Bere

Brexit ar putea duce la ieftinirea berii în pub-urile britanice

376
Ieșirea Marii Britanii ar putea duce la ieftinirea berii, susțin autorii unui studiu al companiei Social Market Foundation (SMF).

BUCUREȘTI, 6 sept – Sputnik. Prețul unei halbe de bere în puburile britanice ar putea deveni mai mic după ieșirea Marii Britanii din UE, pentru că odată cu anularea regulilor Uniunii Europene autoritățile britanice vor avea posibilitatea să efectueze o reformă fiscală în acest domeniu, se spune într-un raport al companiei de cercetării Social Market Foundation (SMF).

Autorii raportului menționează că după Brexit, autoritățile britanice vor avea posibilitatea să realizeze o reformă fiscală în sfera produselor alcolice, ceea ce va duce la ieftinirea băuturilor fabricate în Marea Britanie, precum și vor schimba raportul între producția de băuturi spirtoase tari și băuturi cu conținut redus de alcool.

În opinia SMF, legislatorii ar trebui să examineze posibilitatea majorării taxelor la băuturile spirtoase tari și, în același timp, să promoveze o serie de măsuri măsuri care ar stimula producția băuturilor cu conținut scăzut de alcool, pentru că s-a observat că producătorii de alcool reacționează la schimbarea taxelor prin reformatarea producției.

Spre exemplu, Carlsberg a diminuat conținutul de alcool din berea Skol de la 3 la 2,8 la sută ABV în legătură cu introducerea unui coeficient mai mic pentru berea cu tărie scăzută, afirmă autorii studiului, adăugând că diminuarea tăriei din cauza politicii fiscale a fost observată și la astfel de mărci de bere precum Stella Artois, Budweiser și Becks

Totuși, rețeaua de puburi și restaurante JD Wetherspoon, care susține Brexit, nu a mai așteptat ieșirea țării din Uniunea Europeană și a anunțat micșorarea prețului la bere în mediu cu 20 penny.

376
Tagurile:
Bere, Brexit, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (586)
Tematic
Rămânem fără bere? Se vinde Ursus și Timișoreana
Apel al autorităților: nu amestecați berea cu votca!
În Finlanda a fost lansată o bere dedicată summitului Putin-Trump
E lege: Află cine nu va mai putea să bea bere în Moldova
Nou studiu despre beneficiile berii – care tip de bere este însă recomandat
Savanții explică legătura dintre încălzirea globală și prețul la bere
Banii lui Isărescu şi sticlele de bere, subiecte ale problemelor de clasa a patra
De la "muncit, construit" la "țepuit, demolat". Cum a murit "cea mai bună bere românescă"
Bei bere cu aromă de fructe? Află la ce riscuri te expui!

Загрузка...