Antti Rinne

Finlanda a preluat astăzi președinția Consiliului UE de la România

168
Finlanda a înlocuit astăzi România la președinția Consiliului Uniunii Europene cu un slogan referitor la  politicile climatice din care vrea să facă o prioritate

BRUXELLES, 1 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Sloganul Finlandei pentru preşedinţia Consiliului UE este ”O Europă sustenabilă - Un viitor sustenabil”, iar Finlanda vrea să promoveze leadership-ului global al Uniunii Europene în privinţa acţiunii climatice ca tema centrală în timpul preşedinţiei finlandeze a blocului comunitar.

Premierul Antti Rinne a mai precizat într-un discurs susţinut săptămâna trecută în Parlament că Finlanda îşi propune să apere valorile UE precum ”statul de drept, drepturile omului, egalitatea şi democraţia”.  

Una din cele mai grele teme ale președinției finlandeze rămâne ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, programată să aibă loc la 31 octombrie după mai multe amânări.

România s-a achitat cu succes de președinția Consiliului UE, lucru recunoscut atât de președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker, cât și de președintele Consiliului European Donald Tusk. Președintele Iohannis, deși a criticat Guvernul de nenumărate ori și l-a acuzat că este incapabil de această președinție, a primit chiar el laudele pentru succesul României, deși meritul era al Guvernului PSD-ALDE.

168
Tagurile:
Consiliul UE, Președinția, România, Finlanda
Тема:
Președinția României la Consiliul Uniunii Europene (12)
Tematic
Tusk a suspendat Summit-ul UE pentru consultări bilaterale asupra candidaturilor
Președinția română a Consiliului UE, la final – progresele înregistrate
Summitul UE: După candidatul PPE, și socialistul Timmermans se lovește de o opoziție dură

Загрузка...