Poliția grecească

Vacanță de coșmar: turist român, lovit de polițiștii greci pentru cerea informații

658
Situație dramatică în insula grecească Samothraki unde mai mulți români sunt blocați și nu se pot întoarce în țară. Un turist român care a cerut explicații poliției a fost lovit și blocat în sediul instituției.

BRUXELLES, 14 august- Sputnik, Daniela Porovăț. Situaţia turiştilor rămaşi blocaţi pe insula grecească Samothraki încă de sâmbătă, 10 august, este tot mai dramatică. Starea de tensiune generală a generat un conflict la secţia de poliţie din port, în urmă căruia un cetăţean român a fi fost lovit de poliţişti şi a fost blocat în secție, după cum se vede în filmarea făcută publică de Realitatea Tv.

Ieri, câțiva turiști au mers în port să ceară informaţii despre momentul în care va veni un feribot pentru a-i transporta pe continent. Unul dintre ei a fost lovit de polițiști în incinta secției de poliție ale cărei uși au fost blocate pentru ca acesta să nu mai poată ieși.

Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, unul dintre turiștii care a fost prezent la fața locului a relatat povestea altercaţiei cu ofiţerii eleni.

"Aseară, când ne-am dus, eu și prietenul meu, să luăm informații despre orarul ferryboat-urilor care nu mai vin, a avut loc un incident, și anume: când am ieșit de la Căpitănie, în spatele meu s-a închis ușa, prietenul meu a fost bătut. Dialogul anterior nu  a fost injurios, calomnios, am pus întrebări pe care le punem de vreo 3-4 zile încoace și răspunsul este mereu că nu se știe, o să vină...", a spus bărbatul.

Situaţia este cu atât mai tensionată cu cât turiştii care-ar fi trebuit să plece încă de sâmbătă, 10 august, de pe insulă nu primesc informaţii certe cu privire la momentul în care va ajunge următorul feribot pe insulă.

Sute de turişti români sunt blocaţi încă de vineri pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat, iar vântul puternic face imposibilă sosirea unui alt feribot. Compania care asigură transportul maritim de pe insulă pe continent ar avea mari probleme cu flota de feriboturi, multe dintre ele fiind defecte sau foarte vechi.

Ultimele informaţii care circulă printre turişti este că miercuri, 13 august, va ajunge pe insulă doar un feribot destinat pasagerilor, care nu va putea încărca şi sutele de autoturisme rămase pe insulă. Pe de altă parte, feribotul ar urma să aducă un nou rând de turişti, care vor trebui să se cazeze în pensiunile unde mulţi turişti rămaşi blocaţi şi-au prelungit deja cazarea, motiv pentru care ultimii vor trebui să elibereze camerele.

Ultima comunicare între turişti românii de pe insulă şi membrii Consulatului României din Grecia datează din seara zilei de marţi, 13 august, când oficialii reprezentanţei diplomatice le-au transmis că autoritatea portuară din Grecia le va transmite miercuri, 14 august, dacă se va putea pleca de pe insulă. Totul ar depinde de intensitatea vântului, care ar permite sau nu acostarea unei nave. 

658
Tagurile:
coșmar, Vacanță, Polițiști, Român, Grecia
Medicina

UE se laudă va obliga furnizorii livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp

29
(reînnoit 17:25 24.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să-şi respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID-19.

BRUXELLES, 24 ian - Sputnik. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vrea să liniștească spiritele și declară că UE va obliga companiile farmaceutice să respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID. Dar declarațiile sale nu sunt suficiente ca să rezolve situația, după ce Pfizer şi AstraZeneca au anunţat că vor întârzia livrările către Europa.

„Intenţionăm să facem companiile farmaceutice să-şi respecte contractele pe care le-au semnat... folosind mijloace legale aflate la dispoziţia noastră”, a declarat Michel la postul de radio Europe 1.

Mai multe state din UE s-au plâns deja că întârzierile livrărilor complică foarte mult situația privind rapelul care trebuie efectuat într-un interval precis de timp.

Charles Michel spune acum că UE va insista pe transparenţă în ceea ce priveşte motivele întârzierilor, dar acest gen de explicații nu suplinește întârzierea vaccinărilor.

Oficialul european se laudă însă că, după primele avertismente ale Pfizer cum că vor apărea întârzieri de câteva săptămâni, UE a reuşit să reducă aceste întârzieri prin adoptarea unei atitudini dure.

„Am bătut cu pumnul în masă şi în cele din urmă întârzierile anunţate pentru câteva săptâmâni s-au transformat într-o încetinire a aprovizionării”, a spus preşedintele Consiliului European.
29
Tagurile:
UE, COVID-19
Tematic
Ungaria, succes istoric: a negociat cu Rusia pentru vaccin și pentru furnizarea de gaz
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Noul vaccin rusesc și ce înseamnă ”100% eficacitate”

Загрузка...
Doses de vaccin

Egiptul va înregistra vaccinul rusesc împotriva COVID-19

29
(reînnoit 20:07 24.01.2021)
Egiptul anunță că va înregistra în săptămâna care vine trei vaccinuri împotriva coronavirusului, printre care și cel rusesc - ”Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik. Egiptul intenționează să înregistreze trei vaccinuri împotriva coronavirusului în următoarele zile, inclusiv cel fabricat în Rusia, a declarat duminică ministrul Sănătății Hala Zayd.

"Am început să luăm măsuri pentru înregistrarea a trei vaccinuri - cel chinezesc, britanic și rusesc. În zilele următoare, vom primi noi loturi de vaccinuri, noile vaccinuri vor fi înregistrate", a declarat ministrul la o conferință de presă televizată.
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Potrivit acesteia, autoritățile au semnat contracte pentru furnizarea a „100 de milioane de doze” de diferite vaccinuri. Ministrul a anunțat începerea unei campanii naționale de vaccinare. Medicii vor fi primii care vor fi vaccinați, începând de luni.

Rusia este gata să livreze vaccinul ”Sputnik V” împotriva coronavirusului în Egipt, este posibilă și transferul de tehnologii pentru producția acestuia pentru a stabili producția vaccinului în această țară arabă, a declarat serviciul de presă al ambasadei ruse pentru RIA Novosti.

Potrivit Ministerului Sănătății din Egipt, peste 161 de mii de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în țară, peste 126 de mii de persoane s-au recuperat și 8902 de pacienți au decedat. Duminică seara, Ministerul egiptean al Sănătății a raportat 680 de cazuri noi de boală și 49 de decese cauzate de aceasta.

29
Tagurile:
Egipt, Sputnik V
Tematic
Dawn: Pakistanul a aprobat utilizarea vaccinului rus Sputnik V
Viktor Orban arată de ce Ungaria achiziționează vaccinul rusesc Sputnik V
Un șef de stat s-a vaccinat cu "Sputnik V" - Video

Загрузка...