Rezultatul discuţiilor Trump-Kim în Zona demilitarizată: despre sancţiuni şi grup de lucru

1099
(reînnoit 14:31 30.06.2019)
Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a încheiat discuţiile cu preşedintele SUA, Donald Trump, în Zona demilitarizată, aflată între cele două state coreene şi s-a întors în partea nordică prin linia militară de demarcaţie.

BUCUREŞTI, 30 iun - Sputnik. Discuţiile care au fost transmise parţiale pe postul TV YTN din Coreea de Sud, au avut loc în partea sudică a Zonei demilitarizate (DMZ) în clădirea "Casa păcii" a punctului de negocieri Panmunjom.

Trump şi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, l-au petrecut pe Kim Jong-un până la linia militară de demarcaţie.

Trump a anunţat despre crearea unor grupuri speciale de negociatori cu Coreea de Nord

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că a convenit cu liderul nord-coreean să fie create grupuri speciale de negociatori.

"Vom crea echipe speciale, care vor elabora detaliile. Viteza nu este unul din scopurile noastre, vrem să avem un acord detaliat, bun", a spus Trump, după întâlnirea cu Kim Jong-un în DMZ, la frontiera dintre Coreea de SUD şi cea de Nord.

"Echipele vor începe să lucreze în decurs de 2-3 săptămâni, pentru a vedea dacă pot face câte ceva. Lucruri mari, foarte dificile, dar nu atât de dificile precum cred unii", a spus Trump.

Potrivit lui, grupul din partea americană va fi coordonat de trimisul special pentru Coreea de Stephen Biegun. De asemenea, din grup va mai face parte Mike Pompeo, a precizat Trump.

Trump şi-a exprimat speranţa pentru anularea sancţiunilor împotriva Coreei de Nord

Preşedintele SUA, Donald trump, a declarat că speră să anuleye, cu timpul, sancţiunile împotriva Coreei de Nord, dar deocamdată acestea rămân în vigoare.

"Eu sper să elimin aceste sancţiuni. Nu îmi place că asupra acestei ţări sunt aplicate sancţiuni. Eu sper, dar sancţiunile rămân", a spus Trump jurnaliştilor.

"La un moment dat, în cadrul negocierilor, s-ar putea întâmpla lucruri diferite", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Trump a calificat întâlnirea cu Kim ca fiind productivă

Donald Trump, în cadrul discursului său ţinut în faţa militarilor aflaţi în Coreea de SUD, a calificat întâlnirea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, "foarte productivă".

Trump şi Kim s-au întâlnit duminică, şi-au strâns mâinile unul altuia peste linia militară de demarcaţie, care desparte în două Peninsula Coreeană, şi au purtat ulterior discuţii. Acestea au avut loc în punctul de negocieri Panmunjom în DMZ. Împreună cu Trump, la Panmunjom a fost prezent şi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in.

1099
Tagurile:
zona demilitarizată, Discuţii, Întâlnire, Moon Jae-in, Kim Jong-un, Donald Trump, SUA, Coreea de Sud, Coreea de Nord
Работа на высоте

Aplicația pentru călătorii internaționale care stochează vaccinările și testele Covid

50
(reînnoit 17:54 24.02.2021)
Industria aeriană va lansa luna viitoare o aplicație de călătorie în care vor fi stocate vaccinările și testele pentru Covid-19 pentru a permite zborul fără blocaje al pasagerilor.

BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik. O nouă aplicație intitulată IATA Travel Pass va fi lansată luna viitoare în scopul de a păstra și gestiona certificările pentru teste și vaccinurile Covid-19.

IATA Travel Pass este dezvoltat de International Air Transport Association (IATA), asociația comercială globală la care sunt membre 290 de companii aeriene și are scopul de a permite redeschiderea frontierelor și călătoriile pasagerilor fără a fi nevoie de carantină.

Aplicația Travel Pass își propune obiective ambițioase. Astfel, ea va iniția un registru global al cerințelor de sănătate, astfel încât pasagerii să poată verifica ce este necesar pentru a intra în destinațiile pe care speră să le viziteze. Apoi, călătorii pot verifica registrul global al centrelor de testare și vaccinare, astfel încât să se poată programa înainte de plecare.

De asemenea, laboratoarele și centrele de testare autorizate pot trimite în siguranță certificatele de testare și vaccinare către pasageri prin intermediul aplicației.

Aplicația își propune chiar mai mult, să le permită călătorilor să își gestioneze identitatea digitală pentru călătorii fără contact: crearea unei versiuni digitale a pașaportului lor pe telefon, primirea și partajarea certificatelor de testare sau vaccinare Covid-19 și gestionarea altor documente de călătorie.

„Indiferent de planurile guvernelor, vom fi gata să-i ajutăm cu IATA Travel Pass”, a declarat recent CEO-ul IATA Alexandre de Juniac pe blogul său.

Această nouă platformă digitală este o modernizare a sistemului existent de teste și certificate de vaccin tipărite. "Guvernele decid cerințele de călătorie; companiile aeriene și pasagerii trebuie să se conformeze", spune IATA pe site-ul său, arătând totodată că nu obligă pasagerii să fie vaccinați pentru a călători.

IATA Travel Pass va fi gratuit pentru descărcare și utilizare, iar lansarea pe platformele iOS și Android este programată pentru sfârșitul lunii martie.

IATA Travel Pass nu este singura soluție în dezvoltare. Există mai multe permise de călătorie pregătite pentru a intra pe piață.

CommonPass, proiectat în cloud, de organizația nonprofit Commons Project, este deja utilizat într-o manieră limitată de companiile aeriene, în timp ce gigantul de calcul IBM are o echipă care lucrează la „Digital Health Pass” de nouă luni.

50
Tagurile:
COVID-19, Avion, pasageri
Tematic
VIDEO: Un autocar a ars în România pe o autostradă - transporta 44 de pasageri
Continuă incendiile ciudate – autobuz cu 30 de pasageri, ars complet, azi dimineață!
Un avion cu 122 de pasageri, nevoit să aterizeze imediat după decolare: A cedat un motor

Загрузка...
Logo Twitter

Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”

89
(reînnoit 18:52 24.02.2021)
Roskomnadzor cere Twitter lista conturilor anti-NATO blocate și dovezi că acestea ar avea vreo legătură cu structurile de stat rusești.

BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik. Serviciul federal de supraveghere în sfera comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media (Roskomnadzor) a cerut companiei Twitter listele conturilor suspendate și explicații pentru blocarea acestora.

De asemenea, platforma urmează să confirme legătura dintre blocarea conturilor și structurile de stat rusești.

Mai devreme, Twitter a anunțat că a suspendat o sută de conturi, care ar avea legături cu serviciile rusești. În opinia conducerii rețelei de socializare, aceste conturi se fac vinovate de propaganda rusă, fiind subminată “încrederea în stabilitatea NATO”, fiind desfășurate și activități îndreptate împotriva SUA și UE.

89
Tagurile:
Rusia, Twitter
Tematic
Trump după blocarea pe Twitter: „Nu vom fi reduşi la tăcere!”
Twitter, Facebook și Instagram au înghețat conturile lui Trump
Twitter a blocat contul femeii care cerea ajutor în timpul unui incendiu
Un comisar european critică decizia Twitter de a suspenda conturile lui Trump
Twitter aplică duble standarde – reacţii după postarea lui Nancy Pelosi
Polonia urmează modelul Rusiei și anunță o lege împotriva cenzurii Twitter și Facebook
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”

Загрузка...
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров.

Moscova solicită administrației Biden reafirme inadmisibilitatea războiului nuclear

0
(reînnoit 18:47 24.02.2021)
Șeful diplomației ruse susține reafirmarea inadmisibilității războiului nuclear dintre Moscova și Washington. Potrivit acestuia, această propunere a fost adresată Statelor Unite pe 4 februarie.

BUCUREŞTI, 24 feb – Sputnik. Pe 24 februarie, într-o sesiune virtuală a Conferinței privind dezarmarea, susţinută la Geneva, Sergei Lavrov a declarat că, în timpul unei conversații telefonice din 4 februarie cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a propus reafirmarea angajamentului din partea Rusiei și a Statelor Unite cu privire la inadmisibilitatea războiului nuclear.

Sergueï Lavrov
© Sputnik / Le service de presse du ministère russe des Affaires étrangères

„Susținem în mod ferm reafirmarea formulării fundamentale de către Rusia și Statele Unite, precum și de către alți membri din cadrul celor cinci puteri nucleare, că nu pot exista câștigători într-un război nuclear și că nu ar trebui declanșat niciodată”, a spus şedul diplomaţiei ruse, reamintind despre propunerea sa către secretarul de stat al SUA.

Ministrul rus de Externe a menționat că asigurarea restricției în contextul denunțării Tratatului privind eliminarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acţiune (INF) a rămas o problemă prioritară.

„Propunerea noastră rămâne în vigoare: nu vom desfășura astfel de rachete terestre în regiuni în care nu vor fi desfăşurate aceleași dispozitive americane. Facem apel la țările NATO să ia măsuri reciproce similare. Propunerile noastre specifice privind măsurile de verificare reciprocă sunt cunoscute”, a adăugat ministrul, citat de Sputnik France.

O propunere deja făcută de Rusia

Anterior, Rusia a propus în mod repetat Washingtonului reafirmarea, în calitate de mari puteri nucleare, a tezei afirmate de Gorbaciov şi Reagan potrivit căreia războiul nuclear nu trebuie declanşat niciodată și că nu pot exista câștigători, dar administrația Trump nu a răspuns propunerii.

În 1985, acest concept de război nuclear care exclude noțiunea de învingător a fost aprobat de către președintele URSS de atunci Mihail Gorbaciov și de omologul său american, Ronald Reagan.

0
Tagurile:
Joe Biden, Moscova
Tematic
Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa
Peskov: Declarațiile lui Lavrov despre UE - denaturate, Rusia dorește relații bune cu UE
Lavrov a numit condițiile de cooperare cu Uniunea Europeană

Загрузка...