Саммит G7 в Канаде

Liderii statelor G7 se întâlnesc astăzi în Franța. Temele Summitului

125
Astăzi încep lucrările Summitului G7 care vor dura trei zile. Întâlnirea se desfășoară în cadrul președinției franceze a G7, care se concentrează în jurul combaterii inegalităților.

BRUXELLES, 24 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. Summitul G7 are loc la Biarritz, în sud-vestul Franței). Președinția franceză a ajustat formatul G7 pentru a implica și liderii Uniunii Africane, FMI, OCDE, ONU și Băncii Mondiale, iar UE va fi reprezentată de Președintele Donald Tusk.

Liderii vor discuta chestiuni urgente legate de politica externă și de securitate, cum ar fi: Iranul, Ucraina, Libia, situația din Siria și din Orientul Mijlociu, Peninsula Coreeană, Venezuela.

Se preconizează că liderii G7 se vor apleca asupra relațiilor cu Iranul în urma deciziei acestei țări de a reduce punerea în aplicare a anumitor aspecte ale acordului nuclear.

De asemenea, în cadrul G7 se vor aborda și chestiuni legate de perspectivele economice mondiale, de impozitarea internațională și de sectorul digital.

O atenția aparte se va acorda protecției sistemului comercial bazat pe norme. Summitul va fi, de asemenea, o ocazie pentru a purta discuții privind modalități de dezamorsare a tensiunilor comerciale actuale. Reforma Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) se află, de asemenea, pe ordinea de zi, în urma angajamentului asumat la summitul G20 de la Osaka în ceea ce privește modernizarea OMC.

În privința Africii, liderii G7 vor aproba un nou cadru între G7 și Africa și vor încerca să dezvolte împreună cu partenerii africani instrumente concrete de sprijinire a dezvoltării economice durabile pe întregul continent.

În plus, se preconizează că va fi aprobat un plan de acțiune specific al G7 privind regiunea Sahel, care vizează îmbunătățirea cooperării în materie de dezvoltare și securitate.

UE va anunța, de asemenea, un sprijin financiar acordat Acțiunii pozitive pentru accesul femeilor la finanțare în Africa (AFAWA) a Băncii Africane de Dezvoltare.

Corespunzând temei G7 despre combaterea inegalităților, va fi adusă în discuție și importanța participării femeilor pe piața forței de muncă, iar în ceea ce privește angajamentele financiare, UE va anunța o contribuție importantă la realimentarea Fondului mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei și malariei.

Se așteaptă, de asemenea, să fie încurajată crearea unui Fond internațional pentru supraviețuitorii violenței sexuale din zone de conflict, UE angajându-se să aducă o contribuție financiară concretă.

Summitul G7, 2018
© AP Photo / Jesco Denzel / German Federal Government

În ceea ce privește schimbările climatice, UE își va reafirma angajamentul față de punerea în aplicare deplină și efectivă a Acordului de la Paris.

Liderii vor purta o discuție de evaluare a Cartei G7 privind plasticul din oceane, asupra căreia s-a convenit anul trecut cu ocazia summitului din Canada, și vor discuta noi inițiative de reducere a poluării cu materiale plastice.

Va fi adusă în discuție și o cartă privind biodiversitatea care urmărește să intensifice eforturile de stopare a pierderii biodiversității și să sprijine sănătatea planetei.

De asemenea, se preconizează că liderii vor discuta despre transformarea digitală și despre cum se poate asigura faptul că aceasta este deschisă, liberă și sigură. De asemenea, liderii vor face schimb de opinii cu privire la modul de continuare a eforturilor de combatere a conținutului online cu caracter terorist.

Summitul G7 este un forum care joacă un rol important în conturarea unor răspunsuri globale la provocările globale, completând coordonarea economică globală asigurată de G20.

Acesta reunește lideri din UE și din următoarele țări: Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și SUA.

125
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018

Netanyahu sună alarma privind Covid-19 în Israel: „ne aflăm în stare de urgență”

198
Israelul se află în prezent într-o „stare de urgență”, în urma numărului alarmant de mare de noi cazuri de coronavirus, a declarat premierul Benjamin Netanyahu. Țara se confruntă cu peste 10.000 de cazuri active și creșterea continuă.

CHIȘINĂU, 6 iun - Sputnik. Vorbind în cadrul ședinței săptămânale a Cabinetului duminică, Netanyahu le-a cerut legiuitorilor din țară să lucreze mai rapid la un nou pachet de măsuri anti-coronavirus.

„Ne aflăm în stare de urgență. Nu putem amâna legislația - trebuie să mergem înainte pentru a opri răspândirea”, a declarat premierul, referindu-se la ritmul actual.

Ne aflăm în mijlocul unui atac coronavirus reînnoit. Vedem, așa cum am mai avertizat anterior, că focarul este însoțit de o creștere a numărului de cazuri grave, ceea ce va fi o provocare pentru Ministerul Sănătății.

Vineri, numărul cazurilor active de Covid-19 în Israel a trecut pentru prima dată de 10.000 de la începutul pandemiei. Numărul total de cazuri înregistrate se apropie rapid de 30.000, indică ultimele cifre ale Universității Johns Hopkins din SUA.

Tel Aviv a impus restricții foarte stricte pentru combaterea bolii, inclusiv închiderea business-urilor și limitarea strictă a mișcării cetățenilor Israelului. Măsurile aparent au funcționat, deoarece, la sfârșitul lunii mai, numărul de cazuri active era de până la 1.900. Această scădere a determinat autoritățile să înceapă să reducă restricțiile. Cu toate acestea, rata infectării a crescut la scurt timp după aceea, dând peste cap relaxarea planificată a blocării.

La nivel mondial, peste 530.000 de oameni au murit având și coronavirus, iar în total au fost determinate 11,4 milioane de cazuri de infectare. În ultimele săptămâni, răspândirea COVID-19 s-a accelerat în mai multe țări, inclusiv Brazilia, India și SUA, care au în prezent cel mai mare număr de cazuri înregistrate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

198
Tagurile:
Benjamin Netanyahu, Israel, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Parada gay

Olanda anunță sexul persoanelor nu va mai fi menționat pe buletin

103
(reînnoit 18:18 05.07.2020)
Mministrul Educaţiei şi Culturii din Olanda, Ingrid van Engelshoven, a anunțat Parlamentul printr-o scrisoare că în câțva ani menționarea sexului persoanelor nu va mai fi inclusă în cărțile de identitate ale cetățenilor acestei țări

BRUXELLES, 5 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Ministrul olandez Ingrid van Engelshoven a justificat scoaterea menţiunii cu privire la sexul persoanei de pe cărţile de identitate ale olandezilor prin aceea că precizarea sexului nu reprezintă o informaţie necesară.

Van Engelshoven a precizat că menţiunea cu privire la sex nu va mai exista “începând din 2024/2025” și că acest lucru are ca scop limitarea acolo unde este posibil a prezentării de informaţii care nu sunt necesare cu privire la sex, chiar dacă aceste informaţii vor fi în continuare incluse în paşapoarte.

“Olanda nu va fi primul stat membru UE în care în cărţile de identitate este omis sexul. Cartea de identitate germană nu include această informaţie. Oamenii ar trebui să fie liberi să-şi creeze propria identitate şi să trăiască în libertate deplină şi în siguranţă”, a precizat ea, arătând astfel că scoaterea mențiunii la sexul persoanelor ar ca scop încurajarea transsexualității.

Cei cau au salutat propunerea au fost organizaţiile olandeze LGBTI care au spus că o veste excelentă pentru oamenii care au probleme zilnic din cauza acestor categorii de pe cartea de identitate, adică a celor care se cred de alt gen decât cel biologic.

103
Tematic
Ministerul Educaţiei s-a răzgândit: fără ore de educaţie pro-gay în şcoli
Viceprimar din Belgia, forțat să demisioneze din cauza unei remarci despre gay
APCE vrea mariaje gay peste tot: delegația Moldovei a votat împotrivă
Trei pretendenți la "tronul" lui Merkel: o femeie, un gay și un conservator
Bomba zilei! Rareș Bogdan îl atacă pe Cioloș cu căsătoriile și adopțiile cuplurilor gay!

Загрузка...
Carmen Avram

Carmen Avram în vileag o situație incendiară din UE, în care românii sunt victime!

0
(reînnoit 07:41 06.07.2020)
”Trebuie să înțelegem odată că această țară și Europa nu au oameni de „primă mână” și oameni „second-hand””

BUCUREȘTI, 6 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Europarlamentarul Carmen Avram pune în fața opiniei publice și a autorităților române și UE un caz extrem de grav care vizează muncitori români din Olanda.

”M-am întâlnit cu un grup de muncitori români care lucrează în Olanda și care mi-au vorbit despre ceea ce ei consideră că ar fi forme de rasism, combinate cu abuzuri grave”, scrie într-o postare Carmen Avram, detaliind:

- autorități locale din Olanda care ”le ignora strigătul de ajutor când sunt păcăliți sau chiar furați la bani”;

- contracte care, ”doar pentru ei, sunt întrerupte abrupt, iar muncitorul român e aruncat imediat în stradă, fără nicio idee unde va dormi peste noapte”;

- ”reprezentanți ai statului român care fie nu răspund la telefon, fie le spun că trebuie să se descurce singuri”;

- agenții de intermediere care ”fac milioane pe spatele unor oameni disperați, trimițându-i prin Europa fără o minimă verificare a contractelor sau a condițiilor de cazare, inumane de foarte multe ori”.

Cunoscuta teleastă sintetizează impresia pe care acești români i-au făcut-o: ”Am văzut oameni epuizați emoțional, scurși de orice urmă de speranță că vor mai fi tratați vreodată ca ființe umane cu drepturi egale”.

”Le-am spus că singura șansă e să se unească și să devină o forță, așa cum o fac alți muncitori transfrontalieri din foste țări comuniste, mai ales polonezii”, scrie Carmen Avram subliniind ”Trebuie să înțelegem odată că această țară și Europa nu au oameni de „primă mână” și oameni „second-hand””.

Chiar dacă europarlamentarul a promis ”să îi ajut cum pot”, reputata jurnalistă, care combate de mulți ani fenomenul acestei marginalizări și auto-marginalizări a românilor în Europa, conchide ferm: ”Dar, dacă nu învățăm care ne sunt drepturile și că ne naștem egali cu ceilalți, de oriunde ar fi ei, nu vom reuși să ne impunem în fața celor care comit abuzuri”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Carmen Avram

Загрузка...