Ursula von der Leyen

Alegeri în Europa. Ursula în campanie electorală: promisiuni pe bandă pentru voturi

138
(reînnoit 12:05 16.07.2019)
Ursula von der Leyen, candidatul care are nevoie astăzi de o majoritate în Parlamentul European pentru a deveni președintele Comisiei Europene, împarte promisiuni nenumărate pentru a-și asigura voturile necesare

BRUXELLES, 16 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Un discurs pur electoral astăzi în Parlamentul European la Strasbourg în regia Ursulei von der Leyen, candidatul pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Candidatul știe că nu are voturile necesare pentru a fi ales, motiv pentru care a folosit discursul din fața europarlamentarilor pentru a ținti grupurile politice care au refuzat-o.

Tocmai de aceea, Ursulei von der Leyen a lansat un vast set de promisiuni privind schimbările climatice, sperând că astfel îi va convinge pe cei de la Verzi că o vor vota, deși aceștia au anunțat public că nu o susțin.

La fel, candidatul a lansat promisiuni nemaivăzute pentru grupul stânga radicală, promițând salariu minim la nivel european și măsuri pentru protecția șomerilor la nivel comunitar, dincolo de măsurile sociale ale statelor membre. Un mesaj a fost transmis și în direcția obținerii de echitate pentru tineri și a combaterii șomajului în rândul acestora.

Nu au lipsit promisiunile privind egalitatea de gen în colegiul comisarilor, ea asumându-și că vor fi un număr egal de comisari femei dacă va fi aleasă, după care s-a lansat într-o tiradă împotriva violenței asupra femeilor pe care a promis că o va combate.

Pentru socialiștii lui Timmermans, von der Leyen a subliniat că va apăra statul de drept și că nu va face niciun compromis. ”Justiția va apăra statul de drept de fiecare dată când este atacat”, a spus candidatul.

Pentru grupurile progresiste, von der Leyen a spus că se va ocupa și de problema migranților de vreme ce Marea Mediterană a devenit cea mai letală frontieră, cu 17.000 de morți. Ea a promis dreptul la azil, construirea de coridoare umanitare, îndemnând la empatie și acțiuni concrete, a vorbit despre o zonă Schengen total funcțională și despre revizuirea Tratatului de la Dublin. De asemenea, ea a spus că va institui o Agenție pentru coastă și frontiera europeană cu 10.000 de grăniceri și un sistem european comun de  azil.

În privința Brexit, candidatul german a promis că Marea Britanie ”va rămâne partenerul, aliatul și prietenul nostru” și că va face eforturi pentru o soluționare cu succes a situației.

Discursul Ursulei von der Leyer a devenit de-a dreptul melodramatic prin referințele la viața personală când ea a povestit că a găzduit un refugiat din Siria de 19 ani în familie, care, după patru ani vorbește germana și engleza și este un lider al comunității și care i-ar fi spus recent că dorește să se întoarcă acasă.

”Lumea are nevoie de mai multă Europă, trebuie să se miște mai repede și să ia decizii de politică externă cu majoritate calificată și să le respectăm cu toții”, a trasat ea liniile directoare ale politicii externe ale Comisiei, anunțând sfârșitul unanimității la nivel european și trecerea spre sistemul de tip majoritar prin care țările ”rebele” pot fi reduse la tăcere.

Nu au lipsit din discurs povestea tatălui Ursulei și a nașterii ei la Bruxelles: ”am fost europeană înainte să învăț că sunt nemțoaică”, a declarat ea, amintind că s-a născut la Bruxelles și că tatăl ei a făcut carieră în primele instituții europene. Ea și-a asumat ”să unească și să întărească Europa”, avertizând că ”cine dorește să slăbească Europa va găsi în mine un dușman puternic” și comparând UE cu o căsnicie de lungă durată. Nu au lipsit nici referințele la cei șapte copii ai ei: ”Copiii îmi spun să facem ceva, să nu mai pierdem vremea”, a spus von der Leyen pentru a emoționa auditoriul.

Von der Leyen le-a spus europarlamentarilor că ”a ascultat grijile, speranțele și așteptările” lor și că vrea o implicare mai mare a cetățenilor în viitorul Europei printr-o platformă în care cetățenii din UE să își poată exprima doleanțele, intitulată Conferința pentru Viitorul Europei. Ea a promis îmbunătățirea sistemului de Spitzenkandidat – tocmai acela pe care ea l-a negat devenind candidat la șefia Comisiei fără nicio legătură cu alegerile europene – și a cerut liste transnaționale la alegerile europene și drept de inițiativă legislativă pentru Parlamentul European. Candidatul german a promis chiar un parteneriat mai puternic între PE și CE, dovedind că nu face economie de daruri pentru a-și atrage voturile de partea ei.

138
Tagurile:
Ursula von der Leyen

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania

19
(reînnoit 18:53 30.10.2020)
Oamenii de știință au identificat o nouă mutație a coronavirusului care provine din Spania și care s-a răspândit rapid în toată europa.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Noua mutație a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Spania la începutul verii, s-a răspândit rapid în toată Europa. Acest lucru este afirmat într-un articol publicat pe portalul medical medrxiv de către un grup internațional de oameni de știință.

Conform datelor lor , pe lângă Spania, această specie se găsește la 40-70% dintre pacienții din Elveția, Irlanda și Marea Britanie.

În plus, o nouă variantă a COVID-19 este comună în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța.

Anterior, Comisia Europeană a spus că țările UE vor primi un vaccin împotriva infecției cu coronavirus  în același timp și în aceleași condiții.

19
Tagurile:
Spania, coronavirus
Tematic
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi

Загрузка...
Зомби-парад в канун Хэллоуина в Новосибирске

Halloween 2020: cum sărbătorește Google

15
(reînnoit 18:52 30.10.2020)
În data de 31 octombrie se sărbătorește Halloween, însă, cu toate acestea, cei de la Google au dorit să fie cu un pas înaintea tuturor celebrând printr-un doodle ghiduș.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Ultima zi a lunii octombrie aduce în prim plan sărbătoarea de Halloween.

Google, însă, a furat puțin startul și a celebrat de astăzi sărbătoarea. Mai exact, cei care intră pe Google.com, preferabil de pe mobil, vor vedea că sigla a fost înlocuită cu o referință la una dintre cele mai cunoscute sărbători importate de peste hotare.

Era imposibil ca Halloween 2020 să nu fie sărbătorit într-o formă sau alta de gigantul din Mountain View.

Față de felul obișnuit în care Google marchează evenimente importante, de data aceasta, gigantul a optat pentru un joc video optimizat pentru mobil.

Jocul are numai 4 niveluri, gradul de complexitate fiind unul redus. Cu toate acestea, pare să fi implicat un efort semnificativ pe partea de programare, având în vedere postarea de pe blogul companiei care detaliază procesul, informează playtech.ro.

Aceasta este o referință istorică la un doodle foarte vechi. Sursa citată precizează că pisica magică din joc a fost introdusă în 2016 în spațiul online, tot printr-un doodle de Halloween.

Jucătorul intră în pielea pisicii Momo. Scopul este acela de ajutare a prietenilor ca să ajungă la noi adâncimi într-o aventură încărcată de fantome subacvatice. Apogeul este o confruntare cu Big Boss.

Ca să ajungi acolo, trebuie să elimini o armată de fantome mici.

Halloween, sărbătoare păgână

Românii nu au tradiția sărbătorii de Halloween, aceasta fiind o sărbătoare de import, ca și cea de Sfântul Valentin.

Halloween-ul este o sărbătoare păgână în care celţii celebrau trecerea în noul an. Ei credeau că la originea vieţii se află moartea, motiv pentru care la mare cinste se afla zeul Samhain, zeul şi stăpânul morţii.

Celții nu aveau decât două anotimpuri, vara și iarna.

Începutul iernii coincidea cu debutul întunericului, al morții și al decadenței.  

În seara de 31 octombrie spre 1 noiembrie, celţii sărbătoreau Noul An, o sărbătoare închinată de fapt Zeului Morţii, Samhain. Cu acest prilej, druizii – preoţii cultului celtic – îi instruiau pe oameni să-şi stingă focurile care le alimentau vetrele, focuri care pentru antici în general aveau o funcţie nu numai practică, dar şi profund simbolică, informează familiaortodoxa.ro.

Pe un deal era aprins un foc mare care trebuia să primească ofrandele aduse zeului morții – nu doar roade ale pământului, ci și sacrificii de animale ori chiar de oameni.

Celții credeau că zeii, primind ofrandele, vor permite morților să se întoarcă la căminele lor.

Această credinţă care stă de fapt la baza escapadelor nocturne în costume care imită fantomele, vrăjitoarele, spiriduşii sau demonii.

Cei vii încercau, în acest fel, să intre în contact şi în comuniune cu cei morţi.
La bază, Halloween-ul are practici oculte prin care se încerca intrarea în comuniune cu sufletele morţilor şi cu demonii, în urma unui ritual în care erau sacrificaţi oameni în cinstea zeului morţii.

15
Tagurile:
Halloween
Tematic
Halloween „împinge copiii spre Satan și sinucidere”, să fie interzis în școlile din Rusia
Minorii și-au făcut de cap de Halloween. Iată ce au filmat polițiștii – VIDEO
Halloween-ul intre iad si rai

Загрузка...