Summitul G20 de la Osaka, Japonia.

Prima zi a summit-ului G20 de la Osaka s-a încheiat cu un spectacol și o cină festivă

405
(reînnoit 14:57 28.06.2019)
Prima zi a summitului G20 s-a încheiat cu un spectacol și o cină festivă. Cu ce s-au ocupat soții/soțiile liderilor în timpul discuțiilor serioase.

BUCUREȘTI, 28 iun – Sputnik. Liderii G20 au sosit împreună cu soțiile lor la cina festivă, la finalul primei zile a summit-ului de la Osaka.

Șefii statelor vor petrece seara în casa pentru oaspeți de pe teritoriul palatului din Osaka, construit în secolul XVI. În istoria sa, cetatea a fost supusă mai multor distrugeri și a fost reconstruită. Edificiul este înconjurat de un parc, care se bucură de o mare popularitate în perioada înfloririi sakura.

Pentru lideri a fost pregătit un program cultural special: înaintea cinei acestora le-a fost prezentată o piesă de teatru Kyōgen, în interpretarea cunoscutului actor Mansai Nomura.

Soții/soțiile liderilor au petrecut ziua în Kyoto – vechea capitală a Japoniei și una din cele mai populare destinații turistice din țară. În timp ce șefii de stat au discutat despre economia digitală și despre rezolvarea unor probleme internaționale, soții/soțiile lor au petrecut timpul ceva mai plăcut – au hrănit carpii din lac și au participat la ceremonia ceaiului.

Pentru miniștrii Afacerilor Externe ai statelor G20 a fost organizată o cină separată.

405
Tagurile:
Japonia, G20
Тема:
Summitul G20 de la Osaka, Japonia 2019 (25)
Tematic
Întâlnirea dintre Putin și Trump s-a încheiat: despre ce au discutat cei doi lideri
Întâlnirea Putin-Trump la summit-ul G20 de la Osaka - galerie foto
Putin: Rusia, India și China cooperează pentru menținerea stabilității globale
Umor american: “Nu vă amestecați în alegeri”, a glumit Trump la întrevederea cu Putin
Deschiderea summitului G20 în Osaka
Monumentul lui Hristofor Columb, decapitat

Cel mai curajos mesaj de Ziua SUA: “Nu are cine bombardeze cu democrație Washingtonul?”

216
(reînnoit 02:16 04.07.2020)
“Acum, când SUA e în suferință, nu are cine să lanseze rachete eliberatoare spre orașele americane oprimate de guvernul rasist al SUA, așa cum americanii au făcut în Siria...”

BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscut pentru ascuțimea spiritului și verbului, politologul și teologul Bogdan Duca a scris unul dintre cele mai curajoase texte dedicate Zilei naționale a SUA, 4 Iulie – Ziua Independenței.

Într-un stil pamfletar, Bogdan Duca spune adevărul despre toate nenorocirile aduse omenirii în ultimii ani de SUA sub acoperirea ipocrită a democrației – și uneori folosind acuzații false, ca în cazul Irakului.

În paralel, Bogdan Duca scoate în evidență acuzațiile care se aduc acum SUA, asemănătoare celor pe care SUA le-au adus statelor pe care le-au atacat sub pretextul democratizării! De unde și întrebarea justă: oare de ce nu face cineva la fel cu SUA – ”nu pot decât să regret că nu mai există o putere similară și curajoasă ca SUA...”!

Iată excelentul text al lui Bogdan Duca, postat pe rețeaua de socializare.

”Mâine e ziua SUA....

Când văd cum cetățenii americani luptă cu forțele guvernamentale împotriva unui regim rasist și injust, nu pot decât să regret că nu mai există o putere similară și curajoasă ca SUA....

Ce frumos ar fi să oferim americanilor ceea ce au oferit ei lumii...

Mai ținem toți minte cum SUA a adus democrația în Serbia, cum a eliberat Irakul, cum a adus valorile libertății în Afganistan și Siria...

Acum, când iată că SUA e în suferință, nu are cine să bombardeze cu democrație Washingtonul, așa cum americanii au bombardat Belgradul, nu are cine să lanseze rachete eliberatoare spre orașele americane oprimate de guvernul rasist al SUA, așa cum americanii au făcut în Siria....

Unde sunt tancurile și bravii militari care să zdrobească Pentagonul, așa cum și SUA a zdrobit Gărzile Revoluționare pentru a elibera poporul irakian....

Unde sunt serviciile secrete care să poată organiza niște lovituri de stat democratice la Washington, pentru a salva America, așa cum CIA a salvat Ucraina, jumătate din America latină și tot încearcă să salveze Venezuela...”.

Și, ca un final aplicabil la România și la ”efortul comun strategic etc.”, Bogdan Duca constată cu regret:

”Nu avem nici măcar ambasadori care să poată impune autorităților corupte și nedemocratice americane, niște ”foi de parcurs” pentru democratizare și justiție eficientă...”.
216
Tagurile:
Bogdan Duca, SUA
Tematic
Mesaj din Germania, de 4 iulie: ”Ambasada SUA, cel mai grotesc spectacol! I love Putin!”
Ciuvică, lovitură totală contra lui Băsescu! Și o întrebare pentru SUA și Occident
„Asta trebuie de făcut imediat”: De ce, de fapt, SUA vor să pedepsească Rusia

Загрузка...
Londra

Marea Britanie a publicat lista cu cele 59 de ţări scutite de carantină include România?

232
(reînnoit 21:23 03.07.2020)
Marea Britanie a publicat lista completă cu ţările în cazul cărora nu se aplică obligativitatea izolării cetăţenilor care sosesc în această ţară. Lista intră în vigoare începând cu 10 iulie. Care sunt ţările care nu au fost incluse în listă.

BUCUREŞTI, 3 iul – Sputnik, Doina Crainic. România nu se află pe lista cu cele 59 de ţări ai căror cetăţeni vor fi scutiţi de carantină la intrarea în Marea Britanie. Astfel, românii care ajung în Marea Britanie vor trebui să stea în autoizolare timp de 14 zile.

De asemenea, pe listă nu sunt incluse nici China, SUA, Suedia şi Portugalia, ceea ce înseamnă că, la sosire, persoanele care vin sau au trecut prin aceste ţări trebuie să stea în izolare 14 zile, potrivit mediafax.ro

Lista completă cu ţările scutite de carantină poate fi consultată pe site-ul guvernului britanic. De asemenea, de izolarea obligatorie sunt scutite şi Irlanda ca parte a zonei comune de călătorie, precum şi Insulele Canalului şi Insula Man. În plus, vor fi scutite de izolarea obligatorie cele 14 teritorii britanice de peste mări.

În comunicatul emis de guvernul britanic se menţionează că lista poate fi actualizată în zilele următoare pentru a include şi alte ţări, în urma discuţiilor dintre Marea Britanie şi partenerii internaţionali.

Persoanele care vor să călătorească în Marea Britanie trebuie să completeze un formular cu detalii legate de sosirea în această ţară. Formularul se va completa atât de vizitatori, cât şi rezidenţi din Marea Britanie.

232
Tagurile:
coronavirus, Pandemie, London, Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
COVID-19, situaţie gravă în Germania: se reintroduce carantina locală
Trei state americane le impun carantina concetățenilor veniți din alte părți ale SUA
CCR a declarat neconstituțională carantina prin ordin de ministru

Загрузка...
Școala

Ce se întâmplă cu școlile din toamnă? Orban, anunțul care pune pe jar România

38
Premierul a declarat că toți cei implicați în sistemul de educație din România trebuie să fie pregătiți să facă și în anul școlar 2020-2021 cursuri online.

BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Condițiile în care va începe noul an școlar 2020-2021 sunt încă neclare, iar de la Ministerul Educației și Cercetării nu vin vești prea lămuritoare.

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că nu se știe care va fi evoluția și că trebuie să fim pregătiți pentru orice situație, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al logisticii.

”Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație, să ne asigurăm că profesorii, învățătorii au capacitatea a transmite informații în orice fel de condiții, să pregătească cu mare migală începutul anului și să fim pregătiți pentru orice situație”, a spus Orban.

Șeful Executivului și-a exprimat încrederea în capacitatea profesorilor de a se adapta la orice situație și de a rămâne aproape de copii, ”chiar dacă nu vor fi toți în clase”, iar legătura va fi făcută prin fibra optică și prin intermediul ecranului de calculator.

Declarația premierului ar putea arunca în aer mediul educațional, și așa stresat de toate cerințele de care a avut parte în ultimele luni și de declarațiile tot mai bulversante de care profesorii, elevii și părinții au avut parte de la ministrul Educației și Cercetării.

38
Tagurile:
România, Ludovic Orban, Școala
Tematic
Beijingul închide școlile și universitățile după revenirea epidemiei
Orban o somează pe Anisie pe tema școlilor. Reacția părinților
Titularizare 2020: Iohannis a dat drumul angajărilor în școli

Загрузка...