Putin a trasat concluziile summit-ului G20 de la Osaka

1006
(reînnoit 14:16 29.06.2019)
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că formatul "grupului douăzeci" a confirmat încă o dată că este util, în pofida scepticismelor care au fost exprimate înaintea evenimentului de la Osaka. Despre aceasta el a declarat la conferinţa de presă în care a trasat concluziile summit-ului.

BUCUREŞTI, 29 iun - Sputnik. Nu există decizii extraordinare la finalul summit-ului G20, dar toţi participanţii au confirmat ataşamentul faţă de dezvoltarea sistemului mondial de comerţ, a menţionat liderul rus. În afară de aceasta, participanţii au ajuns la concluzia de a se opune difuzării informaţiilor referitor la terorism pe Internet, a adăugat el.

Despre întâlnirea dintre Putin şi Trump în marja summit-ului G20

Vladimir Putin a calificat ca fiind bună, de afaceri şi pragmatică discuţia de o oră şi jumătate cu preşedintele SUA, Donald Trump.

"Am discutat practic tot spectrul de probleme care reprezintă un interes reciproc", a spus el, menţionând că a discutat cu omologul său american relaţiile economice dintre Rusia şi SUA, care sunt acum într-o stare satisfăcătoare.

În afară de aceasta, Putin a adăugat că la la întâlnirea cu Trump a fost discutată situaţia din diferite regiuni ale lumii. Potrivit lui Putin, aceste consultări au fost utile.

În ce priveşte situaţia din Siria, Moscova şi Washingtonul, potrivit liderului de la Kremlin, se află în dialog, este stabilită o coordonare bună a acţiunilor d eluptă cu terorismul, focare ale acestuia încă mai fiind.

Preşedintele rus a confirmat că la întâlnire a fost ridicată problema eliberării marinarilor ucraineni, reţinuţi pentru încălcarea frontierelor Federaţiei Ruse în strâmtoarea Kerci.

"Am explicat ce se întâmplă acolo, am discutat în general asupra acestui subiect, dar nu există încă o soluţie. Este pe rol cazul la judecată, trebuie să aşteptăm", a adăugat el. Potrivit şefului statului rus, revenirea marinarilor ucraineni la patrie va fi hotărâtă în regim de lucru.

Despre discuţiile cu Theresa May în marja summit-ului G20

În ce priveşte întrevederea cu premierul britanic Theresa May, potrivit lui Putin, a fost una necesară, în pofida faptului că May părăseşte funcţia. E un pas mic, dar într-o direcţie pozitivă, şi nu se va pierde în gol, consideră liderul rus.

El a subliniat că relaţiile în format deplin dintre Rusia şi Marea Britanie nu trebuie să fie stopate din cauza cazului Skripal.
Putin a explicat că interesul faţă de această problemă a fost provocat din cauza unui interviu pe care l-a dat pentru Financial Times. "Premierul a pus întrebarea tranşant şi am fost nevoit să răspund", a spus el.

Discuţia cu Merkel în marja summit-ului G20

Putin a discutat cu cancelarul german, Angela Merkel, în special, reglementarea conflictului din Donbass, inclusiv continuarea activităţii în această direcţie prin "formatul normand" (Rusia, Franţa, Germania şi Ucraina).

"În general sunt de acord cu cancelarul, că trebuie să folosim toate instrumentele, şi nu sunt atât de multe, unul dintre cele funcţionale - "formatul normand", a spus preşedintele Rusiei.

El a subliniat că necesitatea "formatului normand" este înţeleasă, însă nu există ceva concret privind întrunirile acestuia. Despre aceasta, potrivit liderului de la Kremlin, ar trebui să convină consilierii şefilor de state implicate şi ministerele de externe.

Putin, la Summit-ul G20, despre liberalism

Unele subiecte de la conferinţa de presă ţineau de interviul lui Putin în Financial Times, în special referitor la declaraţia sa despre faptul că ideea liberală este depăşită şi a intrat în contradicţie cu interesele majorităţii absolute a populaţiei lumii. 

Preşedintele Rusiei a recunoscut că pentru el este o rezonanţă neaşteptată la interviul acordat.
Unii colegi au discutat, într-adevăr, teme pe care le-am abordat acolo. Unii le-au susţinut, în mare, unii au fost în dezacord şi mă contraziceau, a spus el.

Problema, potrivit lui Putin, constă în faptul că adepţii ideei liberale îşi impun agresiv punctul d evedere majorităţii, inclusiv în ce priveşte minorităţile sexuale. 

"Trebuie să fim mult mai loiali unul faţă de altul, mult mai deschişi şi transparenţi, nu am spus aici nimic neobişnuit. Trebuie să fie respectaţi toţi, este adevărat. Dar nu trebuie să impunem punctul de vedere propriu prin forţă, iar reprezentanţii aşa-numitei idei liberale pur şi simplu impun, în ultima perioadă, în şcoli chiar dictează necesitatea unei educaţii sexuale anumite. Părinţii nu doresc - şi chiat aproape că sunt închişi pentru asta. Iată despre ce vorbesc eu", a spus preşedintele rus.

El a mai atras atenţia asupra faptului că în Rusia, atitudinea faţă de reprezentanţii comunităţii LGBT "este chiar liniştită, nepărtinitoare".

"Noi avem o lege, pentru care toţi ne critică, e o lege privind interzicerea propagandei homosexualităţii printre minori. Haideţi să-i permitem omului să crească, să devină adult, iar apoi să decidă cine este el, lăsaţi copiii în pace", a încheiat Vladimir Putin.

1006
Tagurile:
G20, concluzii, Vladimir Putin
Тема:
Summitul G20 de la Osaka, Japonia 2019 (25)
Los Angele

Șeful diplomației UE ia atitudine față de protestele din SUA

43
Reprezentantul diplomației europene, Josep Borrell a comentat situația legată de protestele și dezordinile de stradă din SUA.

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik. Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă și Securitate Comună, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană condamnă violența și rasismul de orice gen, îndeamnă la o diminuare a tensiunii.

“Noi, aici în Europa, ca și oamenii din SUA, suntem șocați de moartea lui George Floyd... Susținem dreptul la un protest pașnic. Condamnăm violența și rasismul de orice gen. Desigur, îndemnăm la o detensionare a situației”, a declarat Borrell în cadrul unei conferințe de presă.

Dezordinile de stradă au explodat în Minneapolis într-un șir de orașe din SUA acum o săptămână după decesul bărbatului de culoare, George Floyd, în timpul reținerii de către poliție. În internet au apărut video în care se observă în care polițiștii l-au încătușat pe Floyd, l-au doborât la pământ, iar unul din reprezentanți ai forțelor de ordine i-a pus un genunchi pe gât. Floyd a spus de câteva ori că nu poate respira. Băratul a murit în secția de reanimare. După declanșarea protestelor au fost concediați, iar unul din ei a fost acuzat de omor din imprudență.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tagurile:
SUA
Tematic
SUA, tactică de război: elicopter militar dispersează protestatarii violenţi în DC - VIDEO
Patru polițiști împușcați în St. Louis în timpul protestelor care fac ravagii în SUA
Maduro sfidează SUA: anunță că va vizita Iranul în scurt timp

Загрузка...
Nicolas Maduro

Maduro sfidează SUA: anunță va vizita Iranul în scurt timp

47
Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat că va efectua în curând o vizită în Iran pentru a semna mai multe acorduri comerciale.

BRUXELLES, 2 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat că va vizita Iranul în scurt timp pentru a semna acorduri de cooperare în domeniul energiei şi în alte sectoare.

Anunțul președintelui venezuelean are loc după ce, săptămâna trecută, Iranul a trimis cinci tancuri de petrol în ţara sud-americană care se confruntă cu o criză de combustibil din cauza sancțiunilor americane. Venirea petrolierelor iraniene a fost salutată ca o mare victorie împotriva blocadei SUA.

Vasul Fortune a fost primul petrolier din Iran care a ajuns în Venezuela, el fiind urmat de alte patru vase, ‘Clavel,’  ‘Forest,’  ‘Faxon’ și ‘Petunia’ care au adus aducă mai mult de 1,5 milioane ede barili de petrol în această țară sud-americană, sfidând sancțiunile SUA și dovedind o cooperare strânsă și reușită între Caracas și Teheran.

"Sunt obligat să merg să mulţumesc personal oamenilor", a declarat Maduro pentru televiziunea de stat din Venezuela cu privire la vizita sa în Iran, dar nu a precizat data la care va efectua această călătorie.

47
Tagurile:
SUA, Nicolas Maduro
Tematic
Atudorei: ”Iranul, grav afectat de infecția cu COVID-19, iar SUA îi impune noi sancțiuni”
SUA au pierdut în fața Iranului – înfrângere legată de controversatul 11 septembrie 2001!
Iranul cere SUA „să pună capăt violenţelor" împotriva propriului lor popor
Primul petrolier iranian a ancorat într-un port din Venezuela în ciuda blocadei SUA

Загрузка...
Seismograph

Acum: Cutremur neașteptat de puternic în România, resimțit și în Republica Moldova

0
(reînnoit 14:19 02.06.2020)
Acum puțin timp, Institutul Național de cercetare dezvoltare pentru fizica Pământului a transmis datele unui cutremur neașteptat de puternic
0
Tagurile:
Vrancea, cutremur

Загрузка...