A recent media report about Washington’s plans to upgrade nuclear bombs in Western Germany resulted in Russia expressing concern, but the United States denied allegations of violating the Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty (INF)

Amenințare cu bomba nucleară? Iranul spune SUA nu au alt mijloc de a ”distruge” Iranul

444
Amenințarea cu lansarea unui război nuclear împotriva unei alte țări este ilegală conform legilor internaționale, a declarat ministrul de Externe iranian, cu trimitere la declarațiile lui Trump

BRUXELLES, 27 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. A amenința cu lansarea unui război nuclear împotriva unei alte țări nu este doar ilegal conform legislației internaționale, dar dovedește și faptul că președintele Trump nu realizează ramificațiile retoricii sale, a explicat Javad Zarif, ministrul de Externe al Iranului, conform RT

”Există o cartă a Națiunilor Unite, iar amenințarea cu războiul este ilegală”, a spus ministrul iranian parafrazând Articolul 2.4 din Carta ONU, la o zi după ce Trump a a vorbit amenințător despre ”ștergerea de pe fața pământului” a Iranului dacă Republica Islamică pune în pericol ”orice este american”.

”Declarațiile arată că intențiile SUA sunt cu siguranță ilegale. SUA nu sunt în postura de a șterge Iranul de pe fața pământului, ei nu au această capabilitate decât folosind în acest sens arme interzise”, a declarat Javad Zarif.

Zarif nu a detaliat ce înțelege prin arme interzise, dar recent el a subliniat că SUA sunt singura țară care a folosit vreodată arme nucleare și a atenționat că Iranul este pregătit să se apere împotriva agresiunii SUA în orice scenariu.

Cele două națiuni au fost în prag de război săptămâna trecută după ce Iranul a doborât o dronă spion americană deasupra apelor sale teritoriale. SUA au dorit să se răzbune lansând lovituri aeriene împotriva Iranului, dar misiunea a fost anulată în ultima clipă de Trump, pe motiv că i s-ar fi spus că 150 de oameni ar fi putut muri.

În timp ce ambele țări insistă că scopul lor este să evite un război, Iranul continuă să vadă retorica americană, ca și măsurile economice și militare împotriva Iranului, drept ”conflictuale” și ”provocatoare”.

Reamintindu-i comandatului șef al Armatei americane că ”nu mai trăim în secolul 18”, Zarif i-a sugerat lui Trump să își angajeze noi consilieri, persoane care să înțeleagă poziția iraniană și care să ofere soluții viabile la criză.  Trump primește ”informații greșite, analize greșite, iar acum Trump se găsește într-o situație cu privire la care crede că trebuie să găsească o ieșire”, a mai spus Zarif.

Mai devreme, Liderul Suprem Ali Khamenei a precizat clar că Teheranul nu va negocia cu SUA până când acestea nu vor renunța la campania de ”presiune maximă” și la lista de pretenții pe care SUA vor ca Iranul să o îndeplinească ca să pună capăt crizei pe care tot Trump a început-o atunci când s-a retras în mod unilateral din Planul Comun Comprehensiv de Acțiune cunoscut în general ca Acordul Nuclear Iranian.

444
Tagurile:
SUA, Bombă nucleară, atac, Iran
Tematic
Franța se opune noilor sancțiuni ale SUA împotriva Iranului
Politica nechibzuită a SUA față de Iran ar putea devasta lumea, nu doar Orientul Mijlociu
Irakul nu va permite Statelor Unite să lovească Iranul de pe teritoriul său

Загрузка...