Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro

Casa Albă: Vom utiliza toate mijloacele pentru răsturnarea lui Maduro

129
(reînnoit 20:23 06.08.2019)
Casa Albă a emis un comunicat în care declară că va utiliza toate mijloacele pentru răsturnarea președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro.

BUCUREȘTI, 6 aug – Sputnik. SUA va utiliza toate metodele pentru a pune capăt guvernării președintelui Nicolas Maduro în Venezuela, a declarat Casa Albă.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat un decret de blocare a tuturor activelor ale autorităților din Venezuela, aflate în jurisdicția SUA, fiind vizate Banca Centrală și compania petrolieră de stat PDVSA, se spune într-un comunicat emis marți de Casa Albă. În afară de aceasta, sunt impuse restricții de intrare în SUA persoanelor vizate de sancțiuni.

“Așa cum a dat de înțeles administrația Trump: toate variantele se află pe masă. Statele Unite vor utiliza toate instrumentele pentru a pune capăt menținerii la putere a lui Maduro în Venezuela, pentru a susține accesul poporului venezuelean la ajutorul umanitar și pentru a asigura o tranziție democratică a puterii în Venezuela”, se spune în comunicatul administrației prezidențiale.

Pe 21 ianuarie, în Venezuela s-au declanșat acțiuni de protest împotriva președintelui Nicolas Maduro, în scurt timp de la inaugurarea lui. Președintele Adunării Naționale, controlată de opoziție, Juan Guaido, s-a autoproclamat președinte interimar al țării. Un șir de state Occidentale, în frunte cu SUA, au anunțat că recunosc legitimitatea lui. Maduro a declarat că Guaido este o marionetă a SUA. Rusia, China, Turcia și un șir de alte state au declarat că recunosc doar legitimitatea lui Maduro.

129
Tagurile:
Casa Albă, SUA, Nicolas Maduro, Venezuela
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (131)
Tematic
Putin: Aliații SUA nu susțin ideea unei intervenții militare în Venezuela
Bolton: Iranul își extinde influența asupra Venezuelei
Trump: Dacă ar fi după John Bolton, ne-am război cu toată lumea în același timp
Lavrov a explicat de ce sunt prost soluționate problemele de pe arena mondială
SUA instituie blocada totală împotriva Venezuelei

Загрузка...