US Moving Ahead With Regional Missile Defense Systems Despite Iran Deal

Politica nechibzuită a SUA față de Iran ar putea devasta lumea, nu doar Orientul Mijlociu

649
(reînnoit 17:01 25.06.2019)
Ministrul rus de Externe a declarat că politica SUA față de Iran ar putea destabiliza nu numai Orientul Mijlociu, ci și întregul sistem al securității internaționale.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский
BRUXELLES, 25 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. ”Autoritățile din Statele Unite ar trebui să ia în considerare care pot fi consecințele cursei lor nechibzuite împotriva Iranului. Pericolul este nu doar destabilizarea Orientului Mijlociu, dar ar putea submina de asemenea întregul sistem al securității internaționale”, a declarat astăzi ministrul de Externe rus Serghei Lavrov, potrivit Sputnik

La începutul săptămânii, Washington a impus o nouă serie de sancțiuni Teheranului după ce armata iraniană a doborât o dronă americană, declarând că aceasta a violat granițele țării.

Ultimul conflict dintre SUA și Iran a fost provocat de doborârea unei drone joia trecută, care, potrivit Teheranului, intrase în spațiul aerian iranian. În același timp, SUA a insistat că drona opera deasupra apelor internaționale din Strâmtoarea Ormuz.

Președintele Donald Trump susține că Forțele Armate americane au planificat să întreprindă o lovitură de răzbunare împotriva Iranului, dar că el le-a oprit cu numai zece minute înainte de lansare când informațiile au arătat că cel puțin 150 de iranieni ar fi fost uciși în timpul operațiunii.

Anterior, SUA au desfășurat încă 1000 de soldați suplimentari și un portavion lângă granițele Iranului pentru a se opune Teheranului în regiune.

649
Tagurile:
Orientul Mijlociu, Iran, SUA
Tematic
Iranul despre atacul cibernetic din SUA: ”Au încercat din greu, dar au eșuat”
SUA sunt gata să anuleze sancțiunile împotriva Iranului – care sunt condițiile
Franța se opune noilor sancțiuni ale SUA împotriva Iranului

Загрузка...