Boris Johnson

Boris Johnson vrea ca prin Brexit să-i demonstreze lui Putin vitalitatea liberalismului

176
(reînnoit 11:55 01.07.2019)
Candidatul pentru funcția de premier al Marii Britanii, Boris Johnson, vrea să scoată țara din UE pentru a demonstra președintelui rus, Vladimir Putin, că ideile liberale sunt bune.

BUCUREȘTI, 1 iul – Sputnik. Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană pentru a demonstra că președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu are dreptate în privința valorilor liberale, a declarat candidatul la funcția de premier britanic, fostul ministrul Afacerilor Externe, Boris Johnson.

Într-un articol publicat în ziarul Telegraph, Johnson contestă opinia liderului rus. “Vom demonstra că Vladimir Putin nu are dreptate părăsind Uniunea Europeană pe 31 octombrie”, se spune în titlul materialului politicianului britanic.

Potrivit lui Johnson, liberalismul este un fenomen viu, care contribuie „la înflorire în proporții inimaginabile pentru generațiile anterioare”. Potrivit articolului, în cei 45 de ani de aflare a Marii Britanii în UE, această uniunea regională a subminat considerabil valorile fundamentale ale democrației liberale, în special, sistemul european face tot posibilul pentru împiedicarea exprimarea voinței poporului prin schimbarea puterii cu ajutorul alegerilor. Candidatul la postul de premier a specificat că Regatul Unite trebuie să iasă din UE pentru a salva valorile liberale.

Într-un interviu oferit publicației Financial Times, Vladimir Putin a declarat că liberalismul este o idee depășită și că vine în contradicție cu interesele majorității popularției. Potrivit lui, adepţii ideei liberale îşi impun agresiv punctul de vedere majorităţii, inclusiv în ce priveşte minorităţile sexuale. 

"Trebuie să fim mult mai loiali unul faţă de altul, mult mai deschişi şi transparenţi, nu am spus aici nimic neobişnuit. Trebuie să fie respectaţi toţi, este adevărat. Dar nu trebuie să impunem punctul de vedere propriu prin forţă, iar reprezentanţii aşa-numitei idei liberale pur şi simplu impun, în ultima perioadă, în şcoli chiar dictează necesitatea unei educaţii sexuale anumite. Părinţii nu doresc - şi chiar aproape că sunt închişi pentru asta. Iată despre ce vorbesc eu", a spus preşedintele rus.

176
Tagurile:
brexit, Marea Britanie, Vladimir Putin, Boris Johnson
Tematic
Vizita preşedintelui american în UK: Ce fel de Brexit susţine Trump
Comisia Europeană: scenariul unui Brexit fără un acord rămâne în continuare posibil
Experiţii avertizează: Brexit poate expune britanicii la pesticide care cauzează cancer
Raport confindenţial al Guvernului britanic: Brexit nu va mai avea loc pe 31 octombrie?
Donald Trump

Anunțul oficial al anului: a fost ”eliminată o rețea pro-Trump din România”

156
Într-o țară ca România, care urmează orbește orice vine din SUA… nu e voie să funcționeze o rețea care îl susține pe președintele SUA!

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Este știrea care arată că nimic nu mai este imposibil pentru bătălia electorală sau pentru lumea de azi: Facebook a anunțat oficial că ”a eliminat recent o mică reţea de conturi care promova, din România, campania pentru realegerea preşedintelui american, Donald Trump”.

Știrea este transmisă de Reuters și alte agenții internaționale și, în opinia noastră, merită titlul de ”anunț al anului”.

Dar ce făcea această rețea? Pe conturile respective erau publicate postări (”povești”) despre sprijinul pe care Trump l-ar primi din partea conservatorilor, a negrilor americani, al creştinilor şi al ”adepţilor teoriilor conspiraţiei din gruparea QAnon”.

Surse oficiale ale companiei arată că multe dintre cele 35 de conturi de Facebook şi 88 de Instagram eliminate erau prezentate ca fiind americane, iar unele administrau pagini de fani Trump, funcţionând fără să respecte regulile reţelei sociale, ceea ce compania numeşte ”comportament neautentic coordonat”.

Facebook mai precizează că reţeaua avea o acoperire mică, cu doar 1.600 de conturi care urmăreau respectivele pagini de Facebook şi 7.200 de urmăritori ale conturilor pe Instagram, deţinut de Facebook.

În total, în iulie, cele două platforme au eliminat peste 1.000 de conturi identificate drept 'neautentice' prin comportamentul lor vizând înşelarea publicului în ceea ce priveşte intenţiile sau originile lor.

Кандидат в президенты США от Республиканской партии Дональд Трамп в штате Индиана
© Sputnik / Никита Шохов

Deci, da, e de recitit știrea; într-o țară ca România, care urmează orbește orice vine din SUA, care închide contracte pentru construcții nucleare sau elimină cel mai mare investitor mondial, China, din competițiile economice interne doar în urma unei discuții cu președintele SUA, ei bine nu e voie să funcționeze o rețea care îl susține pe președintele SUA!

Mai mult, aflăm că au fost șterse postări în care apărea un fragment (video) dintr-un interviu cu Trump transmis de Fox News, în care preşedintele îşi exprima și își susținea punctul de vedere privind redeschidere a şcolilor pe baza opiniei despre cvasi-imunitatea copiilor la coronavirus!

”Acest videoclip include afirmaţii false conform cărora un grup de oameni este imun la COVID-19, ceea ce reprezintă o încălcare a politicilor noastre în privinţa dezinformării nocive privind coronavirusul”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Deci, din nou ochii mari – este vorba de o opinie exprimată de președintele SUA pe un mare post TV! În schimb acuzații și alegații formulate de oficiali americani, chiar de însuți Trump, de oficiali sau propagandiști NATO la adresa Rusiei, Chinei, Germaniei, Iran sau altor state sunt permise, cu toate că sunt niște enormități evidente și periculoase!

De câte ori a fost anunțată invazia rusă în Ucraina în ultimii 6 ani? De câte ori au fost anunțate ”incidente” pe Marea Neagră, ”atacuri” internautice orchestrate de Moscova sau Beijing?

Suntem curioși să auzim opinia ambasadorului SUA în România pe această temă șocantă – a ”rețelei pro-Trump” din România!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

156
Tagurile:
România, Trump, Rețea

Загрузка...
Bill Gates

O altă criză se află la orizont și ar putea fi mai acută decât Covid-19, spune Bill Gates

805
(reînnoit 07:10 07.08.2020)
Fondatorul Microsoft, Bill Gates, consideră că lumea va confrunta în curând o criză ecologică, al cărei declin va fi mult mai tragic decât cel al crizei Covid-19.

CHIȘINĂU, 7 aug - Sputnik. Epidemia Covid-19, care a lovit cu duritate omenirea, a provocat crize, a luat multe vieți și a dus la dificultăți economice de neegalat pentru generații, a scris miliardarul Bill Gates pe blogul său.

„Evident, vorbesc despre Covid-19. Dar în câteva decenii, aceeași descriere se va potrivi pentru o altă criză globală: schimbările climatice. Pe cât de oribilă este această pandemie, schimbările climatice ar putea fi mai grave", a spus el.

El ne amintește că, în caz de dezastru, natura umană se preocupă doar de nevoile imediate.

"Dar faptul că temperaturile considerabil mai ridicate vor fi în viitor este totuși o problemă", spune Bill Gates.

Singura modalitate de a evita ce este mai rău este astăzi să creștem eforturile la scară planetară.

„Trebuie să acționăm acum pentru a preveni o catastrofă climatică prin crearea și desfășurarea de inovații care să ne permită eliminarea emisiilor de gaze cu efect de seră”, remarcă el.

Bill Gates compară consecințele Covid-19 și încălzirea globală.

Încălzirea globală, la fel de mortală ca și Covid-ul

Potrivit lui, acest calcul ar trebui să se bazeze pe rata de deces care, potrivit lui, este de 14 la 100.000 de persoane. În următorii 40 de ani, creșterea temperaturilor ar putea crește rata de deces cu aceeași cifră: 14 decese la 100.000 de locuitori. Dar mai târziu, cifra ar putea crește.

"Până în 2060, schimbările climatice ar putea fi la fel de mortale ca și Covid-19, iar până în 2100 ar putea fi de cinci ori mai mortală", a spus el.

Pentru a remedia situația, consideră că este vital să punem știința și inovația în slujba lumii și să ne asigurăm că „soluțiile funcționează și pentru țările sărace”.

Mai mult, este vorba despre „a începe de acum”.

„Spre deosebire de noul coronavirus, pentru care ar trebui să avem un vaccin anul viitor, nu există o soluție rapidă pentru schimbările climatice”, subliniază el.

Va fi nevoie de zeci de ani pentru a dezvolta și a desfășura toate invențiile de energie nepoluantă de care omenirea are nevoie, notează Bill Gates.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

805
Tagurile:
Ecologie, climă, COVID-19, coronavirus, Bill Gates, Criză

Загрузка...
Codrin Stefanescu

Codrin îi aruncă în față lui Ciolacu dezastrul ultimelor zile: ”Sunt o grămadă de lași!”

0
”A reușit Ciolacu să ne facă pulbere în câteva luni. Poate merităm asta! Pentru că în PSD sunt o grămadă de lași, colaboraționiști sau fricoși”

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. După o perioadă în care au fost anunțate tot felul de înțelegeri politice naționale sau locale, în ultimele 72 de ore totul pare să se destrame. Au căzut alianțe de la Capitală, dar și din țară – iar o primă victimă pare a fi chiar Gabriela Firea.

De fapt, victima principală pare a fi PSD care, constată și acuză Codrin Ștefănescu, ”a rămas singur”.

”Ne-au părăsit toți aliații, ne părăsesc în continuare primarii, viceprimarii și consilierii aleși sub sigla partidului”, arată Codrin Ștefănescu.

Fostul secretar general al PSD motivează gestul aleșilor locali – ”Primarii fug pentru că nu-i mai apără nimeni”. A fost, de altfel, avertismentul lansat de Codrin la ultimul Congres PSD!

”Se simt abandonați, izolați și hârțuiți de un dușman căruia nu-i mai răspunde nimeni”, screi acum Codrin, acuzând – ”E un blat odios și toată lumea știe!”.

Pe de altă parte, Codrin trece la acuzații directe la conducerea interimară: ”Aliații ne-au dat papucii pentru că noua conducere interimară nu știe să negocieze, nu se ține de cuvânt și primește ordine din afara partidului”.

”A reușit Ciolacu să ne facă pulbere în câteva luni”, acuză Codrin, continuând fulminant - ”Și vă spun un lucru: poate merităm asta! Pentru că în PSD sunt o grămadă de lași, colaboraționiști sau fricoși. Care tac asurzitor și acceptă această situație ingrată. Iar eu m-am săturat să tot lupt de unul singur”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Marcel Ciolacu, Codrin Ștefănescu
Tematic
”Denunț PENAL la DNA împotriva reprezentanților PNL” - Ciolacu, anunțul momentului
Teodorovici, cel mai important mesaj către PSD și atac devastator la Ciolacu

Загрузка...