Drapelul Spaniei

Spania: Vom răspunde dacă SUA va provoca un război comercial

135
Spania nu își dorește un război comercial cu SUA, însă dacă Washingtonul îl va provoca, este gata să întreprindă măsuri de răspuns.

BUCUREȘTI, 4 oct – Sputnik. Spania este gata să adopte măsuri de răspuns la decizia SUA de a introduce noi tarife vamale pentru mărfurile din Uniunea Europeană, a declarat ministrul interimar al Agriculturii din Spania, Luis Planas.

Cooperăm cu Comisia Europeană și vom încerca să limităm sau să eliminăm aceste terife, a declarat oficialul spaniol într-o intervenție la radio Ondacero.

De asemenea, ministrul și-a exrimat speranță că această situație nu va declanșa un război agricol, care va provoca daune cetățenilor și producătorilor.

„Trebuie să arătăm foarte clar Statelor Unite că nu ne dorim un război comercial, însă dacă îl vor provoca, vom răspunde”, a avertizat el.

Anterior, ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Heiko Maas, s-a pronunțat pentru elabroarea unui set de măsuri în raport cu Washingtonul după introducerea a tarifelor vamale în valoare de 7,5 miliarde de dolari pentru mărfurile din UE.

Pe 2 octombrie, OMC a permis SUA să introducă tarife vamale în valoare de 7,5 miliarde de dolari pe an pentru statele UE din cauza subsidierii de către europeni a companiei Airbus.

Reprezentantul pentru Comerț al SUA, Robert Lighthizer, a anunțat că noile tarife vamale vor viza navele aeriene, precum și producția agricolă și industrială din Franța, Germania, Spania și Marea Britanie.

135
Tagurile:
Tarife, război comercial, Agricultura, SUA, Spania
Tematic
Înalți reprezentanți din Rusia, SUA și UE, la Chișinău: Criza politică - ce au declarat
Casa Albă confirmă întâlnirile lui Trump cu Putin, Modi, Xi și alții la G20
Bloomberg dezvăluie marele câștigător în războiul comercial dintre China şi SUA
Ceartă între aliați. Conflict comercial UE-SUA pe taxele vamale
Scandal la G7: Trump cere taxe suplimentare, proteste violente, neînțelegeri între lideri
Deputat român: România, lovită de o criză economică - totul pornește din SUA

Загрузка...