Focoasă nucleară

Sondaj: Majoritatea nemților se opun amplasării rachetelor nucleare în Germania

98
Peste 86 la sută din locuitorii Germaniei se opun amplasării rachetelor cu focoase nucleare pe teritoriul țării, se arată într-un sondaj realizat la comanda organizației Greenpeace.

BUCUREȘTI, 1 aug – Sputnik. Majoritatea cetățenilor Germaniei se pronunță împotriva amplasării pe teritoriul țării a armelor nucleare americane, se arată în datele unui sondaj, realizat de serviciul sociologic Kantar, la comanda organizației Greenpeace.

Potrivit studiului, interdicția de amplasare în Germania a armelor nucleare ale SUA este susținută de 86 la sută din menți. Împotriva unei astfel de interdicții s-au expus doar 8 la sută din respondenți. În același timp, pentru lichidarea arsenalului nuclear din întreaga lume s-a pronunțat 82 la sută din cei intervievați.

“Rezultatele sondajului reprezintă un cerință foarte clară față de guvernul federal de a nu amplasa pe teritoriul Germaniei rachete nucleare de rază medie de acțiune”, a declarat reprezentantul Greenpeace, Christoph von Lieven.

Sondajul mai arată că exprimarea pe 2 august a Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF), semnat între SUA și URSS, îngrijorează 56 la sută din nemți.

Studiul a fost efectuat între 18 și 23 iulie, pe un eșantion de cinci mii de persoane.

98
Tagurile:
Arme nucleare, Rachete, Sondaj, Germania
Тема:
Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (59)
Tematic
Un politician german îndeamnă nemții să învețe limba rusă
Sondaj: peste 70 la sută din germani vor revizuirea politicii migraționiste
Șoc în Germania: AfD aproape de egalitate cu social-democrații în sondaje
Sondaj: Majoritatea nemților consideră SUA o amenințare pentru pace

Загрузка...