Londra

Filmul unei noi crime şocante în Londra: criminalul a fugit în România VIDEO Poliţie

7712
Poliţia Metropolitană a publicat zilele trecute o înregistrare video cu o crimă şocantă care a avut loc într-un bar din Londra, criminalul fiind condamnat pe 1 octombrie. Atenţie, imagini cu impact emoţional puternic.

BUCUREŞTI, 4 oct – Sputnik, Doina Crainic. Video-ul arată exact ce s-a întâmplat în RE Bar din cartierul Eastcote, incident care a dus la moartea unui tânăr de 21 de ani. Înregistrarea video a fost publicată de Poliția Metropolitană la solicitarea familiei victimei, după ce criminalul, Shane O'Brien, a fost declarat vinovat de crimă marți, 1 octombrie, potrivit mylondon.news

După ce a tăiat gâtul tânărului de 21 de ani, Josh Hanson, într-un atac neprovocat, O'Brien a fugit din țară într-un avion privat de pe aeroportul Biggin Hill. Crima a avut loc în club pe 11 octombrie 2015. Acum, după condamnarea sa, circumstanțele uciderii lui Josh au fost în cele din urmă dezvăluite.

În video se vede cum O'Brien intră în bar. La scurt timp se vede cum şi Josh intră în bar cu prietenii săi. În bar, Josh, într-un hanorac gri și blugi, soarbe o băutură. O'Brien stă pe o bancă, nu departe de el, într-un sacou kaki.

O'Brien se îndreaptă spre Josh, care îi este străin, și se apropie de el. În timp ce cei doi bărbați vorbesc, înregistrarea video arată că O'Brien a scos un cuțit și îl ține la spate. Dintr-o dată, criminalul scoate cuţitul şi taie gâtul lui Josh. Totul a durat câteva secunde. După atacul brutal, O'Brien iese din bar.

Rana era de 37 cm și, în ciuda eforturilor unei asistente medicale de a-l salva, tânărul de 21 de ani a murit în câteva ore.

Ancheta polițiștilor a arătat că, după ce l-a atacat pe Josh, O´Brien a părăsit Londra în jurul prânzului duminică, 11 octombrie, și a mers într-un parc de vacanță din Camber Sands.

Pe 13 octombrie, O´Brien și un prieten au mers în Ashford Designer Outlet din Kent și au vizitat mai multe magazine. O´Brien este surprins de camerele video alegând tricouri și pantaloni pentru a-i proba, după care i-a plătit în numerar. De asemenea, și-a cumpărat o valiză și şi-a rezervat timp pentru a lua masa.

Pe 14 octombrie, personalul unui pub unde a fost O’Brien a văzut pe Facebook un apel al poliției, care oferea o recompensă de 10.000 de lire sterline persoanelor care o ajută să dea de urma lui O’Brien și i-a recunoscut imaginea. Au chemat poliţia care a ajuns imediat la fața locului, dar O'Brien plecase de mult.

Ancheta a descoperit că O'Brien a călătorit înapoi la Londra pe 13 octombrie, iar la ora 15:02 a părăsit țara într-un avion privat pe care îl rezervase cu ajutorul unei prietene.

Au trecut mai bine de trei ani până când O'Brien a fost găsit în cele din urmă în România, Cluj-Napoca, unde a fost arestat în martie 2019 şi apoi extrădat în Marea Britanie.

Atenţie, imagini cu impact emoţional puternic.

7712
Tagurile:
crime, Londra
Avionul Su-25

Erevanul acuză Turcia de doborârea unui avion militar armean

49
(reînnoit 20:05 29.09.2020)
Armenia afirmă că un avion militar turc F-16 a doborât un avion armean în spațiul aerian al republicii. Ankara și Bakuul resping acuzațiile.

BUCUREȘTI, 29 sep – Sputnik. Un avion militar turc F-16 a doborât un Su-25 al forțelor aeriene al Armeniei, a anunțat pe Facebook purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Armeniei, Șușan Stepanean, informează RIA Novosti.

“În timpul îndeplinirii misiunii sale de luptă aeriană, avionul de luptă multifuncțional F-16 al forțelor aeriene ale Turciei a doborât în spațiul aerian al Armeniei un Su-25 al forțelor aeriene ale Armeniei. Pilotul a murit eroic”, se afirmă în postarea oficialului armean.

Potrivit reprezentantului Ministerului Apărării, F-16 a decolat de pe aerodromul azer Gandja și acoperea atacurile asupra localităților și unităților armatei Armeniei, în apropierea Vardenis, Meț Masrika, Sotka, aplicate de Su-25 ale Azerbaidjanului și dronele turce “Bayraktar”.

Stepanean a specificat că avionul turc F-16 a pătruns în interiorul republicii pe o rază de 60 de kilometri.

Turcia a infirmat declarațiile Erevanului cu privire la atacul asupra avionului militar, anunță agenția Bloomberg. Astfel, potrivit Fahrettin Altun, șeful departamentului de comunicare al administrației președintelui turc, afirmațiile sunt „absolut eronate”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Azerbaidjanului, Vagif Dergahli, a calificat afirmațiile Erevanului drept o minciună și fantezie “a mașinării propagandistice militare armene”.

Turcia este membru al NATO, iar Armenia a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Ambasadorul Armeniei la Moscova, Vardan Togonean, a declarat agenției RIA Novosti că Erevanul nu s-a adresat deocamdată OTSC, în legătură cu situația din Karabahul de Munte, însă a subliniat că după atacul avionului turc, această chestiune va fi pusă în discuție.

Duminică, 27 septembrie, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a declarat că forțele armate ale Armeniei au atacat localitățile de pe linia de contact din Karabah, provocând victime printre civili. Potrivit Ministerului Apărării al Armeniei, Karabahul “a fost supus unor atacuri aeriene și cu rachete”.

Bakuul și Erevanul s-au acuzat reciproc de tensionarea situației. Ministerul Apărării al Azerbadjanului afirmă că focul a fost deschis de partea armeană, iar forțele azere au declanșat o operațiune de contraofensivă. Ministerul Apărării al Armeniei declară că regiunea Karabah a fost supusă unor atacuri aeriene și cu rachete din partea Azerbaidjanului.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a îndemnat Bakuul și Erevanul să înceteze imediat focul și să recurgă la negocieri. Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) a subliniat că acest conflict trebuie să fie soluționat doar pe o cale pașnică, cu implicarea grupului OSCE de la Minsk. Totodată, OTSC a menționat că Armenia nu a solicitat ajutor din partea organizației pentru soluționarea conflictului.

49
Tagurile:
SU-25

Загрузка...
Karabahul de Munte

Armenia ar putea apela la OTSC, în cazul extinderii conflictului din Karabah

13
(reînnoit 18:18 29.09.2020)
Armenia ar putea apela la ajutorul OTSC în cadrul extinderii ariei geografice a conflictului cu Azerbaidjan, a declarat reprezentantul țării în cadrul organizației.

BUCUREȘTI, 29 sep – Sputnik. Armenia este dispusă să activeze mecanismele politico-militare ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă în cazul extinderii ariei geografice a conflictului militar din Karabah, a declarat reprezentantul țării în cadrul organizației, Viktor Biyagov.

“Extinderea ariei geografice ar putea să creeze o amenințare directă pentru securitatea, integritatea teritorială și suveranitatea Armeniei, în acest caz vom activa mecanismele politico-militare respective pentru a reacționa la o agresiune externă”, a declarat Biyagov la ședința consiliului permanent al OTSC, citat de serviciul de presă al MAE al Armeniei.

Duminică, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a declarat că forțele armate ale Armeniei au atacat localitățile de pe linia de contact din Karabah, provocând victime printre civili. Potrivit Ministerului Apărării al Armeniei, Karabahul “a fost supus unor atacuri aeriene și cu rachete”. Purtătorul de cuvânt al președintelui autoproclamatei Republici Karabahul de Munte, Vagram Pogosean, spune că focurile de artilerie au vizat localitățile din Karabah, inclusiv capitala regiunii Stepanakert și a îndemnat populația să se ascundă. Autoritățile republicii nerecunoscute au anunțat stare de război și mobilizare generală. Guvernul Armeniei, la rândul său, a anunțat și el stare de război și mobilizare din cauza situației din Karabah.

Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

Baku și Erevan s-au acuzat reciproc de tensionarea situației. Ministerul Apărării al Azerbadjanului afirmă că focul a fost deschis de partea armeană, iar forțele azere au declanșat o operațiune de contraofensivă. Ministerul Apărării al Armeniei declară că regiunea Karabah a fost supusă unor atacuri aeriene și cu rachete din partea Azerbaidjanului.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a îndemnat Baku și Erevan să înceteze imediat focul și să recurgă la negocieri. Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) a subliniat că acest conflict trebuie să fie soluționat doar pe o cale pașnică, cu implicarea grupului OSCE de la Minsk. Totodată, OTSC a menționat că Armenia nu a solicitat ajutor din partea organizației pentru soluționarea conflictului.

13
Tagurile:
Azerbaidjan, Armenia, OTSC, Karabah
Tematic
Lavrov și Çavuşoğlu au discutat despre situația din Karabah
Video: Armenia arată cum a distrus tancurile Azerbaidjanului
Turcia sprijină Azerbaidjanul în conflictul din Karabah
Militarii azeri au preluat controlul asupra 6 localități din Karabah
Premierul armean admite recunoașterea independenței Karabahului
Premierul Armeniei l-a sunat pe Putin

Загрузка...
Klaus Iohannis

Tinerii vor educație sexuală în școli: solicitare către Iohannis

0
(reînnoit 18:18 29.09.2020)
Trei organizații importante din România cer președintelui Klaus Iohannis să retrimită în Parlament Legea privind educația sexuală, exprimându-și dezamăgirea față de decizia Curții Constituționale a României.

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Legea privind educația sexuală continuă să stârnească discuții. Joi, 24 septembrie 2020, Curtea Constituțională a României a respins sesizarea președintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ care modifică legea privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Consiliul Naţional al Elevilor, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi Consiliul Tineretului din România îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis retrimiterea în Parlament a Legii privind educaţia sexuală, exprimându-şi dezamăgirea faţă de decizia CCR care a stabilit că prevederile privind înlocuirea educaţiei sexuale cu educaţia sanitară sunt constituţionale, precizează agerpres.ro.

Elevii spun că încercarea decidenților de limitare a accesului elevilor la educația sexuală este un ”act iresponsabil”, aceasta cu atât mai mult cu cât România este la coada clasamentului privind sănătatea sexuală a tinerilor și numărul mamelor adolescente.

Sursa citată susține că, potrivit datelor INS Tempo, în anul 2018, în România au devenit mame 727 de adolescente cu vârsta sub 15 ani şi 18.753 cu vârsta între 15-19 ani. Dintre mamele adolescente sub 15 ani, 19 sunt la a doua naştere şi una la a treia. Cât ţine de mamele adolescente cu vârsta între 15-19 ani, 3.929 sunt la a doua, 731 la a treia, 72 la a patra, 8 la a cincea şi una la a şasea.

Mai mult decât atât, un procent semnificativ - 7,5% - din totalul cazurilor de cancer de col uterin diagnosticate anual în Europa provin din România. Vorbim de o incidență triplă față de media de la nivelul Uniunii Europene.

România se află pe un tragic loc unu în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea prin cancer de col uterin.

Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, ai Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi ai Consiliului Tineretului din România atrag atenția că în multe familii din România sănătatea reproducerii nu este un subiect de discuție liberă. Mulți părinți nu le pot da sfaturi competente copiilor cu privire la probleme ce țin educația sexuală. În schimb, sfaturile pe care le primesc de la specialiști în cadru organizat, la școală, ar fi pentru acești elevi unica oportunitate de a înțelege aspecte de bază adiacente educației sexuale, cum ar fi contracepția sau planificarea familială.  


0
Tagurile:
Klaus Iohannis, educație sexuală
Tematic
Parlamentarii au decis: educația sexuală, obligatorie în școli
Cuplul zilei: Carmen Iohannis și Oana Lovin, asortate la vot
CCR blochează apetitul lui Iohannis pentru educația sexuală

Загрузка...