French President Emmanuel Macron, German Chancellor Angela Merkel and US President Donald Trump confer at the start of the first working session of the G20 meeting in Hamburg, Germany, July 7, 2017.

Trump îl urechează pe Macron nu se mai amestece în Iran

252
Președintele SUA, Donald Trump, l-a certat pe președintele Franței Emmanuel Macron pentru că trimite ”semnale amestecate” Iranului

BRUXELLES, 9 august- Sputnik, Daniela Porovăț. În stilul lui caracteristic, preşedintele american Donald Trump l-a admonestat ieri pe președintele francez în chestiunea Iranului, declarând că nimeni nu este autorizat să discute cu Iranul în numele Statelor Unite. Locatarul de la Casa Albă l-a acuzat pe Macron că trimite "semnale amestecate" Teheranului în legătură cu posibile discuţii.

"Ştiu că Emmanuel vrea să facă bine, la fel ca toţi ceilalţi, dar nimeni nu vorbeşte pentru Statele Unite, doar Statele Unite însele", a scris Trump într-o serie de postări pe Twitter, pe fondul crizei din Orientul Mijlociu.   

Aluziile lui Trump ar putea face referire la faptul că, potrivit unor informaţii, Macron l-ar fi invitat pe preşedintele iranian Hassan Rouhani la summitul G7 din această lună pentru a se întâlni cu Trump.

252
Tagurile:
amestec, Emmanuel Macron, Trump, Iran
Tematic
„Astăzi, Venezuela, mâine, Iran? Cuba?”: propaganda pentru război a Washingtonului
SUA repetă minciuna din Irak? Aliații acuză știri false despre Iran! Măsuri de urgență!  
Putin: Un război între SUA și Iran va fi o catastrofă
Security forces guard the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice, France

Arhiepiscopul de Toulouse: „religia nu poate fi ridiculizată”

117
(reînnoit 19:57 30.10.2020)
Spunând că este împotriva publicării unor caricaturi precum cea a profetului Mahomed, arhiepiscopul de Toulouse şi-a exprimat opinia că faptul de a lua în râs o religie nu este fără urmări.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. La o zi după atacul terorist de la Nisa și la două săptămâni după decapitarea lui Samuel Paty, arhiepiscopul de Toulouse Monsignor Le Gall și-a exprimat opinia, pentru France Inter, despre libertatea de a lua în râs o religie.

„Legat de aceste caricaturi, le consider periculoase, pentru că prin ele punem gaz pe foc. Trebuie calmate apele. Pentru că aceste caricaturi sunt împotriva musulmanilor, dar și împotriva credinței creștine”, a spus episcopul Le Gall, răspunzând la întrebarea de ce au fost vizate bisericile de atacatorii terorişti.

Acesta consideră că francezii trebuie să înceteze să publice acest gen de caricaturi.

„Libertatea de exprimare are limite, aşa cum au toate libertățile umane. Nu râdem de religie fără a suporta urmări, nu ne putem permite să râdem de religii, vedeți care este rezultatul”, a spus arhiepiscopul.

Pentru episcopul Le Gall, noțiunea de fraternitate este esențială.

„Libertatea de a fi împreună, de a vorbi împreună, libertatea de a fi frați, dar de a nu fi furioşi”, a adăugat acesta, citat de Sputnik France
117
Tagurile:
Arhiepiscopul de Toulouse, Religie

Загрузка...

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania

88
(reînnoit 18:53 30.10.2020)
Oamenii de știință au identificat o nouă mutație a coronavirusului care provine din Spania și care s-a răspândit rapid în toată europa.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Noua mutație a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Spania la începutul verii, s-a răspândit rapid în toată Europa. Acest lucru este afirmat într-un articol publicat pe portalul medical medrxiv de către un grup internațional de oameni de știință.

Conform datelor lor , pe lângă Spania, această specie se găsește la 40-70% dintre pacienții din Elveția, Irlanda și Marea Britanie.

În plus, o nouă variantă a COVID-19 este comună în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța.

Anterior, Comisia Europeană a spus că țările UE vor primi un vaccin împotriva infecției cu coronavirus  în același timp și în aceleași condiții.

88
Tagurile:
Spania, coronavirus
Tematic
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi

Загрузка...