Navă de containere ce aparține Mediterranean Shipping Company. Arhivă

Droguri de un miliard de dolari în nava deținută de banca americană JPMorgan

412
(reînnoit 19:39 11.07.2019)
O navă care îi aparține celei mai mari bănci americane, JPMorgan, a fost confiscată de procurori după ce la bordul ei a fost găsită cocaină de 1 miliard de dolari.

BRUXELLES, 11 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Procurorii federali din Philadelphia, SUA, au confiscat o navă de containere operată de Mediterranean Shipping, la câteva săptămâni după ce autorităţile vamale au descoperit la bordul navei 20 de tone de cocaină, în valoare de 1 miliard de dolari, scrie Business Insider

Este una dintre cele mai mari capturi din istoria Americii, iar faptul că nava este deţinută de clienţi într-un portofoliu gestionat de JPMorgan Asset Management nu face decât să sporească scandalul.

„Captura unei nave de această dimensiune este complicată şi fără precedent – dar este potrivit în contextul în care circumstanţele sunt fără precedent. Am găsit aproape 20 de tone de cocaină ascunse pe această navă”, spune Procurorul american William McSwain.

Ca urmare a capturii, câţiva membri ai echipajului au fost arestaţi, iar investigaţia este în curs.

Nava a navigat sub steagul Liberiei şi înainte de a ajunge în Philadelphia a călătorit prin Bahamas şi prin mai multe ţări din America de Sud, potrivit sistemului de tracking.

412
Tematic
Fiul unui mare om de cultură român - în dosar de droguri!
Demență pe Litoral – plajele, invadate de pachete cu droguri! E Alertă oficială!
Oficial: Plahotniuc și Țuțu, învinuiți în Rusia de contrabandă și comerț cu droguri

Загрузка...