Propunere istorică: Salvini ar putea primi Premiul Nobel pentru Pace

224
(reînnoit 14:45 27.06.2019)
Deputata AfD Beatrix von Storch l-a propus public pe Matteo Salvini candidat la Premiul Nobel pentru Pace ca recunoaștere a ”contribuției sale la securitatea și stabilitatea Europei”.

Matteo Salvini
© Sputnik / Алессандро Рота
BRUXELLES, 20 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Beatrix von Storch, deputată din partea Alternativei pentru Germania în Bundestag, făcut astăzi o propunere istorică: ”Îl propun pe Matteo Salvini pentru Premiul Nobel pentru Pace pentru că el a dat exemplul unei politici de succes a stabilității în Europa și pentru că a salvat mii de vieți, un exemplu pe care alții ar trebui să îl urmeze”.

Von Storch consideră că, închizând granițele Italiei, Salvini a diminuat migrația ilegală în Europa, ca și industria traficului de carne vie, și a arătat ce se poate obține cu o politică onestă și hotărâtă.

”Nimeni nu va mai trebui să se înece în Mediterană dacă industria refugiaților și vasele sale nu vor mai avea ocazia să își continue afacerea lor murdară cu speranță și apoi să acosteze în Europa”, a mai spus Von Storch.

Salvini a deveni unul din cei mai populari lideri politici din Europa prin măsurile sale anti-imigrație, fapt care a condus partidul său Liga la victorie totală în alegerile europarlamentare, când și-a dublat scorul față de alegerile generale din Peninsulă.

224
Tagurile:
pace, Matteo Salvini, Premiul Nobel
Tematic
Voturile suveraniștilor rămân divizate: PiS-ul polonez nu intră în alianța lui Salvini
Salvini cucerește Europa cu politica sa economică
Salvini se ceartă cu Bruxelles-ul ca să salveze banii Italiei
Proteste în Minsk

În ce condiții Belarus poate cere ajutor militar de la OTSC

63
(reînnoit 21:55 15.08.2020)
În ce condiții Belarus ar putea solicita ajutorul Rusiei în conformitate cu Tratatul pentru Securitatea Colectivă.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Republica Belarus va putea solicita ajutorul Organizației Tratatului pentru Securitatea Colectiv doar dacă apărarea acesteia este amenințată din afară, a declarat agenției RIA Novosti, purtătorul de cuvânt al OTSC, Vladimir Zainetdinov.

“În cazul în care sistemul ei de apărare este amenințat din afară, în conformitate cu tratatul pentru securitatea colectivă, articolul 4, ea are dreptul să solicite ajutor”, a declarat el, fiind întrebam în ce caz Belarus se poate adresa OTSC.

Deocamdată, secretariatul OTSC nu a primit nicio solicitare din partea Republicii Belarus, iar dacă o astfel de cere va veni, ea va fi examinată în ordinea stabilită. Toate deciziile sunt luate după consultarea tuturor statelor membre, a mai declarat reprezentatul OTSC.

Mai devreme, Sputnik Belarus a anunțat că președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că a convenit cu liderul rus, Vladimir Putin, asupra acordării unui ajutor republicii la prima solicitare în cazul în care va fi pusă în pericol securitatea țării. Totodată, Lukașenko a făcut trimitere la acordurile celor două state în cadrul OTSC și a Uniunii Statale.

63
Tagurile:
OTSC, Aleksandr Lukașenko, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Putin și Lukașenko au discutat despre situația din Belarus
Lukașenko: Nu voi ceda puterea nimănui. Vom ține situația sub control
Lukașenko a convenit cu Putin asupra unui ajutor în asigurarea securității țării
Lukașenko, supărat pe grevele muncitorilor: E un cuțit în spate!

Загрузка...
Aleksandr Lukașenko

Lukașenko, supărat pe grevele muncitorilor: E un cuțit în spate!

73
Lukașenko s-a supărat pe muncitorii de la marile uzine, care au intrat în grevă, și declară că acești nu mai au ce căuta la aceste întreprinderi.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Președintele belarus, Aleksadr Lukașenko, a calificat grevele muncitorilor din republică drept “un cuțit în spatele” puterii: greviștii nu își au locul la aceste întreprinderi, acolo e un exces de oameni.

“Ce fel de abordări sunt acestea? Președintele, guvernul, toți depunem efortul pentru ca într-o perioadă dificilă să aveți un salariu cât de cât normal. Întreprinderile activează, oferim un ajutor colosal acestor întreprinderi? Și? Ne trezim cu un cuțin în spate?”, a declarat Lukașenko, potrivit Sputnik Belarus.

Potrivit lui, muncitorii greviști nu ar trebui să mai muncească în aceste uzine.

Avem un exces de forță de muncă la MTZ, MAZ, BelAZ – peste tot. Să plece. Însă nu mai au ce căuta la uzine.

 

73
Tagurile:
Belarus, Aleksandr Lukașenko
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Cehia a răspuns la acuzațiile lui Lukașenko
Lukașenko a convocat o ședință dedicată securității naționale
Lukașenko: Observăm niște elemente ale unei imixtiuni externe
Putin și Lukașenko au discutat despre situația din Belarus
Lukașenko: Nu voi ceda puterea nimănui. Vom ține situația sub control
Lukașenko a convenit cu Putin asupra unui ajutor în asigurarea securității țării

Загрузка...