Vladimir Putin

Putin: Un război între SUA și Iran va fi o catastrofă

1493
(reînnoit 17:23 21.06.2019)
Un eventual război între SUA și Iran va fi o catastrofă pentru toată regiunea, iar urmările ar putea fi triste și pentru Statele Unite, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în timpul liniei directe.

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Un eventual conflict militar între SUA și Iran ar deveni o adevărată catastrofă pentru toată regiunea, iar urmările ar putea afectat și Statele Unite, a declarat joi președintele Rusiei, Vladimir Putin, în timpul liniei directe cu cetățenii.

“Nu știm, nu am vrea, desigur. Însă SUA declară că nu exclud și o utilizare a forțelor armate. Aș vrea să spun din start că acest lucru ar fi o catastrofă pentru toată regiunea, cel puțin. Ar provoca un val de violențe și ar spori numărul refugiaților din regiune”, a declarat șeful statului rus, fiind întrebat cât de posibil este un război între SUA și Iran în legătură cu evenimentele din Golful Oman.

De asemenea, Putin a declarat că „și pentru cei care ar întreprinde astfel de acțiuni ar putea exista consecințe triste”.

“Pentru că este greu să estimezi care vor fi urmările utilizării forțelor armate. Iranul este țară șiită și chiar în lumea islamică se consideră că astfel de oameni, sunt capabili de acțiuni radicale atunci când sunt nevoiți să se apere pe ei și țara lor. E greu să spunem pe cine vor viza. Nu este dorită o astfel de evoluție a evenimentelor”, a mai adăugat el.

Mai devreme, în Golful Oman au fost atacate navele Front Altair și Kokuka Courageous. După explozii și incendii, amblele echipaje au fost evacuate pe teritoriul Iranului și bordul unui distrugător american. Pe Front Altair se aflau 11 ruși, nimeni nu a avut de suferit.

SUA a acuzat Iranul de atacarea petrolierelor. Ministrul Afacerilor Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a declarat că acuzațiile în adresa țării lui sunt lipsite de temei. Armata iraniană a anunțat că va trimite o navă și un elicopter la locul incidentului pentru salvarea oamenilor și pentru acordarea primului ajutor.

1493
Tagurile:
Iran, SUA, Război, Vladimir Putin
Postul de televiziune Russia Today

Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

104
YouTube a expediat o avertizare postului de televiziune RT, după transmisiunea în direct a discursului lui Donald Trump.

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. Postul de televiziune RT anunță că a primit o avertizare din partea YouTube după transmisiunea discursului fostului președinte al SUA, Donald Trump, rostit în timpul unei conferințe în Orlando.

Duminică, într-un discurs susținut la conferința conservatoare CPAC în Orlando, Trump a declarat că ar putea candida din nou pentru funcția de președinte, menționând că democrații vor pierde alegerile prezidențiale din 2024. E prima declarație publică făcută de Trump după plecarea de la Casa Albă.

“YouTube ne-a expediat o avertizare pentru că am transmis în direct discursul lui Trump de la conferința conservatorilor în Orlando. Motivul oficial – “în video nu există o contextualizare suficientă, care ar explica și demonstra suplimentar că e vorba de Trump's violative CPAC speech (un discurs violent al lui Trump), sunt necesare mai multe detalii și mai multe informații explicative, e necesară o contextualizare care ar arăta că e un exemplu de hateful speech (discurs de ură)””, se spune într-o postare în canalul Telegram al RT.

În ultimele luni, platformele occidentale blochează tot mai des conturile instituțiilor media rusești. Așa, Facebook a blocat fără niciun fel de explicații contul agenției Baltnews. În octombrie Twitter a marcat materialul postului de televiziune RT despre alegerile din SUA ca potențial manipulative, iar mai devreme a eliminat din motorul de căutare contul agenției RIA Novosti.

Pe 28 octombrie, Roskomnadzor (Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media) a expediat în adresa companiilor Facebook, Twitter și Google (căruia îi aparține YouTube) o scrisoare în care cer încetarea aplicării cenzurii în cazurile presei rusești.

104
Tagurile:
Cenzură, Discurs, youtube, Russia Today, Donald Trump
Tematic
Trump revine în forță: vrea capul unui ”trădător”!
Explozie, fum: cazinoul lui Trump din Atlantic City nu mai există
Donald Trump revine? „Am câştigat în mod covârşitor!”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid

Загрузка...

Japonia cere Chinei oprească testarea anală pentru Covid-19 pe cetățenii săi

66
(reînnoit 16:19 02.03.2021)
Guvernul japonez a cerut Chinei să nu supună cetățenii japonezi unor teste anale pentru Covid-19 la intrarea acestora în ţară, relatează Japan Times.

BUCUREŞTI, 2 mart – Sputnik. Secretarul general al cabinetului japonez Katsunobu Kato a anunțat luni, 1 martie, că guvernul japonez a cerut Chinei să nu supună cetățenii japonezi la teste anale pentru Covid-19 atunci când intră în această țară, relatează Japan Times.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului japonez, solicitarea a fost făcută prin intermediul ambasadei de la Beijing în urma plângerilor din partea unor japonezi supuşi unei „suferințe psihologice” prin aceste teste.

Potrivit Japan Times, Kato a declarat, într-o conferință de presă, că guvernul japonez va continua să solicite Chinei să înceteze să-i supună cetățenii acestei metode de testare, menționând că „nu a mai fost confirmată în nicio altă parte a lumii”, a spus acesta, citat de Sputnik France

De asemenea, canalele de presă americane Vice și Washington Post au raportat săptămâna trecută că angajații Departamentului de Stat staționați în China s-au plâns că ar fi fost testați „în mod eronat” cu această metodă, chiar dacă în principiu sunt scutiţi de aceasta. Însă aceste informații au fost negate de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez în timpul unei conferințe de presă.

Metoda de testare anală a fost utilizată în timpul unei creşteri epidemice recente limitate la Beijing. De asemenea, a fost impusă călătorilor internaționali plasați în carantină la sosirea în China.

Galicia, o comunitate autonomă din nord-vestul Spaniei, a optat pentru utilizarea acestei metode de testare pentru Covid-19. Ministerul regional al Sănătății a spus că metoda va fi aplicată în principal persoanelor întubate cu boli grave.

66
Tagurile:
China, Japonia

Загрузка...