Space Laser Satellite Defense System Concept

NASA se pregăteşte: Arma în cazul coliziunii unui asteroid cu Pământul

1220
(reînnoit 16:35 13.07.2019)
Asteroizii trec deseori pe lângă Pământ. Uneori au loc și coliziuni. NASA și ESA au dezvăluit că lucrează la dezvoltarea unei arme de apărare care să protejeze Pământul de aceste coliziuni. Cât de avansat este proiectul.

BUCUREŞTI, 13 iul – Sputnik, Doina Crainic. Preşedintele NASA, Jim Bridenstine, a declarat, la sfârșitul lunii mai, că un impact al unui asteroid cu Pământul ar putea avea loc aproximativ o dată la 60 de ani și că fiecare om de pe Pământ poate asista la acest lucru pe parcursul vieții sale.

Până acum nu s-a estimat că ar putea avea loc un dezastru în anii următori. Totuşi, NASA și ESA (Agenția Spațială Europeană) au dezvăluit că lucrează la dezvoltarea unei arme de apărare puternice care să protejeze Pământul de aceste coliziuni

Având în vedere asteroidul care a căzut, acum câţiva ani, în Celeabinsk, acest subiect nu trebuie neglijat de oamenii de știință. Pe 15 februarie 2013, un asteroid de 20 de metri lungime a explodat în atmosferă, la 23 de kilometri deasupra orașului rusesc Celeabinsk. Locuitorii au simțit căldura exploziei de la 60 de kilometri distanță. Ferestrele a mii de clădiri au explodat. De asemenea, aproximativ o mie de oameni au fost răniți de fragmentele proiectate.

Proiectul NASA și ESA este în dezvoltare. Scopul este de a crea un dispozitiv capabil să lovească un asteroid pentru a-i devia traiectoria. Un prim test al acestei arme în condiții reale este planificat pentru anul 2022, iar ţinta va fi asteroidul Didymos, a confirmat NASA, potrivit Sputnik France

De asemenea, într-un comunicat despre această misiune (denumită DART), agenția spațială a afirmat că „multe componente ale vehiculului spaţial au început să capete formă”, proiectul ajungând de la faza de modelare la cea de simulare.

1220
Tagurile:
NASA, Asteroid
Primul vaccin anti-Coronavirus

Vaccinul anti-Covid, ”Sputnik V”, anunțat de Putin: Rusia - comenzi uriașe, din 20 de țări

16
1 miliard de doze din primul vaccin anti Covid-19 din lume au fost comandate – Rusia lucrează, și la un program de ajutor umanitar pentru țările în curs de dezvoltare, care nu își pot permite să producă sau să cumpere

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Rusia primește comenzi din partea a 20 de țări pentru 1 miliard de doze din primul vaccin Covid-19 din lume, anunță Russia Today

Este vorba de state din America Latină, Orientul Mijlociu și Asia, care au solicitat deja doze de vaccin împotriva coronavirusului, vaccin care a fost anunțat și confirmat ieri de președintele rus Vladimir Putin.

La o conferință dedicată anunțării înregistrării vaccinului, directorul general al Fondului rus de investiții directe (RDIF) a explicat că a primit deja comenzi pentru un miliard de doze.

”Împreună cu partenerii noștri străini, suntem gata să producem peste 500 de milioane de doze de vaccin pe an”, a explicat Kirill Dmitriev. ”Tot ceea ce este produs în Rusia va fi utilizat pe piața internă, iar dozele destinate utilizării în alte țări vor fi produse în străinătate”.

Potrivit lui Kirill Dmitriev, RDIF lucrează, de asemenea, la un program de ajutor umanitar pentru țările în curs de dezvoltare, cu scopul de a pune la dispoziție vaccinul Covid-19 în state care nu își pot permite să-și producă sau să cumpere.

Explicând că vaccinarea este o problemă acută în țările cele mai sărace din lume, Dmitriev a declarat că fondul consideră că „oamenii din întreaga lume ar trebui să aibă acces egal la un vaccin, indiferent de situația lor financiară” – o poziție pe care și OMS încearcă să o impună pe plan mondial, în ciuda intereselor marilor companii mondial farmaceutice.

Reamintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat ieri că Rusia a înregistrat primul vaccin Covid-19 din lume. Numit „Sputnik V”, vaccinul urmează să intre în producția în masă în curând și va fi disponibil publicului larg din ianuarie 2021. În ciuda faptului că este înregistrat, vaccinul va trece în continuare prin mai multe studii clinice în Rusia și Orientul Mijlociu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

16
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, vaccin

Загрузка...
Polițist turc

Incident grav, cu victime importante, provocat de Turcia! Ambasadorul chemat urgent

46
(reînnoit 07:25 12.08.2020)
Turcia este implicată în acest moment în patru situații conflictuale – în Libia, în Irak, în Mediterana, cu Franța, și cu Grecia

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Turcia a provocat un nou incident grav în Irak, de data asta doi comandanți militari irakieni fiind ucişi într-un atac lansat de o dronă în Kurdistan.

Cei doi se deplasau cu un vehicul militar la nord de Erbil, capitala regiunii autonome irakiene Kurdistan, unde s-au întâlnit cu membrii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

În acest context, Ministerul irakian al Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorului Turciei, exprimând un ”protest puternic” împotriva atacului cu dronă. O vizită a ministrului turc al Apărării, Hulusi Akar, a fost, de asemenea, anulată în urma atacului.

De asemenea, Bagdadul ”respinge categoric agresiunile şi încălcările Ankarei”, care a lansat la jumătatea lunii iunie o ofensivă în nordul Irakului pozițiilor PKK”.

”Irakul declară că atacul Turciei este o provocare și cere retragerea completă a trupelor”, transmite Russia Today. Reamintim că Turcia este implicată în acest moment în patru situații conflictuale – în Libia, în Irak, în Mediterana, cu Franța, și cu Grecia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

46

Загрузка...