Afganistan

Informație care peste cap ce s-a spus despre atacul terorist din Afganistan!

2116
(reînnoit 11:47 05.09.2019)
Atacul a fost contracarat de forțele speciale afgane, care au salvat diplomații români – fapt despre care nu aflăm NIMIC nici de la oficialii români, nici de la propaganda NATO, gen Radu Tudor!

BUCUREȘTI, 5 sept - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Atenție! Imagini șoc cu teroriștii care au ucis un român în Afganistan”, a scris în această dimineață Radu Tudor pe blog, postând mai multe poze oribile.

Radu Tudor descrie cum atacul ”a debutat cu detonarea unei cisterne plina de combustibil” și că în urma ”deflagrației extrem de puternice, zeci de mașini și construcții din Green Village au fost pur si simplu distruse”.

Ciudat este că, în conformitate cu cele declarate de un combatant în Afganistan, singurele trupe care pot interveni noaptea sunt trupele speciale afgane. Intervenția acestora înseamnă un risc major, pentru că trag în tot ce mișcă, s-a încercat a se acredita, și că din această cauză, s-ar apela foarte rar la aceștia.

Și în cazul atacului de acum ”anihilarea teroriștilor s-a produs în urma unei intervenții ample a forțelor speciale britanice”, afirmă Radu Tudor.

Cu toate acestea, o probă evidentă, dar IGNORATĂ în mare măsură în România, arată că trupele speciale afgane au intervenit chiar în timpul atacului, salvând și scoțând din locație chiar pe șeful misiunii diplomatice române!

Astfel, ”Șeful misiunii diplomatice române la Kabul salvat de forțele afgane în timpul atacului terorist”, după cum titrează Digi24, care scrie:

”Radu-Nicolae Gîmbuțan, însărcinat cu afaceri al Ambasadei, care este de altfel șeful misiunii diplomatice, a fost escortat de forțele afgane în timpul atacului terorist, potrivit unei imagini postate pe Twitter de agenția afgană de știri Pajhwok. El a fost dus în siguranță într-o bază militară din apropiere”.

Iar fotografia ne scutește de orice comentarii:​

​”Ambasadorul român la Kabul salvat din GreenVillage de forțele de securitate afgane, după atacul sinucigaș din PD9 #Kabul de noapte trecută”, scriu cei de la agenția afgană de știri Pajhwok.

Deci atacul a fost contracarat de forțele speciale afgane, care au salvat diplomații români – fapt despre care nu aflăm NIMIC nici de la oficialii români, nici de la propaganda NATO, gen Radu Tudor!

”După explozie, cinci teroriști înarmați până în dinți cu zeci de grenade și pistoale mitralieră Kalașnikov s-au împrăștiat în direcții diferite ale complexului Green Village. Fiecare dintre ei a lansat atacuri, încercând să ucidă cât mai mulți occidentali”, scrie Radu Tudor.

Așa cum am precizat, Radu Tudor spune că ”anihilarea teroriștilor” s-ar fi produs ”în urma unei intervenții ample a forțelor speciale britanice”, care ar fi ”sunt sursa acestor imagini șocante”.

Imaginile sunt șocante, dar sărăcia și lipsa de dotări a acestor ”atacatori” contrastează puternic cu afirmația următoare transmisă de propagandistul NATO:

”Aceste organizații teroriste sunt finanțate anual cu miliarde de dolari de actori statali și non statali direct interesați în evoluția acestui fenomen ce ține de convingeri religioase deviante”.

Privind fotografiile oribile produse de ”surse al trupelor speciale britanice”, pare greu de înțeles și unde puteau duce respectivii ”zeci de grenade și pistoale mitralieră Kalașnikov”…  dar și mai greu de înțeles e unde bagă ”miliardele de dolari”. O fi corupție și pe la teroriști?...

Pe de altă parte, agenția afgană NU pomenește nimic de intervenția forțelor britanice, nici de participarea la lupte a personalului diplomatic român, așa cum rezultă din declarațiile privind moartea eroului român… necunoscut. Ciudat, sau ce?...

Sigur, nici agenția afgană nu poate fi 100% credibilă, dar un fapt e cert – toată ”afacerea” din Afganistan e dubioasă, nimic nu e clar ce se petrece acolo – și ce căutăm noi, de fapt, acolo?...

2116
Imagine din arhivă

Noi rețineri la Minsk și în alte orașe ale Belarusului

66
(reînnoit 16:47 20.09.2020)
În centrul orașului Minsk, unde s-au adunat mai mulți protestatari, au loc rețineri, transmite corespondentul RIA Novosti de la fața locului. 

CHIȘINĂU, 20 sept - Sputnik. Reținerea protestatarilor a fost confirmată de către Ministerul de Interne al Belarusului, care a precizat că operațiuni similare se desfășoară și în alte orașe, transmite RIA Novosti

„Mai bine de 10 persoane sunt reținute la Minsk, dar datele se actualizează. Sunt rețineri și în regiunile Belarusului, dar nu putem spune acum cu exactitate câți oameni au fost reținuți în total. (...) Toate reținerile sunt legate exclusiv cu încălcarea legislației privind întrunirile în masă”, a declarat ofițerul de presă al Ministerului de Interne al Belarusullui Olga Cemodanova pentru RIA Novosti. 

Astăzi, ca și în duminicile precedente, opoziția belarusă organizează tradiționalul marș de protest.

Mai mulți participanți care s-au adunat ngă stația de metrou Nemiga au fost dispersați. Acolo a ajuns o coloană de mașini ale forțelor de ordine din care au ieșit trupele OMON și au început reținerile. 

Aleksandr Lukașenko
Пресс-служба президента Республики Беларусь

Pe unele străzi din orașul Minsk circulația a fost sistată. 

Protestele masive au început în mai multe orașe din Belarus pe 9 august, după alegerile prezidențiale, care au fost câștigate de Lukașenko, potrivit datelor anunțate de Comisia Electorală Centrală a acestei țări, el obținând 80,1% din voturi. În primele zile, acțiunile au fost suprimate de forțele de ordine, împotriva protestatarilor care nu au fost de acord cu rezultatele fiind gaze lacrimogene, tunuri de apă, grenade de sunet și gloanțe de cauciuc. Apoi forțele de ordine au încetat să mai disperseze mitingurile și să folosească forța.

Conform datelor oficiale, peste 6,7 mii de persoane au fost reținute în primele zile. Potrivit raportului Ministerului Afacerilor Interne al Republicii, sute de persoane au fost rănite în timpul revoltelor, dintre care peste 130 de agenți de ordine. Autoritățile au confirmat oficial decesul a trei protestatari.

Pe de altă parte, în Belarus au loc acțiuni de protest în susținerea lui Aleksandr Lukașenko. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
Belarus, Rețineri, Minsk
Tematic
Putin recunoaște legitimitatea alegerilor prezidențiale din Belarus
Kremlinul nu are niciun canal de comunicare cu opoziția din Belarus
Tihanovskaia a anunțat începutul unei „revoluții pașnice” în Belarus
Proteste în Belarus: 91 de persoane, reținute în timpul manifestațiilor de sâmbătă
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
A fighter of Daesh holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014.

Forțele de securitate irakiene l-au reținut pe liderul ISIS

163
(reînnoit 15:15 20.09.2020)
Unul din liderii ”Statului Islamic” a fost reținut în capitala irakiană de către forțele de securitate.

BUCUREȘTI, 20 sep - Sputnik. Forțele de securitate irakiene au împiedicat o serie de atacuri teroriste în țară și l-au reținut pe unul dintre liderii grupului terorist ”Stat Islamic” în capitala Bagdad, anunță postul de televiziune Al-Sumaria, citând o declarație a serviciului de presă al organelor de securitate ale Irakului.

Oficialii securității naționale din Bagdad au organizat o ambuscadă asupra unuia dintre liderii ISIS din Irak, acesta pregătea atacuri teroriste asupra Arba'in (procesiunea memorială anuală a șiiților în a patruzecea zi de doliu Ashur).

La sfârșitul anului 2017, Bagdad a anunțat o victorie asupra IS * în țară, dar armata irakiană, cu sprijinul coaliției internaționale antiteroriste și a unităților de miliție, continuă operațiunile de identificare a „celulelor adormite” ale grupărilor teroriste din anumite zone.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

163
Tagurile:
ISIS, atac terorist, Irak
Tematic
Războiul în Irak și eșecul Americii: cum a fost posibil
Presa: SUA au adus o coloană de tehnică militară din Irak în Siria
După Irak, încă o țară vrea să scape de trupele americane de pe teritoriul său

Загрузка...
Супермаркет

Alimentele de calitate slabă cresc mortalitatea cu 7%

0
(reînnoit 18:40 20.09.2020)
Un studiu francez realizat pe baza datelor colectate în 10 țări europene de la peste 500.000 de participanți cu vârsta de peste 17 ani a confirmat că există o mortalitate mai mare în cazul consumului de produse alimentare de calitate slabă.

BUCUREŞTI, 20 sept – Sputnik. O echipă de cercetători de la Institutul Național de Sănătate și Cercetare Medicală (INSERM), Institutul Național de Cercetare în domeniul Agriculturii, Alimentației și Mediului (INRAE), Conservatorul Național de Arte și Profesii (CNAM) și Sorbonne Paris Nord au dezvăluit că consumul de alimente de proastă calitate creşte mortalitatea. Acest nou studiu a fost publicat pe 16 septembrie în British medical journal.

Mortalitate în creștere

„Oamenii care consumă alimente de o calitate nutrițională mai slabă vor avea o mortalitate crescută de aproximativ 7%”, a explicat, la Radio Europa 1, Mélanie Deschazaux, cercetător INSERM.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după cercetări efectuate pe 500.000 de persoane din 10 țări europene, timp de 17 ani.

Cercetătorii au analizat alimentaţia acestora în funcție de scorul nutrițional, un logo prezent tot mai des pe ambalajele alimentare, care clasifică produsele de la A la D, printr-un logo colorat în verde, portocaliu sau roșu, potrivit Sputnik France. Apoi aceştia au comparat aceste diete cu sănătatea consumatorilor.

Potrivit cercetătoarei Deschazaux, alimentele cu cea mai slabă clasificare sunt cele bogate în sare, zahăr, acizi grași saturați și, prin urmare, destul de sărace în fibre, fructe și legume sau proteine.

În ceea ce privește produsele clasificate cu portocaliu, dar mai ales în roșu, acestea ar putea provoca apariția cancerului și a bolilor cronice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
produse
Tematic
Marea Britanie interzice antenele 5G produse de Huawei
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Produse periculoase pentru slăbit

Загрузка...