Ursula von der Leyen

Alegeri în Europa. Ursula în campanie electorală: promisiuni pe bandă pentru voturi

138
(reînnoit 12:05 16.07.2019)
Ursula von der Leyen, candidatul care are nevoie astăzi de o majoritate în Parlamentul European pentru a deveni președintele Comisiei Europene, împarte promisiuni nenumărate pentru a-și asigura voturile necesare

BRUXELLES, 16 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Un discurs pur electoral astăzi în Parlamentul European la Strasbourg în regia Ursulei von der Leyen, candidatul pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Candidatul știe că nu are voturile necesare pentru a fi ales, motiv pentru care a folosit discursul din fața europarlamentarilor pentru a ținti grupurile politice care au refuzat-o.

Tocmai de aceea, Ursulei von der Leyen a lansat un vast set de promisiuni privind schimbările climatice, sperând că astfel îi va convinge pe cei de la Verzi că o vor vota, deși aceștia au anunțat public că nu o susțin.

La fel, candidatul a lansat promisiuni nemaivăzute pentru grupul stânga radicală, promițând salariu minim la nivel european și măsuri pentru protecția șomerilor la nivel comunitar, dincolo de măsurile sociale ale statelor membre. Un mesaj a fost transmis și în direcția obținerii de echitate pentru tineri și a combaterii șomajului în rândul acestora.

Nu au lipsit promisiunile privind egalitatea de gen în colegiul comisarilor, ea asumându-și că vor fi un număr egal de comisari femei dacă va fi aleasă, după care s-a lansat într-o tiradă împotriva violenței asupra femeilor pe care a promis că o va combate.

Pentru socialiștii lui Timmermans, von der Leyen a subliniat că va apăra statul de drept și că nu va face niciun compromis. ”Justiția va apăra statul de drept de fiecare dată când este atacat”, a spus candidatul.

Pentru grupurile progresiste, von der Leyen a spus că se va ocupa și de problema migranților de vreme ce Marea Mediterană a devenit cea mai letală frontieră, cu 17.000 de morți. Ea a promis dreptul la azil, construirea de coridoare umanitare, îndemnând la empatie și acțiuni concrete, a vorbit despre o zonă Schengen total funcțională și despre revizuirea Tratatului de la Dublin. De asemenea, ea a spus că va institui o Agenție pentru coastă și frontiera europeană cu 10.000 de grăniceri și un sistem european comun de  azil.

În privința Brexit, candidatul german a promis că Marea Britanie ”va rămâne partenerul, aliatul și prietenul nostru” și că va face eforturi pentru o soluționare cu succes a situației.

Discursul Ursulei von der Leyer a devenit de-a dreptul melodramatic prin referințele la viața personală când ea a povestit că a găzduit un refugiat din Siria de 19 ani în familie, care, după patru ani vorbește germana și engleza și este un lider al comunității și care i-ar fi spus recent că dorește să se întoarcă acasă.

”Lumea are nevoie de mai multă Europă, trebuie să se miște mai repede și să ia decizii de politică externă cu majoritate calificată și să le respectăm cu toții”, a trasat ea liniile directoare ale politicii externe ale Comisiei, anunțând sfârșitul unanimității la nivel european și trecerea spre sistemul de tip majoritar prin care țările ”rebele” pot fi reduse la tăcere.

Nu au lipsit din discurs povestea tatălui Ursulei și a nașterii ei la Bruxelles: ”am fost europeană înainte să învăț că sunt nemțoaică”, a declarat ea, amintind că s-a născut la Bruxelles și că tatăl ei a făcut carieră în primele instituții europene. Ea și-a asumat ”să unească și să întărească Europa”, avertizând că ”cine dorește să slăbească Europa va găsi în mine un dușman puternic” și comparând UE cu o căsnicie de lungă durată. Nu au lipsit nici referințele la cei șapte copii ai ei: ”Copiii îmi spun să facem ceva, să nu mai pierdem vremea”, a spus von der Leyen pentru a emoționa auditoriul.

Von der Leyen le-a spus europarlamentarilor că ”a ascultat grijile, speranțele și așteptările” lor și că vrea o implicare mai mare a cetățenilor în viitorul Europei printr-o platformă în care cetățenii din UE să își poată exprima doleanțele, intitulată Conferința pentru Viitorul Europei. Ea a promis îmbunătățirea sistemului de Spitzenkandidat – tocmai acela pe care ea l-a negat devenind candidat la șefia Comisiei fără nicio legătură cu alegerile europene – și a cerut liste transnaționale la alegerile europene și drept de inițiativă legislativă pentru Parlamentul European. Candidatul german a promis chiar un parteneriat mai puternic între PE și CE, dovedind că nu face economie de daruri pentru a-și atrage voturile de partea ei.

138
Tagurile:
Ursula von der Leyen
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с госсекретарем США М. Помпео

Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a petrece o conferința de presă comună cu Putin

23
(reînnoit 13:00 16.06.2021)
Ex-secretarul de stat al SUA a numit refuzul lui Biden de a petrece o conferință de presă comună cu președintele rus un semn de slăbiciune.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Mike Pompeo, ex-secretar de stat al SUA, a evaluat decizia președintelui Joe Biden de a nu petrece o conferință de presă comună cu liderul rus Vladimir Putin după summitul de la Geneva drept o demonstrație de slăbiciune. Declarația a fost făcută în emisie directă la telecanalul Fox News.

"Faptul că dvs. nu sunteți pregătit să stați la șase sau opt picioare (1,8-2,4 metri – n. red.) de adversarul dvs. și să spuneți lumii despre ceea ce ați vorbit, despre lucrurile care vă îngrijorează și de ce vă îngrijorează, este o dovadă a unei mari slăbiciuni", a spus Pompeo în cadrul teleinterviului.

"Dacă dvs. nu sunteți gata să stați pur și simplu pe podium și să răspundeți la întrebările presei ... care pot fi dificile sau viclene, în timp ce adversarul dvs. stă la câteva picioare distanță de dvs., acesta este un semn de mare slăbiciune", a adăugat politicianul. El și-a exprimat încrederea că Putin va ajunge la summit "complet înarmat".

Fostul secretar de stat a menționat că el este gata să organizeze dezbateri cu Putin "oricând și oriunde".

23
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden, Mike Pompeo
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...
Avionul președintelui Rusiei, Vladimir Putin

Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA

97
(reînnoit 12:46 16.06.2021)
Avionul prezidențial al lui Vladimir Putin a zburat peste România în calea sa spre Geneva, acolo unde este programat summitul cu omologul său american, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Nava aeriană a președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost întâmpinată de două avioane militare americane în spațiul aerian al României, în calea sa spre Geneva.

Două nave ale delegației rusești Il-96-300 au decolat din Soci, urmând să ajungă la Geneva pentru summitul Putin-Biden.

​Cu o oră înainte de summit, avioanele liderului rus RA-96021 și RA-96022 ua intrat în spațiul românesc, unde au fost întâmpinate de navele militare americane.

97

Загрузка...