Испытания робота

Angajații vor fi înlocuiți de roboți: Primul restaurant din lume unde roboții fac pizza

209
(reînnoit 17:20 26.06.2019)
Până în 2030, circa 20 de milioane de angajați vor fi înlocuiți de roboți. Ca dovadă, un start-up din Franța construiește roboți care fac pizza și vrea să deschidă prima pizzerie autonomă de oameni.

BRUXELLES, 26 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț.Firma de analiză Oxford Economics a lansat ipoteza conform căreia până la 20 de milioane de joburi de tip manufactură vor fi înlocuite de roboți până în anul 2030. Problema este că oamenii care vor rămâne fără locuri de muncă se vor trezi probabil că rolurile similare din sectorul serviciilor au fost și ele preluate de roboți.

Partea pozitivă a evoluției roboticii ar fi că aceasta va încuraja creșterea economică, dar în defavoarea echității economice.

Fiecare nou robot industrial anulează 1,6 joburi de tip manufactură, regiunile cu muncă necalificate fiind cele mai afectate. În fapt, zonele unde persoanele au cele mai mici calificări și care tind să aibă economii mai slabe și rate ridicate ale șomajului oricum, sunt mult mai vulnerabile în fața pierderii joburilor din cauza roboților, mai spune studiul.

Deja 1,7 joburi de manufactură au fost pierdute în favoarea roboților din 2000, dintre care 400.000 în Europa, 260.000 în SUA și 550.000 în China.

Ca o dovadă a acestor predicții, un start-up din Franța a primit o finanțare de 10 milioane de euro pentru a construi roboți-pizzeri și pentru a deschide primul restaurant autonom a cărui gestionare să fie făcută exclusiv de roboți. Restaurantul ara urma să fie deschis în septembrie anul acesta în regiunea Paris, în cadrul centrului comercial Val d'Europe.

209
Tagurile:
Angajați, restaurant, Roboți, pizza
Tematic
Explozie la New Jersey, în timp ce bomba era examinată de un robot
Sputnik Caritate: Cum reacționează copiii când stau față în față cu un robot - Foto
Robotul-chirurg: în 2018, cancerul va fi tratat de un robot creat în Rusia
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

76
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

76
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

90
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

90
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...