Nord Stream 2

Sancțiuni împotriva Nord Stream-2, aprobate de o comisie a Senatului SUA

109
(reînnoit 18:29 01.08.2019)
Comisia Senatului SUA pentru relații internaționale a votat pentru un proiect de lege care prevede introducerea sancțiunilor împotriva tuturor celor care au vreo tangență cu Nord Stream – 2.

BUCUREȘTI, 31 iul – Sputnik. Comisia Senatului SUA pentru relațiile internaționale a votat astăzi pentru introducerea sancțiunilor împotriva proiectului Nord Stream -2.

Proiectul de lege a fost propus de senatorul republican Ted Cruz și democratul Jeanne Shaheen. Acesta presupune interdicții de intrare în SUA și înghețarea a activelor oricăror persoanelor juridice aflate sub jurisdicția SUA, care au vreo tangență la “vânzarea, darea în arendă, oferirea sau susținerea oferirii” navelor pentru construcția conductelor de gaz rusești la o adâncime de 30 metri și mai mult.

Procesul de votare trebuie să aibă loc săptămâna trecută, însă senatorul Rand Paul, care s-a adresat cu o scrisoare colegilor din comisie, în care atrage atenția că inițiativa va lovi nu doar Rusia, dar și aliații și partenerii SUA în Europa. În special, e vorba de compania elvețiană Allseas, care se ocupă de cea mai mare parte a instalării gazoductului, precum și compania italiană Saipem. În afară de aceasta, sancțiunilor vor viza reprezentanții și companiile din Austria, Germania, Olanda, Franța, Finlanda, Suedia, a avertizat Paul.

Proiectul de lege urmează să fie supus votului în Senat, apoi în Camera Reprezentanților, ajungând spre semnare președintelui SUA, Donald Trump.

În Senat se mai află un proiect asemănător, adoptat deja de Camera Reprezentanților. Acesta a fost inițiat de un grup de congresmani, în special, republicanul din partea Illinois, Adam Kinzinger. Acest document cuprinde nu doar Nord Stream – 2, dar și Turkish Stream. Din punct de vedere conceptual, acesta coincide cu proiectul de lege a lui Cruz și Shaheen.

109
Tagurile:
Rusia, SUA, Nord Stream-2, Nord Stream 2
Tematic
Germania va modifica cadrul juridic care reglementează Nord Stream-2
Merkel anunță victoria Germaniei în cazul Nord Stream-2
Parlamentul European cere stoparea Nord Stream -2
Ministrul rus: Nord Stream – 2 va fi realizat conform directivei UE a gazelor
Putin: SUA luptă împotriva Nord Stream – 2, proiect convenabil Europei
Mike Pompeo: Nu am reușit să convingem Europa să renunțe la Nord Stream-2
Noul lider al CDU susține Nord Stream - 2
SUA vor să introducă sancțiuni împotriva Nord Stream - 2
Șefii OMV și Gazprom au discutat la Moscova despre Nord Stream - 2

Загрузка...