Boris Johnson

Atenție, diaspora! Boris Johnson îi liniștește pe străinii din Marea Britanie

715
Noul premier Boris Johnson a dat asigurări publice cetățenilor UE aflați în Marea Britanie că vor putea lucra în continuare în regat, pe fondul temerilor privind un Brexit fără acord.

BRUXELLES, 25 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Premierul de la Londra a transmis un mesaj pentru cei 3,2 milioane de cetățeni din alte țări ale UE, printre care și mulți români, care lucrează şi locuiesc în acest moment în Marea Britanie.

“Vă mulţumesc pentru contribuţia adusă societăţii noastre, pentru răbdarea voastră, şi vreau să vă asigur că veţi avea siguranţa dreptului de a trăi şi de a rămâne (în Marea Britanie, n.r.), a declarat noul premier pe fondul temerilor privind viitorul acestor cetățeni după Brexit, mai ales dacă el se va finaliza fără un acord cu UE.

Dar Boris Johnson este încrezător în reușita țării lui: “Cei care au pariat împotriva Marii Britanii vor rămâne fără cămăşi, pentru că o să restabilim încrederea în democraţia noastră. O să ducem la îndeplinire promisiunile Parlamentului şi o să ieşim din UE pe 31 octombrie, fără nicio scuză”.

Nici drumul premierului pentru a se întâlni cu regina nu a fost lipsit de incidente, coloana oficială fiind blocată de protestatari, împrăștiați apoi de polițiști. Acest lucru arată că tensiunile din societatea britanică sunt departe de a se fi liniștit.

715
Tagurile:
Brexit, Marea Britanie, Boris Johnson
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (620)

Загрузка...