Întâlnire de gradul zero la Bruxelles între Dăncilă și președintele Comisiei Europene

165
Premierul Viorica Dăncilă se întâlnește astăzi, la Bruxelles, cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un moment cheie în care se alcătuiește lista propunerilor de comisari europeni

BRUXELLES, 20 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. Premierul Dăncilă și von der Leyen vor discuta atât despre portofoliul care va reveni României în cadrul Colegiului Comisarilor, cât şi despre propunerile ţării noastre pentru funcţia de comisar european.

Pe 29 iulie, şefa Executivului de la Bucureşti a avut o convorbire telefonică cu Ursula von der Leyen, ocazie cu care şi-a exprimat interesul pentru un portofoliu consistent în cadrul Colegiului Comisarilor, care să reflecte expertiza României.

Săptămâna trecută, Viorica Dăncilă a explicat public de ce i-a propus pentru funcţia de comisar european pe Rovana Plumb şi pe Dan Nica:

"Cred că trebuie să vedem dacă comisarii sunt buni sau nu atunci când vor trece de examenul comisiei de specialitate, care va fi abordarea la nivel european legat de aceste două nominalizări. Dacă aceste două nominalizări nu vor fi bune, vom veni cu altele, ne vor spune ”domnule, pentru un anumit portofoliu trebuie să veniţi cu cineva specialist pe portofoliul respectiv”, a declarat premierul.

Dăncilă a mai explicat că Rovana Plumb este vicepreşedintele grupului S&D din Parlamentul European, iar Dan Nica este şeful delegaţiei române a europarlamentarilor PSD în Parlamentul European, așadar ”sunt oameni care au avut mai multe mandate de deputaţi europeni, cunosc foarte bine instituţiile europene, ştiu modul în care funcţionează şi ştiu ce înseamnă activitatea de comisar european”.

165
Tagurile:
Comisia Europeană, Ursula von der Leyen, Bruxelles, Viorica Dăncilă
Tematic
Premierul Dăncilă explică de ce a folosit elicopterul la Suceava
Dăncilă, primul indiciu despre viitorul ministru al Educației
Iohannis – atitudine scandaloasă, Viorica Dăncilă reacționează precis!
Dăncilă, schimbări în învățământ la presiunea părinților? Ce spune premierul

Загрузка...