Jean-Claude Juncker

Președintele ales al Comisiei Europene, acuzat de ”retorică fascistă”

146
(reînnoit 17:50 13.09.2019)
Jean Claude Juncker a criticat titlul de ”Protector al Modului Nostru European de viață” acordat comisarului pentru imigrație, spunând că migranții sunt parte a modului european de viață, denumire care i-a adus Ursulei von der Leyen acuzația de ”retorică fascistă”

BRUXELLES, 13 septembrie - Sputnik, Daniela Porovăț. Juncker a criticat decizia succesorului său la șefia Comisiei Europene de a numi un ”comisar pentru protecția mondului nostru de viață european” ca responsabil pentru migrație.

Actualul președinte al CE se face ecoul altor critici ai titulaturii acestui portofoliu, unii dintre ei acuzând-o pe Ursula von der Leyen că adoptă ”o retorică fascistă”, spune Independent.

Titulatura a atras criticile ONG-urilor și a unor europarlamentari, care au au spus că această denumire implică faptul că imigranții sunt o amenințare a modului de viață european.

”Nu îmi place ideea că modul de viață european este opus imigrației. Să-i acceptăm pe cei care fin de departe este o componentă a modului de viață european”, a spus Juncker la Euronews.

Juncker a mai spus că știe faptul că cea care va ocupa acest post nu consideră imigranții ca fiind o amenințare la adresa modului de viață european.

Există informații că von der Leyen ar lua în considerare schimbarea denumirii portofoliului, deși nu a fost făcut niciun anunț oficial.

David Sassoli, președintele Parlamentului European, le-a spus jurnaliștilor la Bruxelles că unele grupuri politice au comentat cu privire la denumirea unor portofolii și că așteaptă ca von der Leyen să dea explicații grupurilor politice cu privire la aceste aspecte.

146
Tagurile:
Comisia Europeană, Jean-Claude Juncker
Tematic
Comisia Europeană îl atacă pe Salvini, pedepsind Italia
Comisia Europeană: scenariul unui Brexit fără un acord rămâne în continuare posibil
Comisia Europeană lucrează asupra unor noi relații cu Rusia - Juncker
Dăncilă nu se lasă: vrea un portofoliul important pentru România în Comisia Europeană
Dăncilă pregătește terenul pentru un portofoliu important în Comisia Europeană
Comisia Europeană, semnal de alarmă privind pesta porcină din Bulgaria

Загрузка...