Boris Johnson

Boris Johnson se întâlnește cu Merkel și cu alți lideri europeni pe tema Brexit

127
Premierul Marii Britanii Boris Johnson va avea astăzi o întâlnire oficială cu cancelarul german Angela Merkel pe tema Brexit, iar joi va discuta pe aceeași temă cu Emmanuel Macron.

BRUXELLES, 21 august- Sputnik, Daniela Porovăț. Boris Johnson își începe turneul Brexit în ordinea importanței statelor europene. Astfel că astăzi va discuta despre schimbarea prevederilor acordului Brexit cu Angela Merkel, urmând ca mâine să aibă o întâlnire cu președintele Franței.

Boris Johnson urmează să îşi reitereze apelul pentru schimbarea prevederilor legate de graniţa dintre Irlanda şi Irlanda de Nord.

Premierul consideră că planul de a evita „o graniţă dură” în Irlanda de Nord este „anti-democratic” şi trebuie schimbat pentru a asigura obţinerea unui Acord Brexit.

Uniunea Europeană a respins orice modificare a Acordului Brexit, negociat de fostul prim-ministru Theresa May împreună cu oficialii europeni, lucru descris de Boris Johnson drept „puţin negativ”.

„Nu putem trece acordul de Parlament în forma actuală”, a transmis Johnson.

Boris Johnson urmează să îi transmită cancelarului german că Ununea Europeană trebuie să înţeleagă că Parlamentul nu va putea bloca ieşirea Marii Britanii din UE în data de 31 octombrie, chiar dacă nu aprobă Acordul în forma sa actuală.

De asemenea, prim-ministrul britanic va reitera faptul că deşi îşi doreşte un acord, Marea Britanie va părăsi sub orice circumstanţe Blocul comunitar la finalul lunii octombrie.

Angela Merkel a transmis că s-ar putea găsi o soluţie diferită pentru graniţa dintre Irlanda şi Irlanda de Nord, dar nu va fi făcută nicio schimbare în Acordul de Retragere.

Întâlnirea dintre Johnson şi Merkel este prima dintr-o serie de întâlniri programate de prim-ministrul britanic cu lideri europeni săptămâna aceasta.

Turneul Brexit nu se va opri la preşedintele francez Emmanuel Macron, Boris Johnson participând sâmbătă la summitul G7 din Franţa.

127
Tagurile:
Brexit, Angela Merkel, Boris Johnson
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (620)

Загрузка...