Bundestagul german

Germania, pe urmele României: are probleme cu GRECO și e acuzată de lipsă de transparență!

92
Grupul Statelor Împotriva Corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a acuzat astăzi Germania că nu respectă recomandările privind transparenţa, în special în ceea ce priveşte Bundestag-ul, camera inferioară a parlamentului federal.

BRUXELLES, 12 august- Sputnik, Daniela Porovăț. În Germania, nivelul de conformare cu recomandările anticorupţie formulate în 2015 este "foarte scăzut în ansamblu", a constatat GRECO, amintind de tratamentul de care a avut parte și România. GRECO spune că, în Germania, au fost complet implementate doar trei din cele opt recomandări.

Potrivit GRECO, nu s-au înregistrat progrese privind cerinţa ca deputaţii să anunţe imediat posibilele conflicte de interese legate de probleme dezbătute în Parlament și nu a fost implementată nici recomandarea de a întări mijloacele de impunere a transparenţei. Recomandarea ca declaraţiile de interese ale parlamentarilor să fie extinse a fost implementată doar parţial; acestea ar trebui să includă şi pachetele de acţiuni peste anumite limite, pasivele semnificative şi interesele soţilor şi membrilor de familie, mai reclamă GRECO.

Noile reguli privind relaţiile dintre parlamentari şi lobbyişti nu elimină decât parţial preocupările GRECO. De asemenea, recomandarea privind regulile pentru activităţile secundare ale judecătorilor a fost implementată doar la două instanţe federale germane.

În consecinţă, Germania va face pe viitor obiectul unui regim special de monitorizare pentru statele cu nivel redus de conformare, aplicat deja altor 12 din cele 48 de ţări membre ale GRECO, printre care Austria, Franţa, Ungaria şi Turcia.

92
Tagurile:
Bundestag, GRECO, Germania
Tematic
Conflict la frontiera greco-turcă: schimb de focuri, doi militari reținuți
Adevăratul motiv al vizitei Papei, dezvăluit de reprezentant al Bisericii Greco-Catolice
Bomba din Raportul GRECO: proba că SUA ne mint! Ne cer să facem… ceea ce ei refuză!
Raportul GRECO despre Secția Specială. Tăriceanu iese la atac
Dana Gârbovan desființează Raportul GRECO cu argumente imbatabile
Gîrbovan, dezvăluiri incendiare despre felul în care GRECO protejează ilegalitățile

Загрузка...