Redactorul-șef al AIP „Rossia segodnia” și al postului de televiziune RT, Margarita Simonian

Simonian, despre refuzul Londrei de a acredita Sputnik și RT

200
MAE al Marii Britanii nu a fost în stare să aducă nici un exemplu de dezinformare din partea Sputnik și RT.

CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. Redactorul-șef al AIP „Rossia segodnia” și al postului de televiziune RT, Margarita Simonian, a comentat declarația MAE al Marii Britanii de a refuza acreditarea RT și a agenției Sputnik pentru participarea la conferința privind libertatea mass-media, din cauza, chipurile, „difuzării de dezinformări”, fără a aduce vreun exemplu.

​Recent, autoritățile britanice au refuzat să acrediteze postul de televiziune RT și agenția Sputnik la conferința internațională pentru libertatea presei.

„MAE al Marii Britanii, despre motivul pentru care nu am fost admiși să participăm la conferința privind libertatea cuvântului desfășurată la Londra: „Noi nu am acreditat RT și Sputnik pentru rolul lor activ în difuzarea de dezinformări”. Desigur, ei așa și nu au prezentat nici un exemplu de astfel de dezinformare”, a scris Simonian pe rețelele de socializare.

Aceasta a menționat că, în același timp, ne putem aminti cum MAE al Marii Britanii a „șters rușinat postarea despre originea rusească a substanței cu care au fost intoxicați Skripalii”.

Situația privind mass-mediile ruse în Occident devine în ultimii ani tot mai complicată. În noiembrie 2016 Parlamentul European a adoptat o rezoluție în care se vorbea despre necesitatea contracarării mijloacelor de informare ruse, menționând, totodată, în document că Sputnik și RT prezintă principalele pericole. Un șir de politicieni occidentali, inclusiv senatori și congresmeni americani, precum și președintele Franței, au acuzat Sputnik și RT de implicare în alegerile prezidențiale din SUA și Franța, însă nu au prezentat nici un fel de probe. Reprezentanții oficiali ai Rusiei au calificat aceste declarații drept vorbe goale.

200
Tagurile:
Sputnik, Londra, Margarita Simonian
Tematic
Putin a înmânat distincții de stat: Au fost decorați Matvienko, Simonian, Infantino
Lituania intenționează să interzică accesul la site-ul Sputnik, reacția lui Simonian
Simonian i-a cerut lui Zelenski, în limba ucraineană, să-l elibereze pe Vîșinski
Proteste în Belarus

Proteste în Belarus: Jurnaliști, atacați de "oameni în negru"

82
(reînnoit 23:20 11.08.2020)
Oameni în negru, fără însemne oficiale atacă jurnaliștii, le extrag cardurile de memorie și distrug aparatele foto și video.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Persoane în uniformă neagră și căști bruschează jurnaliștii, le confiscă cardurile de memorie, distrug aparatele și le smulg ecusoanele de jurnaliști, a relatat agenției Sputnik Belarus reporterul foto al Associated Press, Serghei Grits.

Potrivit lui, pe la orele nouă seara, spre angajații instituțiilor de presă, care activau în apropierea hotelului Orbita, s-au apropiat câteva persoane cu caschete, fără semne distinctive.

“Cu trei lovituri cu pumnul mi-au distrus ecranul camerei. De la alți șase colegi le-au extras cardurile de memorie”, a menționat Grits.

Reporterul foto a specificat că inițial acești “oameni în negru” au dispersat demonstranții, iar apoi au revenit pentru “a rezolva” jurnaliștii.

Potrivit Sputnik, pe bulevardul Dzerjinski a fost distrus aparatul foto al reporterului portalului TUT.BY, Vadim Zamirovski. Jurnalistul consideră că miliția a primit indicații să distrugă camerele.

82
Tagurile:
Minsk, Belarus
Tematic
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
Proteste în Belarus: Ciocniri violente între demonstranți și OMON în Brest - Video
Belarus: Trupele OMON trag în protestatari cu gloanțe de cauciuc

Загрузка...
Proteste în Minsk

Belarus: Trupele OMON trag în protestatari cu gloanțe de cauciuc

304
(reînnoit 23:02 11.08.2020)
Trupele OMON trag cu gloanțe de cauciuc asupra demonstranților din centrul Minskului, capitala Belarusului.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. În capitala Belarusului protestele împotriva rezultatelor alegerilor au degenerat din nou în violențe. Ciocniri violente au izbucnit în parcul “Mihail Pavlov” între demonstranți și trupele OMON, transmite reporterul RIA Novosti.

Inițial, un grup mare al susținătorilor opoziției s-au adunat în preajma stației de metrou “Mihailovo”. Reprezentanții structurilor de forță au încercat să disperseze mulțimea, iar oamenii au dat în retragere pe bulevardul Dzerjinski spre parcul din apropiere. Acolo protestatarilor li s-au alăturat noi oameni. Au început noi ciocniri, unele persoane au fost reținute.

Trupele OMON trag cu gloanțe de cauciuc asupra oamenilor, care încearcă să se ascundă prin parc, însă în perimetrul acestuia se află dubele miliției.

Totodată, potrivit reporterului Sputnik Belarus, OMON ia cu asalt scările blocurilor de pe bulevardul Rokossovski, unde se ascund protestatarii.

Trupele OMON belaruse au intrat în confruntare cu protestatarii și pe Bulevardul Dzerzhinsky din Minsk, transmite RIA Novosti.

Poliția folosește gloanțe de cauciuc pentru a dispersa susținătorii opoziției adunați la proteste. Protestatarii încearcă să se grupeze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

304
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Tematic
Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania și își îndeamnă susținătorii “să aibă grijă de ei”
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
Proteste în Belarus: Ciocniri violente între demonstranți și OMON în Brest - Video

Загрузка...