ONU

Raport ONU alarmant: ce se întâmplă până în 2050 cu populaţia lumii

540
Un raport ONU publicat recent dezvăluie cu cât va creşte populaţia globală până în 2050. Care ţară va ajunge pe primul loc la creşterea populaţiei, depăşind China, şi care sunt ţările care se vor confrunta cu un declin major.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik, Doina Crainic. Un raport recent publicat de Divizia Populație a Departamentului pentru Afaceri Economice și Sociale (DESA) al ONU, denumit „Perspectivele privind Populația Mondială 2019: Repere” estimează că până în 2050 locuitorii Pământului vor ajunge la 9,7 miliarde de oameni, ceea ce înseamnă o creştere cu două miliarde.

India va fi pe primul loc la creşterea populaţiei, astfel, se vor adăuga circa 273 milioane de locuitori la populația ei de 1,37 miliarde de locuitori, iar ţara va depăși China, a cărei populație se estimează că va scădea cu 31,4 milioane între 2019 și 2050. Populația Chinei va continua să scadă şi va ajunge la 1,1 miliarde până în 2100.

De asemenea, se aşteaptă ca populaţia Nigeriei să crească cu aproximativ 200 de milioane de oameni până în 2050. Pakistan, Etiopia, Tanzania, Indonezia, Republica Democratică Congo, Egiptul și SUA sunt celelalte șapte țări în care vor fi cele mai mari creşteri ale populaţiei în următorii treizeci de ani, potrivit raportului, citat de RT.

Dar cea mai mare creştere a populației va avea loc în Africa sub-sahariană, unde va crește de două ori până în 2050, dezvoltare care ar putea pune presiune și mai mare asupra sistemelor sociale din aceste țări.

„Multe dintre populațiile cu cea mai rapidă creștere sunt în țările cele mai sărace, unde creșterea populației aduce provocări suplimentare”, a declarat Liu Zhenmin, subsecretarul general DESA, într-un comunicat de presă emis luni.

Deși cifrele sunt uimitoare, creșterea populației încetinește și se aşteaptă să stagneze. În prezent, numărul mediu de nașteri pe femeie este de 2,5, dar până în 2050 se estimează că va scădea şi mai mult, ajungând la 2,2, ceea ce înseamnă că omenirea se va confrunta cu declinul iminent al populației.

Numărul mic de nașteri per femeie va afecta cel mai mult 55 de țări, în care populaţiile vor scădea cu cel puțin un procent. China va conduce în acest trend, fiind urmată de ţări din Europa de Est sau din Caraibe. Lituania și Bulgaria vor suferi cel mai mare declin, astfel, se vor confrunta cu o scădere a populației cu 23% până în 2050. Letonia, cu un declin estimat de 22%, este urmată de Insulele Wallis și Futuna (20%) și de Ucraina (20%).

540
Tagurile:
Populația, alarmant, Raport, ONU
Tematic
Doi reprezentanți ai Misiunii ONU în Kosovo, spitalizați din cauza unor răni
Kosovo declară persona-non grata reprezentantul ONU. Reacția organizației
Kosovo cere misiunii ONU ridicarea imunității diplomatului rus
Organiza'ia Mondială a Sănătății

OMS a anunțat care este țara care poate fi model de luptă împotriva COVID-19

35
(reînnoit 07:19 04.08.2020)
Organizația Mondială a Sănătății consideră că Vietnamul și sistemul său de sănătate este unul care poate fi un exemplu și pentru alte state în lupta cu coronavirusul.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Șeful grupului tehnic al Unității de Boli Emergente din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove, a lăudat acțiunile autorităților vietnameze privind combaterea răspândirii infecției cu coronavirus și a numit acest stat drept exemplu de urmat pentru alte țări.

”Acționează rapid și atotcuprinzător, au un sistem care ar putea ajuta ca să ia acest focar sub control. Este ceea ce trebuie să vedem în toate țările”, a spus Maria Van Kerkhove în timpul unei conferințe de presă, adăugând că Vietnamul are o experiență vastă în lupta împotriva bolilor infecțioase.

"Fiind o țară care a avut de suportat o sarcină foarte mică și o mortalitate scăzută, nu lasă nicio șansă acestui lucru (focar - ed.) Și fac tot posibilul pentru a preveni producerea unui incident major”, a spus Michael Ryan, vorbind despre noul focar de coronavirus din Vietnam.

Mai devreme se știa că autoritățile orașului vietnamez Da Nang, care a fost locul de răspândire a noului coronavirus în Vietnam, intenționează să testeze întreaga populație pentru COVID-19 - aproximativ 1,1 milioane de oameni.

Vineri, 31 iulie, Vietnam a înregistrat primul său deces cauzat de coronavirus în această pandemie. Un nou focar de infecție a început în orașul de coastă Da Nang la trei luni de la depistarea unei infecții anterioare în țară.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

35
Tagurile:
COVID-19, OMS
Tematic
Avertisment OMS: vara nu îi protejează pe oameni de coronavirus
Critici dure la adresa SUA după retragerea țării din OMS
O pneumonie necunoscută: OMS în dialog cu autoritățile Kazahstanului
OMS nu a primit din partea SUA notificarea de retragere din organizație
OMS remarcă tendințe îngrijorătoare ale virusului în zona din care face parte și România

Загрузка...
Batalion NATO în Polonia

SUA anunță extinderea contingentului militar în Polonia

41
(reînnoit 18:51 03.08.2020)
Statele Unite au decis să-și sporească prezența militară în Polonia cu un contingent de o mie de militari.

BUCUREȘTI, 3 aug – Sputnik. SUA și Polonia au încheiat negocierile, în urma cărora s-a decis expedierea în această țară a o mie de militari americani, a declarat ministrul Apărării, Mark Esper.

SUA și Polonia și-au încheiat negocierile pentru extinderea acordului de cooperare în domeniul Apărării (EDCA)… Înțelegerea va presupune extinderea prezenței militare permanente cu o mie de militari, se spune în declarația lui Esper.

În prezent, în Polonia, în baza rotației, se află 4,5 mii de militari americani, a amintit el.

De asemenea, acordul va permite “consolidarea descurajării Rusiei și va consolida NATO”, se mai menționează în declarația lui Esper.

Comentând această informație, la solicitarea RIA Novosti, vicepreședintele comisiei Dumei de Stat pentru Apărare, Iurie Șvîtkin, a declarat că sporirea numărului militarilor SUA în Polonia urmărește un scop politic.

“O mie de persoane reprezintă aproximativ un regiment. Totodată, desigur, acest lucru nu are nicio pondere, însă un număr mai mare de militari NATO în Europa înseamnă mai puțină securitate în Europa. Probabil, acest lucru se face mai mult din motive politice, pentru a oferi o susținere politică Poloniei, pentru a-i face să simtă o grijă din partea fratelui mai mare SUA”, a spus Șvîtkin.

“Acest lucru ne determină să ne asigurăm într-o proporție mai mare securitatea. Statele din Occident ne forțează să ne consolidăm potențialul în această direcție… Desigur, Rusia are suficiente resurse, însă noi acționăm în oglindă la acele provocări, pe care ni le creează Occidentul”, a subliniat parlamentarul rus.

De asemenea, el a menționat că autoritățile din Polonia, precum și cele din alte statele europene, nu se gândesc la perspectivele și viitorul contingentului militar.

“Suprasaturarea cu trupe și zângănitul din arme nu va duce la nimic bun”, a precizat el.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
SUA, Polonia
Tematic
Deputați polonezi cer declararea ambasadorului SUA „persona non grata”
Compromis al liderilor UE, Ungaria și Polonia ar fi obținut ceea ce doreau
ONU îndeamnă Polonia să asigure refugiaților dreptul de azil pe teritoriul țării
Polonia anunță retragerea din Convenția de la Istanbul
Polonia și Ucraina s-au unit împotriva ”Nord Stream-2”

Загрузка...
Carmen Avram

”Nu uitați sunați trompeta când plecați!” Carmen Avram nu lasă nicio șansă Guvernului!

0
(reînnoit 08:21 04.08.2020)
”Laudele „guvernului meu” sunt contrazise din afara țării! E o condiție obligatorie de la UE, ca să ne luăm banii de la Bruxelles. PNL, pe cai şi pe mai târziu!”

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. În fiecare zi, membri ai Guvernului Orban, în special Florin Cîțu, vin cu date prin care încearcă să demonstreze că în România totul e bine și mergem într-o direcție foarte bună. Asta în timp ce realitatea falimentelor zonei private sau șomajul, precum și restructurările de la stat par a spune cu totul altceva!

Europarlamentarul Carmen Avram nu lasă loc manevrelor Guvernului Orban și vine cu date clare: ”Laudele „guvernului meu” sunt contrazise din afara țării: România este statul care a dat cel mai mic sprijin financiar pentru redresare economică: 3% din PIB”.

Da, datele sunt copleșitoare: ”Prin comparație, celălalt guvern Orban a oferit ungurilor 18% din PIB, Cehia - 14%, Austria – 13%. Toate, țări mult mai mici decât România”, scrie Carmen Avram, care citează un studiu al ”Erste Bank”, publicat de Ziarul Financiar.

”Erste, proprietarul BCR, estimează și că România va avea creșterea cea mai mică dintre cele șapte țări în care activează compania austriacă”, scrie Carmen Avram, din studiu reieșind clar: ”Dintre cele şapte ţări unde Erste activează, România are cea mai mică creştere economică pentru 2021”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Guvernul, Carmen Avram
Tematic
Carmen Avram, cel mai dur mesaj de la Bruxelles, îi distruge pe Iohannis și Aurescu
Carmen Avram anunță cea mai grea înfrângere pentru Iohannis și Orban – cei doi tac mâlc!
Carmen Avram face praf PNL, acuzația care le poate prăbuși procentele!

Загрузка...