Trump, primul preşedinte al SUA care păşeşte în Coreea de Nord - întâlnirea cu KIM în DMZ

449
Președintele american Donald Trump a declarat duminică că i s-a spus că omologul său, liderul nord-coreean Kim Jong-un, ar dori să-l întâlnească și oficialii au organizat o întâlnire rapidă în zona demilitarizată (DMZ).

BUCUREŞTI, 30 iun - Sputnik. Donald Trump a făcut istorie devenind primul președinte al Statelor Unite care a pus vreodată piciorul în Coreea de Nord după ce a dat mâna cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, peste linia de demarcație dintre două Corei duminică.

"Este o zi minunată pentru lume și este o onoare pentru mine să fiu aici. Multe lucruri grozave se întâmplă", a spus Trump despre vizita sa simbolică, scurtă, în Coreea de Nord, adăugând că îl va invita pe Kim la Casa Albă acum".

Cei doi șefi de stat au revenit apoi în Coreea de Sud, unde s-au alăturat președintelui Moon Jae-in pentru o întâlnire trilaterală.

Vorbind cu reporterii, Kim a spus că a fost destul de surprins să afle despre dorința lui Trump de a se întâlni din nou prin Twitter - referindu-se la invitația lui POTUS de pe platforma de micro-blogging de da mâna cu liderul nord-coreean și a-l saluta".

Kim Jong-un a continuat, spunând că intrarea lui Trump pe teritoriul nord-coreean și-a arătat dorința de a "lupta pentru un viitor mai bun" și că "legăturile minunate" cu președintele american "ne permit să depășim barierele".

"Am fost foarte surprins să aud despre oferta dumneavoastră pe Twitter și abia după-amiază am reușit să vă confirm invitația. Am vrut să vă cunosc din nou și mai ales pentru ambele Corei, locul acesta este un semn al nefericitului istoric. Deci, pentru ca cele două Corei ale noastre, a avea posibilitatea să vă întâlnesc aici este foarte semnificativ, înseamnă că ne putem simți în largul nostru și ne putem întâlni cu gânduri pozitive, cred că acest lucru va avea o influență pozitivă în toate discuțiile noastre în viitor", a spus Kim.

Întâlnirea expromtă în DMZ vine după ce negocierile anterioare dintre Phenian și Washington în Vietnam s-au încheiat brusc într-un impas în februarie 2019, după ce SUA au refuzat în cele din urmă să ofere Coreei de Nord orice scutire de la sancțiunile economice care fuseseră acordate statului. La acea vreme, Trump a declarat reporterilor că "doresc ca sancțiunile să fie ridicate în totalitate", dar că SUA pur și simplu "nu ar putea face asta".

449
Tagurile:
zona demilitarizată, Coreea de Sud, SUA, Coreea de Nord, Kim Jong-un, Donald Trump
Тема:
Summitul Kim Jong-un și Donald Trump în Vietnam (16)
Proteste în Minsk

UE nu recunoaște alegerile și impune sancțiuni Belarusului

109
(reînnoit 22:18 14.08.2020)
Uniunea Europeană nu recunoaște alegerile din Belarus și va introduce sancțiuni împotriva persoanelor responsabile de violențe asupra protestatarilor și de falsificarea alegerilor.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ale statelor Uniunii Europene au decis în unanimitate să introducă sancțiuni împotriva Republicii Belarus, a anunțat ministrul de Externe al Slovaciei, Ivan Korcok în contul său de Twitter.

Potrivit acestuia, restricțiile individuale vor viza pe cei care sunt responsabili “de violențe asupra protestatarilor pașnici și de falsificarea alegerilor”.

La rândul său, Reprezentantul Înalt al UE pentru Afacerilor Externe și Politica de Securitate Comună, Josep Borrell, a anunțat în contul său Twitter că Uniunea Europeană nu recunoaște rezultatele alegerilor din Belarus.

“Începe acțiunea de sancționarea a celor care sunt responsabili pentru violențe și falsificări”, a adăugat politicianul.

109
Tagurile:
Uniunea Europeană, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
CEC din Belarus a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale
Tihanovskaia anunță crearea unui Consiliul pentru preluarea puterii în Belarus
Belarusul i-a transmis Rusiei pe cei 32 de ruși

Загрузка...
Alimente sănătoase

OMS lămureşte dacă noul coronavirus poate fi transmis prin alimente

62
(reînnoit 19:30 14.08.2020)
Organizația Mondială a Sănătății a explicat dacă noul coronavirus poate fi transmis prin alimente, după ce China a anunțat că a descoperit urme ale virusului pe produse alimentare importate.

BUCUREŞTI, 14 aug – Sputnik. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), coronavirusul nu se transmite prin alimente.

„Nu credem că [noul] coronavirus poate fi transmis prin alimente (…). Dacă am înțeles corect, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii de ambalaje și a găsit foarte puține, mai puțin de zece pozitive”, a explicat omul de ştiinţă Maria Van Kerkhove, citat de Sputnik France

„Oamenii nu trebuie să se teamă de mâncare”

Totuşi, „știm că [virusul] poate rămâne pe suprafețe un timp” și „am transmis instrucțiuni, prin FAO [Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite], cu privire la manipularea și lucrul cu alimentele”, astfel încât lucrătorii din sectorul alimentar să fie în siguranță în mediul lor de muncă, a adăugat șeful unității pentru boli emergente din cadrul OMS.

„Oamenii nu trebuie să se teamă de alimente, nici de ambalajele alimentare, nici de lanțurile alimentare”, a declarat Michael Ryan, coordonatorul situațiilor de urgență în sănătate la Organizația Mondială a Sănătății.

„În ceea ce privește Covid-19, mâncarea noastră este sigură. Nu există informații convingătoare cu privire la ideea că alimentele sau lanțurile alimentare ar participa la transmiterea virusului”, a mai spus acesta, amintind însă de măsurile de precauție obișnuite („spălatul mâinilor”, „gătitul mâncării”).

Pe 13 august, autoritățile chineze au anunțat că au găsit urme de virus, în timpul unui control de rutină, pe mostre de aripi de pui înghețate, dar și pe ambalaje cu creveți din Ecuador.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

62
Tagurile:
Alimente, OMS
Tematic
Avertisment OMS: vara nu îi protejează pe oameni de coronavirus
Mesaj important, corect al OMS – prezentat într-o formă controversată
OMS a anunțat care este țara care poate fi model de luptă împotriva COVID-19

Загрузка...