitară se va îmbunătăţi.

Parada de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris, de Ziua Naţională a Franţei, este celebră în toată lumea, fiind o manifetare tradițională de mare anvergură care este transmisă pe tot mapamondul.

23
Tagurile:
paradă, Paris, Franţa
Tematic
Franța: numărul deceselor din cauza coronavirusului, în scădere
Șefii Legislativelor din Franța și Germania cer redeschiderea granițelor în Europa
Important: Ce categorii de cetățeni au acces în Franța până în data de 10 iulie

Загрузка...