Imagine simbol

SUA lansează o nouă rachetă balistică pentru a contracara „amenințările secolului XXI”

192
(reînnoit 19:37 02.10.2019)
Armata SUA a lansat cu succes o rachetă balistică intercontinentală Minuteman III, prin care să arate capacitatea țării de a contracara „amenințările secolului XXI”, potrivit forțelor de apărare.

BUCUREŞTI, 2 oct – Sputnik, Doina Crainic. Lansată de la baza aeriană Vandenberg, în apropiere de Lompoc, California, racheta a călătorit aproximativ 6.194 mile (6.750 km) deasupra Oceanului Pacific, până la atolul Kwajalein din Insulele Marshall, a anunțat într-un comunicat Comandamentul Global de Atac al Forţelor Aeriene SUA, potrivit RT.

„Testul demonstrează că strategia SUA de descurajare nucleară este robustă, flexibilă, pregătită și adaptată corespunzător pentru a contracara amenințările secolului XXI și pentru a creşte siguranţa aliaților noștri”, se precizează în comunicat.

Forțele Aeriene au subliniat că testul nu este un răspuns la „evenimente mondiale sau tensiuni regionale”.

Lansarea de miercuri vine în aceeași zi în care Coreea de Nord a lansat „proiectile neidentificate” la doar câteva ore după ce a fost de acord să reia discuțiile cu Washingtonul.

Recent, Washingtonul s-a retras unilateral dintr-un acord-cheie de control al armelor, Tratatul privind forțele nucleare intermediare (INF), ceea ce a stârnit îngrijorări că măsura ar putea duce la o nouă cursă a înarmărilor.

În august, armata SUA a lansat o rachetă la sol, versiune a unei rachete de croazieră Tomahawk, care a parcurs aproximativ 500 km înainte de a lovi o țintă simulată. Arma a fost interzisă în baza tratatului INF, care acum nu mai este în vigoare. Moscova, care a ieşit din INF-ul după ce SUA s-a retras, a spus că testul arată că Washingtonul plănuise de mult să iasă din tratat.

192
Tagurile:
Amenințări, SUA, rachetă
Tematic
NATO este îngrijorată de achiziționarea de către Turcia a sistemelor rusești de rachetă
SUA au testat o rachetă interzisă de INF
Noua rachetă rusească care nu ține cont de nici o stavilă în calea ei
China a lansat o rachetă "distrugătoare de portavioane", care poate ajunge în SUA (video)
Armata rusă se va dota cu un tip de rachetă ce-i va asigura supremația asupra inamicului
Aleksandr Lukașenko

Lukașenko a reacționat la îndemnul lui Macron de a pleca din funcție

293
Liderul belarus Aleksandr Lukașenko a reacționat la îndemnul lui Emmanuel Macron de a pleca din funcție.

BUCUREȘTI, 27 sep – Sputnik. Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, consideră că Emmanuel Macron este un politician necopt, a declarat purtătorul lui de cuvânt, Natalia Eismont.

În acest fel liderul belarus a reacționat la declarația lui Macron, în care șeful statului francez îndeamnă liderul belarus să se retragă din funcție.

„În calitatea mea de președinte al țării, reieșind din principiile enunțate de domnul Macron, vreau să spun că inclusiv președintele Franței, urmând logica lui, ar trebui să demisioneze acum doi ani, când pe străzile Parisului au ieșit Vestele Galbene”, a declarat șeful statului, citat de Belta.

De asemenea, el a adus aminte și de acțiunile mișcării Black Lives Matter și protestele musulmanilor în Marsilia și Lyon și a subliniat că Minskul este dispus să-și ofere terenul pentru negocieri între Macron și reprezentanții acestor grupuri asupra unui transfer pașnic al puterii în Franța.

Lukașenko a adăugat că omologul său francez își distrage prea mult atenția la alegerile din Belarus.

“Luând în considerație că acest fost candidat este o doamnă, liderul francez riscă să obțină, pe lângă probleme în propria țară, și niște probleme personale, la el acasă”, a menționat președintele Belarusului.
293
Tagurile:
Franța, Emmanuel Macron, Belarus, Aleksandr Lukașenko
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul
Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

Загрузка...
Coronavirus în Franța: Ambulanță

Franţa, anunţ: zonele cu cele mai mari focare de Covid-19

1068
Dintre toate comunitățile din afara azilelor pentru bătrâni, școlile și universitățile reprezintă 32% din numărul focarelor active de coronavirus, situându-se înaintea companiilor, anunţă serviciul de Sănătate Publică din Franţa.

BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik. Aproape o treime din numărul total al focarele de infectare investigate la nivel național, în afara caselor de îngrijire medicală, au fost detectate în școli și universități în perioada mai-septembrie, informează serviciul de Sănătate Publică din Franţa.

Deocamdată, aceasta este comunitatea unde este cel mai mare număr de focare care nu au fost încă verificate sau controlate, mai exact, 285 din 899 (32%), potrivit ultimului buletin epidemiologic emis de agenția națională de sănătate publică din Franţa, relatează Sputnik France.

Sectorul întreprinderilor private și publice ocupă locul al doilea, cu 195 de focare înregistrate între 9 mai și 21 septembrie, verificarea lor fiind încă în curs (26%). După acestea urmează unitățile de îngrijire medicală, cu 97 de centre, şi evenimentele publice sau private (77).

Totuşi, clasificarea tuturor focarelor identificate, inclusiv a celor controlate, arată rezultate complet diferite. Companiile se situează pe primul loc, 26% din cele 2.444 de focare, comparativ cu 16% în școli și facultăți.

Numărul de cazuri de transmitere în școli a crescut în ultimele săptămâni. După ce au fost observate 26 de focare de transmitere în a doua săptămână a lunii septembrie, 160 de focare au fost înregistrate pe 17 septembrie.

Perspectiva guvernului

Totuşi, ministrul francez al Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, transmite „semnalul că se respectă regulile sanitare”. Potrivit acestuia, 1.152 clase și 18 școli au fost închise pe 25 septembrie, faţă de aproximativ 2.000 de clase și 90 de unități câte au fost închise cu o săptămână înainte. „Nu există atât de multe cazuri de contaminare”, a conchis acesta.

Potrivit ultimului raport, 14.412 persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus în Franța, unde sunt acum în total 527.446 de cazuri. Pe 24 septembrie, serviciul de Sănătate Publică din Franţa a raportat 16.096 de cazuri noi, o cifră fără precedent de la începutul epidemiei.

1068
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Ce exportă Rusia în Franța în fiecare an pentru un total de 15-17 miliarde? - Exclusiv
Reeditarea finalei CM: Probleme pentru Franța în meciul cu Croația
Peste 8.500 de noi cazuri de Covid-19 au fost identificate în Franța în 24 de ore
Încă o dispută între Franța și SUA: Washingtonul nu vrea taxarea multinaționalelor
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Record în Franța: peste 13.000 de cazuri noi de Covid-19
COVID în Franța: Zonele de alertă delimitate pe o nouă HARTĂ

Загрузка...
Elena Lasconi

Victorie șocantă la Câmpulung - Elena Lasconi de la ProTV!

0
Prima capitală a unei țări române este într-o situație cumplit de grea – și face cea mai ciudată alegere de primar

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Una dintre cele mai șocante decizii ale electoratului s-a înregistrat la Câmpulung Muscel, unde locuitorii au ales-o pe reprezentanta USR-PLUS, Elena Lasconi, realizatoare ProTV.

Lasconi nu este din Câmpulung, dar și-a luat o casă în oraș. Nu are vreo specializare care să o recomande ca un posibil bun administrator, dar este o figură cunoscută pe plan național.

Originară din Hațeg, reporter de teren, corespondent de război, a preferat în ultima perioadă emisiuni mai calme, de timp horoscop sau bucătărie. S-a retras de la ProTV anul trecut pentru a candida la primărie.

Pe de altă parte, Câmpulung Muscel este un municipiu cu probleme uriașe, cu șomaj, sărăcie, infracționalitate, poluare, situația grea edilitară etc.

Prima capitală romanescă a fost lovită mai mult decât oricare țară de distrugerea economiei; Câmpulung avea în 1990 întreprinderi mari, unde erau angajați din toată regiunea.

În principal erau ARO (și diverse componente de cercetare, secții conexe etc) și GRULEN, cel mai modern combinat de fibre sintetice din țară. Plus alte unități economice. Acum, toate sunt nu doar închise – ci și demolate total sau parțial.

Deci, un oraș – nu greu, ci aproape imposibil de rezolvat; cu toate astea au ales o jurnalistă… specializată în horoscop și ”bucătăreală”.

Care să fie explicația? Evident, neputința și corupția celor care au condus orașul până acum, ultimele mandate ale PSD avându-l în prim plan pe un primar extrem de slab și o echipă ce ajunsese să fie urâtă de populație. Da, vina este a PSD și PNL, care nu au reușit să vină cu candidați credibili – ci clicile locale s-au impus – iar pe acest fond a venit ciudata alegere a Elenei Lasconi.

Va fi mai bine la Câmpulung cu Elena Lasconi? Greu de spus DA – dar din cauza prestației primarului anterior e greu de spus și NU. Probabil că va fi la fel, într-un oraș cu o tradiție excepțională, dar de care nu mai e nimeni interesat.

Avantajul ar putea fi alegerea de la nivel președinției CJ Argeș a lui Ion Mânzână (PSD), un excelent om politic, echilibrat și experimentat, care ar putea ajuta Câmpulugul și schimba situația din PSD-ul local. În plus, nu este genul de conducător care politizează tot, deci ar putea colabora și cu Elena Lasconi, dacă noua primăriță va avea idei bune.

0
Tagurile:
alegeri locale, ProTV, Câmpulung
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...