loterie

A câştigat 60 de milioane de dolari la loterie, după ce a jucat aceleaşi numere timp de 20 de ani

71
(reînnoit 06:27 30.08.2019)
Un canadian a câștigat la loto 60 de milioane de lei.

CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Un canadian din Edmonton, Alberta, a câștigat marele premiu LOTTO MAX de 60 de milioane de dolari, după ce a jucat aceleași numere timp de 20 de ani, informează revista People. Bon Truong s-a dus să-și ridice premiul abia la 10 luni după ce l-a câștigat.

Bărbatul spune că a fost copleșit de vestea câștigului și a început să se gândească cum se va schimba viața familiei sale.

"Am luat biletul acasă și m-am uitat la numere ore întregi. Nu-mi venea să cred", a spus Bon Truong.

După 10 luni, a considerat că familia sa este pregătită să facă față acestei schimbări majore, așa că s-a prezentat să-și revendice premiul.

Numerele norocoase ale lui Truong sunt o combinație între zilele de naștere ale familiei și date calendaristice importante pentru el - 2, 3, 4, 8, 9, 20 și 30, iar bărbatul le-a jucat timp de 20 de ani.

71
Tagurile:
Dolari, Milioane, loterie
Джо Байден

New York Times: SUA vor impune sancțiuni asupra datoriei națoinale rusești

75
(reînnoit 09:24 15.04.2021)
Făcând trimitere la surse, New York Times a anuțat că noile sancțiuni ale SUA vor viza datoria națională a Rusiei, iar președintele american Joe Biden va emite un decret prin care extinde interdicțiile privind tranzacționarea băncilor americane cu datoria guvernului rus

BUCUREȘTI, 14 apr - Sputnik. Noile sancțiuni ale SUA vor viza datoria națională a Rusiei, scrie New York Times, făcând trimitere la surse.

Bloomberg a anunțat anterior că Washingtonul va impune măsuri restrictive împotriva a aproximativ 12 cetățeni ruși și 20 de organizații și va expulza zece diplomați din cauza presupusei interferențe electorale a Moscovei și a atacurilor cibernetice prin SolarWinds. Potrivit interlocutorilor agenției, statele ar putea anunța aceste măsuri încă de joi.

La rândul său, Wall Street Journal a scris că președintele american Joe Biden va emite un decret prin care extinde interdicțiile privind tranzacționarea băncilor americane cu datoria guvernului rus.

Despre atacul cibernetic masiv în Statele Unite a devenit cunoscut în decembrie. Hackerii au exploatat o vulnerabilitate în software-ul Orion de la SolarWinds, o companie ai cărei clienți includeau multe departamente din SUA, inclusiv Departamentul de Justiție, Departamentul de Stat, NSA și mai mult de 400 de firme mari. Agențiile de informații americane consideră că atacul este o încercare de a obține informații cu caracter secret și acuză Rusia de atac. Cu toate acestea, Statele Unite au recunoscut ulterior că organizatorii atacului nu au primit acces la informații sensibile.

Potrivit consilierului pentru securitate națională al lui Biden, Jake Sullivan, Casa Albă este gata să folosească diferite metode ca răspuns la acest atac: nu doar sancțiuni, ci și instrumente „vizibile și invizibile”. Și New York Times a scris că Statele Unite intenționează să provoace „contraatacuri sub acoperire” care vor deveni cunoscute conducerii, serviciilor de informații și armatei ruse, dar nu și lumii exterioare.

La rândul său, președintele SUA, într-un interviu pentru ABC News, a promis că Vladimir Putin va „plăti pentru amestecul” în alegeri.

Moscova a negat în mod repetat acuzațiile de implicare în atacuri cibernetice și interferență în treburile interne ale altui stat. Purtătoarul de cuvânt a Ministerului de Externe Maria Zakharova menționat faptul că toate aceste acuzații sunt nefondate.

75
Tagurile:
Sancțiuni, Rusia, SUA
Tematic
În Parlamentul European au fost cerute sancțiuni mai dure față de Rusia
SUA aplică sancțiuni împotriva Turciei pentru cooperarea cu Rusia
UE a pregătit un pachet de sancțiuni împotriva Turciei

Загрузка...
Generalul Nicolae-Ionel Ciucă

Anunț crucial pentru Armata Română al generalului Ciucă

718
Ministrul Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a făcut un anunț de maximă importanță pentru România și Armata română, după reuniunea extraordinară comună a miniștrilor de externe și miniștrilor apărării din statele membre NATO

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Generalul Nicolae Ciucă a transmis, aseară târziu, un mesaj după reuniunea extraordinară comună a miniștrilor de externe și miniștrilor apărării din statele membre NATO.

Reuniunea a avut loc în contextul finalizării analizei administrației SUA cu privire la Afganistan și a deciziei de retragere a forţelor americane până la 11 septembrie 2021, anunță Ciucă.  

Ministrul Apărării arată că pe acest fond, ”urmare discuțiilor aliate, miniștrii afacerilor externe și ai apărării aliați am adoptat o Declarație comună a Consiliului Nord-Atlantic”.

Prin Declarația comună a fost decisă „demararea procesului de retragere a forțelor aliate din Afganistan începând cu 1 mai 2021”. Deci, militarii români din Afganistan se întorc acasă – și România nu va mai fi prezentă pe acel front deschis de intervenția SUA și NATO.

”Ca unul din cele mai importante state contributoare cu trupe la Misiunea Resolute Support, cu peste 600 de militari dislocați în prezent, România va acţiona în acord cu deciziile aliate referitoare la calendarul retragerii”, a spus Ciucă.

De menționat că, pe timpul discuțiilor, Nicolae Ciucă a evidențiat ”angajamentul de lungă durată al României pentru stabilitatea și securitatea Afganistanului și am subliniat importanţa focalizării atenției asupra aplicării măsurilor consistente de asigurare a protecției forțelor NATO din Afganistan în perioada următoare, concomitent cu o abordare coordonată privind retragerea trupelor”. 

***

Nicolae Ciucă arată că, în contextul discuțiilor, a fost abordată și ”situația de securitate recent creată în Vecinătatea Estică”.

”Miniștrii de externe și ai apărării din statele membre NATO am exprimat îngrijorarea privind evoluțiile recente și creșterea semnificativă a prezenței trupelor militare ruse în Crimeea ilegal ocupată și la frontiera de est a Ucrainei”, a transmis ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.
718
Tagurile:
Nicolae Ciucă, Afganistan, NATO

Загрузка...

Bac 2021: testele de antrenament, setul 6, publicate

0
Ministerul Educației a publicat testele de antrenament din setul 6 pentru bacalaureat 2021 – proba la alegere a profilului – Geografie, Anatomie, Biologie, Informatică, Fizică, Chimie, Economie, Logică, Psihologie, Sociologie.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Elevii care susțin, peste numai câteva luni, examenul de bacalaureat 2021, pot începe să se pregătească mai serios. Și aceasta pentru că Ministerul Educației a publicat, deja, testele de antrenament din setul 6 pentru proba la alegere a profilului – Georgrafie, Anatomie, Biologie, Informatică, Fizică, Chimie, Economie, Filozofie, Logică, Psihologie, Sociologie.

Testele pot fi descărcate de pe site-ul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație.

Testele de antrenament pentru fiecare disciplină enumerată pot fi descărcate accesând următorul link

Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie este organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Educaţiei.

Calendar examen bacalaureat 2021, sesiunea iunie-iulie:

31 mai – 4 iunie 2021: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

·4 iunie 2021: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

·14-16 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

·16-17 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

·18-23 iunie 2021: Evaluarea competențelor digitale – proba D

·23-25 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

·28 iunie 2021: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

·29 iunie 2021: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

·30 iunie 2021: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

·1 iulie 2021: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

·5 iulie 2021: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00 – 18,00

·6 – 9 iulie 2021: Rezolvarea contestațiilor

·9 iulie 2021: Afișarea rezultatelor finale.

 

0
Tagurile:
Teste, BAC, geografie
Tematic
Simulare BAC 2021: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică - bareme și subiecte la real
Setul 5 al testelor de antrenament pentru Bac, disponibil
Simulare BAC 2021, uman: Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie și Sociologie

Загрузка...