Militarii turci

Militarii SUA se retrag din nordul Siriei, în ajunul operațiunii militare a Turciei

210
(reînnoit 14:50 07.10.2019)
Președintele Turciei, Recep Erdogan, a anunțat că militarii americani se retrag din nordul Siriei, unde turcii urmează să declanșeze o operațiune militară împotriva kurzilor sirieni.

BUCUREȘTI, 7 oct – Sputnik. Militarii americani se retrag din teritoriile din nordul Siriei, undeva Turcia planifică demararea unei operațiuni militare împotriva formațiunilor kurde, a declarat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

"Seara, după o discuție cu președintele SUA, Donald Trump, a început retragerea americanilor. Chiar înainte de aceasta Trump a dat indicații de retragere. Au întârziat un pic. Noi cu SUA menținem o legătură permanentă. Într-o zi vom veni pentru că amenințarea teroristă este inacceptabilă pentru noi", a spus Erdogan jurnaliștilor.

Anterior, acesta a anunțat că decizia cu privire la o lansare a unei operațiuni militare în Nordul Siriei urmează să fie luată în următoarele zile. El a mai adăugat că scopul operațiunii va fi curățirea teritoriului din vecinătate cu frontiera turcă de forțele de autoapărare ale kurzilor sirieni, crearea acolo a unei zone de securitate și amplasarea a refugiaților sirieni care se află în Turcia.

210
Tagurile:
Siria, Recep Tayyip Erdogan, Turcia, SUA
Тема:
Operațiunea militară a Turciei în Siria - "Izvorul Păcii" (45)
Tematic
Turcia și-a expediat tehnica militară la frontieră cu Siria
SUA cer Germaniei să-și trimită trupele în Siria
Germania respinge solicitarea SUA de a detașa trupe militare în Siria
De ce SUA vor cât mai mult sânge în Siria: Ce se întâmplă
Iranul, îngrijorat de acțiunile SUA în Siria: E un atentat la suveranitatea țării
Assad vrea mai multă limbă rusă în Siria
Lavrov: Războiul din Siria s-a încheiat. Ce spun experții sirieni
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

276
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

276
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...
Drapelul Iranului

Asasinat în Iran posibilă catastrofă internațională!

262
Orientul Apropiat e din nou în atenția întregii lumi! Asasinarea, azi, a directorului programului nuclear din Iran este urmată de un anunț grav – va urma o ripostă, iar vizat pare a fi Israel

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Tensiunile au crescut din nou între statele cu cele mai puternice forțe militare din Orientul apropiat, Iran și Israel.

Asasinarea directorul programului nuclear din Iran, Mohsen Fakhrizadeh, chiar în apropierea  Teheranului a fost urmată de o amenințare cu o ”lovitură fulgerătoare” ca ripostă.

”Vom lovi ca fulgerul asupra asasinilor acestui martir şi îi vom face să regrete acţiunea”, a declarat Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, transmite presa internațională.

Dar, mai grav este că Iranul consideră Israelul are ”un rol” în acest act – deci, implicit, riposta s-ar îndrepta contra acestuia.

”Teroriştii l-au asasinat pe un eminent om de ştiinţă iranian”, a scris pe Twitter ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, subliniind că ”acest act de laşitate, care prezintă indicii serioase privind rolul Israelului, arată disperarea pentru acte beligerate a autorilor”.

Șeful diplomației iraniene cere comunității internaţionale ”să pună capăt ruşinoaselor standarde duble şi să condamne acest act specific terorismului de stat”.

Inițial, Teheranul a anunțat, prin Ministerul iranian al Apărării, că ”Elemente teroriste au atacat maşina lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul Centrului militar de Cercetare şi Inovare. Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav şi a fost transportat la spital”.

”Din nefericire, echipa medicală nu a reuşit să îl resusciteze. Acest om de ştiinţă şi manager a devenit martir”, a anunţat Ministerul Apărării de la Teheran.

Este de așteptat ca orele următoare să aducă necesarele clarificări pentru a nu se ajunge la conflicte și o situație care ar prune întreaga lume în pericol – și ar putea genera o adevărată catastrofă internațională.

262
Tagurile:
Iran

Загрузка...