Nicolas Sarcozy

Sarkozy riscă din nou ajungă după gratii. Ce acuzații i se aduc

128
(reînnoit 10:50 02.10.2019)
Nicolas Sarcozy riscă să ajungă la închisoare pentru finanțări ilegale ale campaniei electorale, corupție și trafic de influență.

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, va apărea în fața instanței de judecată, fiind acuzat într-un dosar legat de finanțările ilegale a campaniei electorale din anul 2012, transmite agenția France Press.

E vorba de investigațiile în cazul agenției de PR Bygmalion, implicată în campania electorală a lui Sarkozy. Potrivit procurorilor, stafful fostului președinte a utilizat conturi bancare fictive prin care achita serviciile agenției, pentru a ascunde depășirea plafonului de cheltuieli pentru alegerile prezidențiale.

Marți, Curtea de Casație a respins toate recursurile lui Sarkozy și juriștii lui în acest caz.

Termenii începerii procesului în dosarul în care figurează alte 13 persoane, vor fi făcute publice mai târziu. Fostul șef de stat riscă cu închisoarea și o amendă în mărime de 3,75 mii euro.

În afară de „cazul Bygmalion”, Sarkozy urmează să răspundă în fața justiției și pentru acuzațiile legate de corupție și trafic de influență. Potrivit anchetatorilor, în timpul examinărilor în „dosarul Betancourt” la Curtea de Casație, în legătură cu finanțarea campaniei electorale, Sarkozy ar fi încercat prin intermediul avocatului său, Thierry Herzog, să obțină informații care erau protejate de secretul profesional. În schimbul acestor favoruri, Sarkozy, potrivit anchetatorilor, ar fi promis magistratului Gilbert Azibert să-l ajute în obținerea unei funcții prestigioase în Monaco.

Această parte a investigațiilor împotriva lui Sarkozy, cunoscută drept “cazul interceptărilor”, a fost expediată în instanță de judecată în iunie 2019.

În cazul “dosarului Betancourt” a fost acuzat de abuz de încredere în raport cu proprietara L'Oreal, Liliane Bettencourt, la finanțarea campaniei electorale. Investigațiile au început în 2007, însă au fost suspendate în 2012, când Sarkozy a devenit președinte și se bucura de imunitate. În octombrie 2013, dosarul a fost închis pentru lipsă de probe.

128
Tagurile:
Dosar penal, Franța, Nicolas Sarkozy
Tematic
Franța: Sarkozy ar putea fi deferit justiției
Șoc la Paris! Președintele Sarkozy, reținut de poliție și procurori!
Finanțarea libiană: Ce a răspuns Nicolas Sarkozy judecătorilor pentru a se apăra
Titus Corlatean

Corlățean, dezvăluirea zilei în scandalul Biden-România!

108
(reînnoit 07:36 27.10.2020)
Fostul ministru de Externa aruncă o adevărată nucleară în scandalul care îl vizează pe candidatul la președinție SUA, Joe Biden

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. O adevărată dezbatere privind ancheta care îl vizează pe Joe Biden a fost organizată de Mihai Gâdea, la ”Sinteza zilei”.

Printre invitați a fost și Titus Corlățean, iar ex-ministrul român de Externe a aruncat o adevărată nucleară: se dorește ca implicarea României în scandal să fie trecută sub tăcere, să nu se dezvolte ancheta.

”S-au făcut demersuri pentru a nu se continua scandalul”, a declarat Titus Corlățean, sugerând că ar fi vorba de intervenții de la nivel înalt - probabil al președinției.

De altfel, președintele Iohannis, întrebat de scandalul în care este implicat fiul lui Biden, a încercat să iasă simplu din ”afacere”, spunând că nu l-a cunoscut pe ”acest personaj”.

Scandalul este însă uriaș, pentru că implică și pe fostul președinte Băsescu – dar și ambasada SUA – care primea terenul pe care se află acum amplasată… chiar în anul de grație 2009. An în care, printr-o ciudată răsturnare a procentelor ”peste noapte”, Băsescu a câștigat al doilea mandat.

Reamintim că terenul în cauză a fost obținut pe cai ilegale de Puiu Popoviciu, în perioada mandatului primarului… Traian Băsescu, același care, peste câțiva ani, l-a primit cu multă prietenie pe… Joe Biden și pe vremea căruia ex-ambasadorul SUA, Gitenstein, a obținut controlul Fondului Proprietatea.

Sigur, Titus Corlățean s-a abținut să dea mai multe detalii… dar ele apar la iveală. Pas cu pas!

108
Tagurile:
România, scandal, Joe Biden, Titus Corlățeanu

Загрузка...
Dan Andronic

Andronic: ”Autostradă? Am fugi mai repede din calea rușilor”

39
Dan Andronic face praf aberațiile ”experților NATO” privind importanța unei autostrăzi către Republica Moldova în cazului uni ”atac al Rusiei”

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Cunoscutul jurnalist și patron de presă Dan Andronic dă de pământ cu ”analiza” făcută niște „experți NATO”, care au propus ipoteza aberantă a unui atac al Rusiei asupra României la o manifestare organizată de CEPA.

Printre altele, s-a propus o autostradă strategică spre Moldova, pe care să se poată mișca rapid blindatele NATO. În ipoteza abradabrantă, ”experții” au vorbit de o așa zisă „poartă a Focșanilor”, ca o cheie a apărării contra ”atacului Rusiei”.

”Asta cu autostrada către Republica Moldova mi se pare cea mai tare prostie”, reacționează Dan Andronic. ”Zic experții că fără ea se pare că nu am rezista mai mult de 24 de ore. Eu nu prea înțeleg cum se gândesc experții NATO că am rezista mai mult de 24 de ore având autostradă”.

Mai mult, Dan Andronic ia în bășcălie ideea ”autostrăzii strategice” – ”Eu cred că ar scădea capacitatea de rezistență, pentru că am fugi mai repede din calea rușilor”.

”Păi, măi experților, autostrada asta nu ar putea fi folosită și de ruși ca să ajungă mai repede, să scape de căruțele și tirurile de pe șosele?”, le dă Andronic peste nas ”experților NATO”.

Conchizând într-o notă serioasă asupra subiectului, Dan Andronic propune ”să lăsăm gluma deoparte” – și subliniază că ideea e ”E doar o prostie”.

”Ca să nu mai vorbesc despre faptul că România nu poate rezista mai mult de 24 de ore în orice condiții, dar trebuie să rezistăm măcar atât, ca să vină trupe NATO în ajutor”, spune Dan Andronic.

Și, ca să continuăm ideea absurdă – ce ar mai rămâne din România după o ”rezistență” de 24 de ore după un atac – precum cel despre care aberează ”experții NATO”?...

Dar, așa cum am arătat și într-o scurtă analiză, aberațiile lobbiștilor NATO au un scop prea puțin ”strategic” – dar extrem de cupid: trebuie argumente ”de experți” ca România să plătească tot mai mulți bani.

39
Tagurile:
Moldova, România, NATO, autostradă, Dan Andronic

Загрузка...
Codrin Ștefănescu

Codrin și Iosefina denunță ce face PSD-Ciolacu

0
(reînnoit 08:07 27.10.2020)
Doi oameni care nu tac – și care scot la iveală atitudinea cu totul ciudată și nefirească a liderilor social democrați

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Ceea ce s-a petrecut la alegerile pentru primăria Capitalei a avut un final neașteptat: în ciuda protestelor, a probelor privind ilegalitățile, PSD a pus brusc… ”batista pe țambal”! Așa că Nicușor Dan a fost declarat primar!

De ce a tăcut PSD? Ce s-a ales de contestațiile PSD?!

”PSD Ciolacu mimează că face opoziție!”, acuză Codrin Ștefănescu. ”Mimează că face contestații pentru alegerile din capitală”.

Codrin extinde observațiile acuzatoare: PSD ”mimează că se opune restricțiilor absolut idioate impuse de guvern - mimează îngrijorarea fată de încălcarea tuturor drepturilor și libertăților”.

”Mimează până și revolta pentru amânarea alegerilor”, consemnează Codrin și ultimul scandal din Parlament. ”Totul e doar teatru ieftin și grotesc! Dar câtă tăcere și frică în PSD! Nimeni nu spune nici “miau”!”

Și cunoscuta Iosefina Pascal, unul dintre cei mai de succes vloggeri, acuză schimbarea atitudinii PSD.

”Deci, PSD a făcut joc de glezne în cazul contestațiilor împotriva lui Mucușor, depunându-le după termen?”, scrie Iosefina Pascal.

”Bun, doar nu vor să deranjeze sistemul, STS-ul și Parlamentul Meu”, scrie ironic Iosefina Pascal.

0
Tagurile:
Codrin Ștefănescu

Загрузка...