Proteste în Hong Kong

Opoziția din Hong Kong ar putea solicita sprijinul altor state

168
(reînnoit 18:18 17.08.2019)
Opoziția din Hong Kong nu exclude solicitarea sprijinului altor state în contextual acuzațiilor aduse de guvernul Chinei de implicare a SUA în activități antichineze.

BUCUREȘTI, 17 aug – Sputnik. Opoziția din Hong Kong a declarat că nu exclude solicitarea unor ajutor din partea altor state în contextual declarațiilor Chinei despre implicarea SUA în activitățile antichineze din țară, a declarat agenției RIA Novosti adjunctul coordonatorului mișcării de opoziție -Frontului Civic pentru Drepturile Omului, Wong Yik-mo.

Anterior, comitetul pentru afaceri internaționale a Camerei Reprezentanților SUA au publicat o declarație în care îndeamnă China să renunțe la orice intervenție în acțiunile de protest din Hong Kong. Totodată, congresmanii americani “îndeamnă Beijinul să înceteze atentarea la autonomia Hong Kongului”. Drept răspuns, cancelaria Ministerului Afacerilor Externe a Chinei a declarat că SUA complotează cu elementele criminale, fiind implicate în activitatea antichineză din Hong Kong.

„Dacă cunoașteți activitatea diplomatică, atunci ar trebui să cunoașteți că toate consulatele, toate ambasadele contactează cu guvernul și opoziția. Sarcina lor este înțelegerea evenimentelor din țară sau în acest oraș... Anume guvernul chinez demonizează totul, iar apoi spune oamenilor că în spatele tuturor se află Statele Unite”, a declarat Wong Yik-mo.

“Desigur, am putea să ne adresăm după ajutor altor state, am putea să ne adresăm ONU, Uniunii Europene, am putea merge și în alte state”, a adăugat el.

168
Tagurile:
Proteste, Opoziție, SUA, China, Hong Kong
Tematic
Congresul SUA cere Chinei să nu intervină în Hong Kong
UE cere detensionarea situației din Hong Kong

Загрузка...