Un panou publicitar, parte dintr-o campanie a Coca-Cola care promovează LGBT în Budapesta

Coca Cola împarte Ungaria în două din cauza campaniei LGBT

549
Istvan Boldog, vicepreşedinte FIDESZ, partidul lui Viktor Orban, a îndemnat ungurii să boicoteze Coca-Cola din cauza propagandei pro-LGBT desfășurată de celebra companie chiar în Ungaria

BRUXELLES, 8 august- Sputnik, Daniela Porovăț. În Ungaria, pe insula  Obudai (lângă Budapesta) are loc în aceste zile „Sziget Festival”, o manifestare muzicală născută în 1993 şi care atrage până la 500.000 de turişti. Organizatorii au hotărât să intituleze festivalul 2019 „Love Revolution”, iar Coca-Cola s-a implicat cu o campanie neobișnuită pro-LGBT.

Astfel, Budapesta este împânzită de reclame cu perechi de homosexuali în timp ce savurează Coca Cola sub sloganul ”Zero zahăr, zero prejudicii”. O campanie care l-a făcut pe Istvan Boldog, vicepreşedinte FIDESZ, partidul lui Viktor Orban, să-i îndemne pe unguri să boicoteze Coca-Cola.

”Nu voi consuma produsele lor până când nu își vor lua posterele provocatoare din Ungaria. Vă cer tuturor să faceți asta”. a scris Boldog pe Facebook. Totodată, a fost inițiată o petiție online care a adunat câteva zeci de mii de semnături. ”Începem să boicotăm Coca Cola. În petiție cerem ajutor pentru înlăturarea posterelor cât mai repede și pentru reducerea lobby-ului homosexual care-i vizează pe copiii noștri, familiile și societatea în ansamblu”, se spune în petiție.

Și alți lideri naționaliști au luat atitudine. Sandor Nemeth, liderul grupării naționaliste Adunarea Credinței a sugerat că Coca Cola încearcă să pună sub semnul întrebării Constituția Ungariei și a criticat faptul că o companie străină din Atlanta, SUA, dă lecții ungurilor. El a pus sub semnul întrebării autoritatea companiei de a uzurpa drepturile părinților și ale școlii, forțându-i pe copii și adulți să vadă imagini care sunt contrare convingerilor lor morale.

Spre deosebire de România, unde Constituția arată că ”familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, iar încercarea de a clarifica această sintagmă prin referendumul pentru familie a eșuat, legea fundamentală din Ungaria definește căsătoria ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

549
Tagurile:
LGBT, Ungaria, Coca Cola
Coronavirus în Franța: Ambulanță

Record în Franţa: peste 16.000 de cazuri noi de Covid-19

27
Franța a atins un nou record trist pe 24 septembrie, înregistrând peste 24.000 de infecții cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, a anunțat Direcția Generală a Sănătății, care a adăugat că boala a ucis peste 31.500 de persoane în țară de la începutul epidemiei.

BUCUREŞTI, 25 sept – Sputnik. Direcția Generală a Sănătății (DGS) din Franţa a anunțat că pe 24 septembrie Franța a înregistrat 16.096 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 în 24 de ore, ceea ce înseamnă un nou record.

Recordul zilnic anterior a fost atins pe 19 septembrie, când s-au înregistrat 13.498 de cazuri noi.

De la începutul epidemiei, numărul total de cazuri de infecţie în Franța a ajuns la aproximativ o jumătate de milion: 497.237. Boala a ucis 52 de persoane în spitale în 24 de ore, aducând numărul total de morți la 31.511, potrivit Sputnik France

În prezent, 6.031 de persoane sunt spitalizate, ceea ce înseamnă o premieră începând cu 22 iulie, în timp ce 1.048 au fost admise la terapie intensivă.

Cu o zi înainte, Franța a înregistrat 13.072 de cazuri noi de Covid-19 în 24 de ore, în timp ce rata testelor pozitive a continuat să crească, conform cifrelor de la Serviciul de Sănătate Publică din Franţa (SPF). Această rată, adică ponderea bolnavilor dintre cei testați, a atins 6,5% față de 6,2% miercuri și faţă de 5,4% săptămâna trecută, potrivit cifrelor publicate de agenție.

De asemenea, în raportarea sa săptămânală, SPF observă o „creștere exponențială a internărilor la terapie intensivă” și o „creștere a răspândirii SARS-CoV-2 în rândul celor cu vârsta de peste 65 de ani”.

27
Tagurile:
Franța, COVID-19
Tematic
Încă o dispută între Franța și SUA: Washingtonul nu vrea taxarea multinaționalelor
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Record în Franța: peste 13.000 de cazuri noi de Covid-19

Загрузка...
Poliția londoneză

Crimă şocantă în Londra: ofiţer de poliţie împușcat

159
Un ofițer de poliţie a fost împușcat în interiorul unei secții de poliție din cartierul londonez Croydon, după ce colegii săi nu au reuşit să găsească o armă pe care o avea ascunsă un suspect recent arestat, care a încercat apoi să-și ia viața.

BUCUREŞTI, 25 sept – Sputnik. Incidentul s-a petrecut la aproximativ ora 02:15, ora locală, la Centrul de poliţie din Croydon din Windmill Lane. Suspectul, în vârstă de 23 de ani, fusese arestat cu câteva momente înainte ca poliţistul să fie împușcat.

Suspectul a fost arestat pentru că ar fi deținut muniție, după ce a fost văzut având un comportament suspect în centrul orașului Croydon.

Ofițerul împușcat a fost tratat de colegi și paramedici la fața locului, înainte de a fi transferat cu o ambulanță aeriană la spital, unde a murit la scurt timp, potrivit RT

Ulterior, suspectul a întors arma asupra sa. Acesta rămâne în stare critică la spital. A fost lansată o anchetă pentru crimă. Potrivit Poliției Metropolitane, nu au fost folosite arme de foc ale poliției în timpul incidentului.

„Acesta este un incident cu adevărat șocant, în care unul dintre colegii noștri și-a pierdut viața în cele mai tragice circumstanțe. Gândurile mele se îndreaptă către familia sa, colegii direcți și prietenii săi”, a declarat comisarul Poliției Metropolitane Cressida Dick într-un comunicat.

159
Tagurile:
Londra, Crimă
Tematic
Înjunghieri în serie într-un mare oraş britanic: tânăr de 27 de ani acuzat de crimă
Crimă şocantă în Spania: tânără româncă, ucisă cu sânge rece de iubitul ei
Ponta, incendiar: ”Alegerile sunt o crimă, sunt disperați să nu-și deschidă românii ochii”
Analist de top: ”Ăsta nu e reprezentant SUA, ci membrul unui grup de crimă organizată”
Sinucidere sau crimă? Tânăr, găsit mort într-un hotel de lux din Capitală
Crimă şocantă la Londra: adolescent înjunghiat mortal în plină zi

Загрузка...
Alegeri prezidențiale în România, turul 2

Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot

0
(reînnoit 19:18 25.09.2020)
Președintele Autorității Electorale Permanente spune că nu există nici o interdicție pentru copii, numai că micuții mai mari de 5 ani trebuie să poarte mască.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Autoritățile fac totul pentru ca românii să iasă duminică, 27 septembrie 2020, la vot. Și aceasta pentru că părinții pot intra cu copiii în secția de vot, dar și în cabina de vot.

Constantin- Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente, spune că orice părinte care are lângă el un copil își poate exercita dreptul de vot în aceleași condiții ca și până acum și că nu există o interdicție astfel încât părintele să nu aibă acces cu copilul. Legat de purtarea măștii, obligatorie pentru adulți în interiorul secțiilor de vorte, precum și în exteriorul acestora, dacă e aglomerație, Mitulețu-Buică a precizat că regulile pentru copii sunt cele în vigoare pentru orice spațiu public interior, precizează edupedu.ro.

Copiii cu vârsta de până la 5 ani nu trebuie să poarte mască.

Președintele AEP a precizat că a existat la un moment dat o discuție dacă ar putea să existe o interdicție privind accesul copiilor la secția de votare, însă a explicat că sunt situații când părintele nu are cu vine să își lase copilul și atunci ar putea fi îngrădit dreptul de vot al acelei persoane.

0
Tagurile:
Copii, Părinți, Alegeri
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegeri 2020 București: Sondaj IRSOP – Firea pe primul loc
Alegeri locale 2020: măsuri speciale anti-Covid 19
Orban se teme să atace pensiile la CCR înainte de alegeri

Загрузка...