Serviciul de Securitate al Ucrainei

Diplomat rus, declarat persona non grata pe teritoriul Ucrainei

80
(reînnoit 15:07 13.08.2019)
Un diplomat rus a fost declarat persona non grata în Ucraina, în urma unor acuzații de desfășurare a activităților de spionaj, înaintate de SBU.

BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik. Diplomatul rus, declarat persona non grata în Ucraina, a părăsit deja teritoriul țării, a anunțat, marți, serviciul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

Angajații SBU au anunțat că au deconspirat un locuitor al regiunii Lvov care ar fi fost recrutat de serviciile de informații ale Rusiei în anul 2014.

"Datele culese de bărbat erau transmise spionului rus care activa sub acoperire diplomatică a Consulatului General al Rusiei în Lvov. Pentru activitatea incompatibilă cu statutul de funcția consulară, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei l-a declarat persona non grata pe diplomatul-spion. Acesta a părăsit deja teritoriul Ucrainei", se spune în comunicatul serviciului.

De asemenea, autoritățile ucrainene au intentat un dosar pentru “trădare de patrie”, care presupune o pedeapsă de până la 15 ani privațiune de libertate, locuitorului regiunii Lvov fiindu-i înaintate oficial acuzații.

80
Tagurile:
Lvov, Ucraina, SBU
Explozie în Beirut

Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut explicație uluitoare!

230
Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – neglijența inconștientă!

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Explozia ale cărei imagini au șocat întreaga planetă a produs peste 3000 de răniți. Deocamdată, cifra celor decedați este 27, dar încă nu este o evaluare finală.

De fapt, vorbim de mai multe deflagrații care au urmat după cea mare. Care a fost cauza care a provocat această nenorocire?

Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – două cuvinte, neglijența inconștientă!

Concret, cauza ar fi in depozit de materiale explozive, stocate mai mulți ani într-un mod impropriu. Informația ar proveni dintr-o sursă din zona securităţii libaneze.

Informația a fost confirmată de directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim,

”A fost un depozit care avea materiale foarte explozive confiscate”, a declarat Abbas Ibrahim la televiziunea națională libaneză, precizând că ”am fi naivi să credem că a fost cauzată de artificii” – așa cum s-a spus prima dată.

Desigur, rămân multe întrebări – iar o parte dintre răspunsuri vor fi oferite de ancheta care se desfășoară acum la Beirut.

230
Tagurile:
Liban
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

Загрузка...
Взрыв в Бейруте

Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

522
(reînnoit 19:41 04.08.2020)
O explozie teribilă a avut loc astăzi în Beirut, capitala Libanului. Zeci de persoane au fost rănite.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. O explozie a avut loc în preajma portului din Beirut, capitala Libatului, transmite reporterul RIA Novosti.

​Înainte de deflagrație s-a auzit o pocnitură, iar peste cinci minute s-a ridicat un fum negru și alb. Ulterior, a apărut coloană de fum roșu.

În casele și clădirile din apropiere, aflate la câteva kilometri de epicentrul exploziei, au fost sparte geamurile.

​Potrivit unui reprezentant al Crucii Roșii, citat de RIA Novosti, mai multe persoane au fost rănite de cioburi.

“În zona din apropierea portului au fost distruse câteva case. Acolo, potrivit informațiilor noastre, ar putea exista oameni acoperiți de ruine”, a adăugat interlocutorul agenției.

Potrivit reporterului RIA Novosti, câteva zeci de persoane au fost rănite, ambulanțele evacuează oamenii din Zaituna Bay și cartierele vecine.

Potrivit presei locale, cauza exploziei ar putea fi un incendiu într-un depozit de articole pirotehnice.

522

Загрузка...