Întâlnirea lui Vladimir Putin cu Donald Trump la summit-ul G20 din Germania

Casa Albă confirmă întâlnirile lui Trump cu Putin, Modi, Xi și alții la G20

112
(reînnoit 07:45 25.06.2019)
Președintele american Donald Trump se va întâlni individual cu liderii Rusiei, Indiei, Chinei, Turciei, Arabiei Saudite și Germaniei la summitul economic G20 de la sfârșitul săptămânii din Osaka, Japonia, au confirmat oficiali de la Casa Albă.

BUCUREŞTI, 25 iun - Sputnik. Întâlnirea lui Trump cu Vladimir Putin va include, probabil, discuții despre Iran, Ucraina, Siria și probleme de control al armamentului, a confirmat pentru Reuters un oficial al Casei Albe. Este o întâlnire care sigur îi trimite pe detractorii președintelui american într-o frenezie. Aceştia încă mai încearcă să descopere notele interpretului său dintr-o întâlnire anterioară dintre cei doi lideri.

"Președintele ar fi destul de confortabil cu orice rezultat" la întâlnirea cu președintele Chinei, Xi Jinping, au declarat oficialii, adăugând că întâlnirea reprezintă o oportunitate pentru Trump de a evalua poziția omologului său chinez cu privire la războiul comercial în curs. Trump nu s-a întâlnit cu Xi de la ultimul summit G20 din Buenos Aires și a promis să ia o decizie cu privire la posibilitatea de a aplica sau nu 300 de miliarde de dolari tarife suplimentare pentru bunurile chinezești, în urma întâlnirii.

Trump se va întâlni, de asemenea, cu premierul indian, reales recent, Narendra Modi, într-o întâlnire trilaterală cu Shinzo Abe din Japonia, pentru a discuta despre un "concept liber și deschis indo-Pacific", a confirmat luna trecută Casa Albă.

Vladimir Putin și Narendra Modi
© Sputnik / Михаил Метцель / ТАСС / POOL

O întâlnire cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan ar putea include discuții despre achiziționarea de către Turcia a sistemului de rachete rusesc S-400, care a adus amenințări cu sancțiuni, iar Ankara având înghețat programul multinațional F-35.

Trump va vorbi, de asemenea, despre "escaladarea tensiunilor din Iran și a amenințărilor la adresa stabilității regionale" într-o întâlnire tete-a-tete cu prinţul saudit al coroanei Mohammed bin Salman în timpul summitului, a declarat oficialul. Şi o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel se află în programul aglomerat al președintelui SUA.

112
Tagurile:
Întâlnire, Donald Trump, Vladimir Putin, G20
Тема:
Summitul G20 de la Osaka, Japonia 2019 (25)
Tematic
Dezvăluiri despre discuțiile informale „secrete” dintre Putin și Trump la summitul G20
Peskov: Dacă SUA vor propune un dialog al celor doi lideri la G20, Putin va accepta
Conferința de presă a candidatului Svetlana Tihanovskaia

Echipa lui Tihanovskaia a demarat formarea consiliului de preluare a puterii în Belarus

8
(reînnoit 16:02 15.08.2020)
Echipa candidatului Svetlana Tihanovskaia a lansat procesul de formare a consiliului coordonator pentru transferul puterii în Belarus.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Echipa de campanie a candidatului pentru funcția de președinte al Republicii Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a demarat procesul de formare a unui consiliu coordonator pentru transferarea puterii în țară. Nu toți doritorii vor putea intra în componența de bază a acestuia, însă “toți vor putea să-și împărtășească ideile”, a anunțat sâmbătă serviciul de presă al staffului.

“Demarăm procesul de formare a consiliului coordonator. E un grup de lucru extins al celor mai respectabile personalități ale societății, care urmează să discute și să elaboreze mecanisme sigure și stabile pentru asigurarea transferului de putere”, se menționează în comunicat.

Se menționează că „acum sunt recepționate cererile din partea unor potențiali membri”.

„Nu există o procedură sau o formă strictă, puteți exprima doar dorința și să vă confirmați autoritatea cărui grup social, profesii sau domeniu sunteți. Vom forma în cadrul consiliu grupuri de lucru și un prezidiu pentru luarea operativă a deciziilor”, se subliniază în comunicat.

Se subliniază că „nu toți doritorii vor putea intra în componența consiliului, însă vor putea să-și împărtășească ideile”.

“Drept confirmare a autorității potențialului membru vor fi servi realizărilor, deciziile formale de înaintarea lor. Nu există niște criterii formale, criteriile de bază sunt încrederea și respectul unui cerc larg al belarușilor”, menționează echipa Svetlanei Tihanovskaia.

8
Tagurile:
Belarus, Svetlana Tihanovskaia
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Belarus: opoziția vrea negocieri pentru preluarea pașnică a puterii
Candidatul opoziției belaruse nu va participa la acțiunile de protest
Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania și își îndeamnă susținătorii “să aibă grijă de ei”
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
CEC din Belarus a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale
Tihanovskaia anunță crearea unui Consiliul pentru preluarea puterii în Belarus

Загрузка...
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko

Putin și Lukașenko au discutat despre situația din Belarus

76
(reînnoit 14:42 15.08.2020)
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko au discutat astăzi despre situația din Republica Belarus după alegerile prezidențiale.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Președinții Rusiei și Belarus au discutat telefonic despre situația din republică, anunță Sputnik Belarus.

Cei doi lideri și-au exprimat speranță că problemele apărute în republică se vor rezolva cât mai curând, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“Aleksandr Lukașenko a informat despre situația din Belarus, create după alegerile prezidențiale. Ambele părți și-au exprimat încrederea că toate problemele vor fi rezolvate în curând”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Mai devreme, liderul belarus a declarat în cadrul unei ședințe la Minsk că împotriva țara lui “a fost declanșată o agresiune”. Lukașenko a menționat că situația legată de tulburările sociale după alegerile prezidențiale amenință “nu doar Belarusul”, dar și întregul Stat Unional.

“Observăm ce se întâmplă. Nu încercați să ne liniștiți cu acțiunile și demonstrațiile pașnice. Observăm ce se întâmplă în profunzime. Vedem foarte bine. Apropo, am citit instrucțiunile revoluțiilor colorate. Mai mult, pe lângă metodele revoluțiilor colorate (e o particularitate, despre ea vom discuta astăzi la Ministerul Apărării, la Centrul de Control Strategic) au apărut niște elemente ale unei imixtiuni străine”, a declarat Lukașenko, astăzi, în cadrul unei reuniuni la Minsk, potrivit Sputnik Belarus.

Ieri, Procuratura Generală a Rusiei a anunțat că 32 de cetățeni ruși, care fusese reținuți pe 29 iulie în Minsk, au fost eliberați și se află pe teritoriul rus. O persoană, care avea dublă cetățenie – rusă și belarusă, a rămas în republică.

Protestele în masă au izbucnit în toată Republica Belarus pe 9 august, după alegerile prezidențiale, în care învingător a fost anunțat președintele în exercițiu, Aleksandr Lukașenko. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, acesta a obținut 80,1 la sută din voturi.

76
Tagurile:
Belarus, Aleksandr Lukașenko, Vladimir Putin
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Belarusul i-a transmis Rusiei pe cei 32 de ruși
Militarii au forțat demonstranții din Minsk să se distanțeze de sediul Guvernului
UE nu recunoaște alegerile și impune sancțiuni Belarusului
Lukașenko: Observăm niște elemente ale unei imixtiuni externe

Загрузка...