Iranul pune la dispoziția statelor semnatare a acordului nuclear 60 de zile

105
Iranul pune la dispoziția statelor semnatare a acordului nuclear 60 de zile pentru rezolvarea problemelor.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik. Iranul a lăsat la dispoziția statelor semnatare a acordului nuclear 60 de zile pentru răspunde la cerințele Teheranului, a declarat viceministrul Afacerilor Externe al Iranului, Abbas Araqchi.

“Azi vom face al doilea pas... Obligațiile noastre legate de nivelul îmbogățirii au fost revizuite și noi reducem azi din obligațiile asumate în acest sens. Zarif (ministrul Afacerilor Externe) a expediat o scrisoare Mogherini azi... A informat-o despre reducerea obligațiilor asumate. Va fi și o a doua perioadă în 60 de zile”, a declarat Araqchi la postul de televiziune Press TV.

Araqchi a adăugat că în fiecare 60 de zile Teheran rezervă timp pentru diplomație, pentru soluționarea problemei. “Dacă aceste posibilități nu vor fi utilizate, nimeni nu trebuie să pună la îndoială seriozitatea noastră, că vom reduce din obligațiilor în fiecare 60 de zile”, a menționat el.

Anterior, președintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat că din 7 iulie Iranul intenționează să îmbogățească uranul peste nivelul de 3,67 la sută, prevăzut de acordul nuclear, și o va face la nivelul la care va considera de cuviință. Sâmbătă, agenția Reuters, trimitere la propriile surse, a anunțat că duminică luni ar putea anunța ridicarea nivelului de îmbogățire a uranului până la 5 la sută.

 

 

105

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

11
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

11
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

35
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

35
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...