Putin a trasat concluziile summit-ului G20 de la Osaka

1006
(reînnoit 14:16 29.06.2019)
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că formatul "grupului douăzeci" a confirmat încă o dată că este util, în pofida scepticismelor care au fost exprimate înaintea evenimentului de la Osaka. Despre aceasta el a declarat la conferinţa de presă în care a trasat concluziile summit-ului.

BUCUREŞTI, 29 iun - Sputnik. Nu există decizii extraordinare la finalul summit-ului G20, dar toţi participanţii au confirmat ataşamentul faţă de dezvoltarea sistemului mondial de comerţ, a menţionat liderul rus. În afară de aceasta, participanţii au ajuns la concluzia de a se opune difuzării informaţiilor referitor la terorism pe Internet, a adăugat el.

Despre întâlnirea dintre Putin şi Trump în marja summit-ului G20

Vladimir Putin a calificat ca fiind bună, de afaceri şi pragmatică discuţia de o oră şi jumătate cu preşedintele SUA, Donald Trump.

"Am discutat practic tot spectrul de probleme care reprezintă un interes reciproc", a spus el, menţionând că a discutat cu omologul său american relaţiile economice dintre Rusia şi SUA, care sunt acum într-o stare satisfăcătoare.

În afară de aceasta, Putin a adăugat că la la întâlnirea cu Trump a fost discutată situaţia din diferite regiuni ale lumii. Potrivit lui Putin, aceste consultări au fost utile.

În ce priveşte situaţia din Siria, Moscova şi Washingtonul, potrivit liderului de la Kremlin, se află în dialog, este stabilită o coordonare bună a acţiunilor d eluptă cu terorismul, focare ale acestuia încă mai fiind.

Preşedintele rus a confirmat că la întâlnire a fost ridicată problema eliberării marinarilor ucraineni, reţinuţi pentru încălcarea frontierelor Federaţiei Ruse în strâmtoarea Kerci.

"Am explicat ce se întâmplă acolo, am discutat în general asupra acestui subiect, dar nu există încă o soluţie. Este pe rol cazul la judecată, trebuie să aşteptăm", a adăugat el. Potrivit şefului statului rus, revenirea marinarilor ucraineni la patrie va fi hotărâtă în regim de lucru.

Despre discuţiile cu Theresa May în marja summit-ului G20

În ce priveşte întrevederea cu premierul britanic Theresa May, potrivit lui Putin, a fost una necesară, în pofida faptului că May părăseşte funcţia. E un pas mic, dar într-o direcţie pozitivă, şi nu se va pierde în gol, consideră liderul rus.

El a subliniat că relaţiile în format deplin dintre Rusia şi Marea Britanie nu trebuie să fie stopate din cauza cazului Skripal.
Putin a explicat că interesul faţă de această problemă a fost provocat din cauza unui interviu pe care l-a dat pentru Financial Times. "Premierul a pus întrebarea tranşant şi am fost nevoit să răspund", a spus el.

Discuţia cu Merkel în marja summit-ului G20

Putin a discutat cu cancelarul german, Angela Merkel, în special, reglementarea conflictului din Donbass, inclusiv continuarea activităţii în această direcţie prin "formatul normand" (Rusia, Franţa, Germania şi Ucraina).

"În general sunt de acord cu cancelarul, că trebuie să folosim toate instrumentele, şi nu sunt atât de multe, unul dintre cele funcţionale - "formatul normand", a spus preşedintele Rusiei.

El a subliniat că necesitatea "formatului normand" este înţeleasă, însă nu există ceva concret privind întrunirile acestuia. Despre aceasta, potrivit liderului de la Kremlin, ar trebui să convină consilierii şefilor de state implicate şi ministerele de externe.

Putin, la Summit-ul G20, despre liberalism

Unele subiecte de la conferinţa de presă ţineau de interviul lui Putin în Financial Times, în special referitor la declaraţia sa despre faptul că ideea liberală este depăşită şi a intrat în contradicţie cu interesele majorităţii absolute a populaţiei lumii. 

Preşedintele Rusiei a recunoscut că pentru el este o rezonanţă neaşteptată la interviul acordat.
Unii colegi au discutat, într-adevăr, teme pe care le-am abordat acolo. Unii le-au susţinut, în mare, unii au fost în dezacord şi mă contraziceau, a spus el.

Problema, potrivit lui Putin, constă în faptul că adepţii ideei liberale îşi impun agresiv punctul d evedere majorităţii, inclusiv în ce priveşte minorităţile sexuale. 

"Trebuie să fim mult mai loiali unul faţă de altul, mult mai deschişi şi transparenţi, nu am spus aici nimic neobişnuit. Trebuie să fie respectaţi toţi, este adevărat. Dar nu trebuie să impunem punctul de vedere propriu prin forţă, iar reprezentanţii aşa-numitei idei liberale pur şi simplu impun, în ultima perioadă, în şcoli chiar dictează necesitatea unei educaţii sexuale anumite. Părinţii nu doresc - şi chiat aproape că sunt închişi pentru asta. Iată despre ce vorbesc eu", a spus preşedintele rus.

El a mai atras atenţia asupra faptului că în Rusia, atitudinea faţă de reprezentanţii comunităţii LGBT "este chiar liniştită, nepărtinitoare".

"Noi avem o lege, pentru care toţi ne critică, e o lege privind interzicerea propagandei homosexualităţii printre minori. Haideţi să-i permitem omului să crească, să devină adult, iar apoi să decidă cine este el, lăsaţi copiii în pace", a încheiat Vladimir Putin.

1006
Tagurile:
G20, concluzii, Vladimir Putin
Тема:
Summitul G20 de la Osaka, Japonia 2019 (25)
Tedros Adhanom Ghebreyesus

Mesaj important, corect al OMS prezentat într-o formă controversată

80
O idee corectă ca fond, dar ca formă o exprimare… nici corectă, nici fericită a directorului general OMS – care va alimenta ideea că organizația este un reprezentant al globalismului politic

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut aseară o declarație corectă, dar interpretabilă – ”Naţionalismul vaccinului nu este bun. Nu ne va ajuta”.

Declarația a fost făcută prin transmisie online de la sediul OMS din Geneva, în cadrul Forumului Aspen pentru Securitate.

Desigur, Ghebreyesus nu s-a referit la ideea de ”naționalism” în sens politic, ci mai curând la dorința unor state de păstra cercetările doar pentru ele – sau de a pune mâna pe toate resursele existente pentru fabricarea vaccinului sau pe alte mijloace de protecție – cum s-a întâmplat cu SUA, reclamată chiar de parteneri occidentali pentru aceste practici.

”Ar trebui să existe un consens global pentru a face orice vaccin un bun public comun”, a spus Ghebreyesus, subliniind importanța unui angajament politic planetar.

Foarte corect, Ghebreyesus a subliniat că ”Pagubele provocate de COVID-19 ar putea fi mai mici” dacă ţările care dispun de mijloacele necesare s-ar angaja în acest demers global.

“Pentru ca lumea să-și revină mai repede, ar trebui să o facă împreună, pentru că e o lume globalizată, economiile sunt interconectate”, spune șeful OMS, atrăgând atenția că numai o parte la lumii sau câteva țări nu pot asigura recuperarea și adăpostul”.

Deci, o idee corectă ca fond, dar ca formă o exprimare… nici corectă, nici fericită a directorului general OMS – care va alimenta ideea că OMS este un reprezentant al globalismului politic, în sensul progresismului neomarxist. Ceea ce nu este, de fapt, cazul – pentru că, subliniem, fondul este corect, lumea trebuie să ducă o bătălie comună, nu individualizată de interese de grup.

***

Pe de altă parte, într-o declarație transmisă de „Times of Israel”, directorul pentru programe de urgenţă al OMS, Michael Ryan, a vorbit de cele 26 de vaccinuri aflate în diferite stadii de testare.

Șase dintre acestea se află ”într-o etapă bună, de studii clinice”, a declarat Ryan, precizând însă că această ”fază 3” nu este o garanție a succesului.

”Faza 3 înseamnă că este prima dată când acest vaccin a fost introdus la populaţia generală, la persoane fizice sănătoase, pentru a vedea dacă vaccinul îi va proteja împotriva unei infecţii naturale", a explicat Ryan, care a precizat că ”nu există nicio garanţie că oricare dintre acestea ne va da răspunsul - şi probabil vom avea nevoie de mai mult de un vaccin pentru a face această treabă”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

80
Tagurile:
OMS

Загрузка...
Donald Trump

Anunțul oficial al anului: a fost ”eliminată o rețea pro-Trump din România”

358
Într-o țară ca România, care urmează orbește orice vine din SUA… nu e voie să funcționeze o rețea care îl susține pe președintele SUA!

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Este știrea care arată că nimic nu mai este imposibil pentru bătălia electorală sau pentru lumea de azi: Facebook a anunțat oficial că ”a eliminat recent o mică reţea de conturi care promova, din România, campania pentru realegerea preşedintelui american, Donald Trump”.

Știrea este transmisă de Reuters și alte agenții internaționale și, în opinia noastră, merită titlul de ”anunț al anului”.

Dar ce făcea această rețea? Pe conturile respective erau publicate postări (”povești”) despre sprijinul pe care Trump l-ar primi din partea conservatorilor, a negrilor americani, al creştinilor şi al ”adepţilor teoriilor conspiraţiei din gruparea QAnon”.

Surse oficiale ale companiei arată că multe dintre cele 35 de conturi de Facebook şi 88 de Instagram eliminate erau prezentate ca fiind americane, iar unele administrau pagini de fani Trump, funcţionând fără să respecte regulile reţelei sociale, ceea ce compania numeşte ”comportament neautentic coordonat”.

Facebook mai precizează că reţeaua avea o acoperire mică, cu doar 1.600 de conturi care urmăreau respectivele pagini de Facebook şi 7.200 de urmăritori ale conturilor pe Instagram, deţinut de Facebook.

În total, în iulie, cele două platforme au eliminat peste 1.000 de conturi identificate drept 'neautentice' prin comportamentul lor vizând înşelarea publicului în ceea ce priveşte intenţiile sau originile lor.

Кандидат в президенты США от Республиканской партии Дональд Трамп в штате Индиана
© Sputnik / Никита Шохов

Deci, da, e de recitit știrea; într-o țară ca România, care urmează orbește orice vine din SUA, care închide contracte pentru construcții nucleare sau elimină cel mai mare investitor mondial, China, din competițiile economice interne doar în urma unei discuții cu președintele SUA, ei bine nu e voie să funcționeze o rețea care îl susține pe președintele SUA!

Mai mult, aflăm că au fost șterse postări în care apărea un fragment (video) dintr-un interviu cu Trump transmis de Fox News, în care preşedintele îşi exprima și își susținea punctul de vedere privind redeschidere a şcolilor pe baza opiniei despre cvasi-imunitatea copiilor la coronavirus!

”Acest videoclip include afirmaţii false conform cărora un grup de oameni este imun la COVID-19, ceea ce reprezintă o încălcare a politicilor noastre în privinţa dezinformării nocive privind coronavirusul”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Deci, din nou ochii mari – este vorba de o opinie exprimată de președintele SUA pe un mare post TV! În schimb acuzații și alegații formulate de oficiali americani, chiar de însuți Trump, de oficiali sau propagandiști NATO la adresa Rusiei, Chinei, Germaniei, Iran sau altor state sunt permise, cu toate că sunt niște enormități evidente și periculoase!

De câte ori a fost anunțată invazia rusă în Ucraina în ultimii 6 ani? De câte ori au fost anunțate ”incidente” pe Marea Neagră, ”atacuri” internautice orchestrate de Moscova sau Beijing?

Suntem curioși să auzim opinia ambasadorului SUA în România pe această temă șocantă – a ”rețelei pro-Trump” din România!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

358
Tagurile:
România, Trump, Rețea

Загрузка...
Militar român pe o stradă din București

NUCLEARA: Șef militar la Capitală! Un cunoscut general preia conducerea

0
(reînnoit 12:24 07.08.2020)
Decizia ar fi fost luată atât din cauza numărului mare de infectați, cât și a nemulțumirilor față de conducerea actuală, civilă

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik. O decizie de ultimă oră ar fi fost luată la nivelul Ministerului Sănătății, transmite Antena 3. Conform reporterului Sergiu Cora, în fruntea DSP București va fi numit generalul maior în rezervă, dr. Ionel Paul Oprea.

Generalul Ionel Paul Oprea s-a ocupat de situația epidemică de la Suceava, activitatea sa acolo fiind controversată.

Decizia ar fi fost luată atât din cauza numărului mare de infectați, cât și a nemulțumirilor față de conducerea actuală, civilă, a DSP București.

Reamintim că, la finele lui martie, generalul Oprea a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban. Generalul a fost șef al Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...