Alegeri europarlamentare 2019

Euroscepticii din Parlamentul European vor fie mediatori între UE și Rusia

92
(reînnoit 20:02 13.06.2019)
Grupul eurosceptic “Identitate și Democrație” este dispus să devină un mediator între UE și Rusia pentru normalizarea relațiilor.

BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik. Noul grup al euroscepticilor în Parlamentul European – “Identitate și Democrație”, care ar putea deveni al patrulea grup ca pondere, este gata să devină mediator în procesul de normalizare a relațiilor între UE și Rusia. Sancțiunile nu rezolvă problemele, este nevoie de diplomație, a declarat joi agenției RIA Novosti președintele grupului, politicianul italian, Marco Zanni.

“Dacă vrem să cooperăm cu Rusia, sancțiunile reprezintă o cale greșită, pentru că în final acestea au afectat statele europene și Italia. Iată de ce avem nevoie de mai multă diplomație, trebuie să deschidem niște canale mai eficiente de comunicare cu Rusia, pentru a căuta un compromis. Dacă nu o vom face, va fi problematic”, a declarat acesta.

Potrivit lui, reprezentanții forțelor politice din grupul politic pe care îl reprezintă “sunt gata de o cooperare mai bună cu Rusia”.

“De asemenea, fracțiunea noastră este gata să devină un mediator între UE și Rusia. Diplomația este soluția pe care ne-o dorim. Dacă UE, Occidentul și Rusia vor putea să facă un pas înainte, vom fi în stare să rezolvăm această situație fără sancțiuni. Sancțiunile reprezintă un eșec al politicienilor. Suntem niște politicieni și vrem să depășim toate divergențele pe cale diplomatică”, a menționat el.

92
Tagurile:
Eurosceptici, Parlamentul European, Rusia, Uniunea Europeană
Tematic
Suveraniștii dau fiori Bruxelles-ului: Surpriza din România
Cele cinci țări europene unde suveraniștii au învins
Globaliștii schimbă strategia: ”suveranismul nu poate fi învins, deci trebuie controlat”!
Suveraniștii la răscruce: negocierile care răstoarnă Europa!
Voturile suveraniștilor rămân divizate: PiS-ul polonez nu intră în alianța lui Salvini
Lovitură dată de suveraniști: Noua denumire a Grupului din Parlamentul European

Die Welt: Bananele ar putea dispară din consum

37
(reînnoit 18:45 13.04.2021)
Omenirea ar putea rămâne fără banane din cauza ciupercilor din sol extrem de infecțioase, scrie Die Welt.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Boala Tropical Race 4 (TR4) a început să se răspândească activ în Asia și Australia pe parcursul secolului XX, dar, în 2019, a fost descoperită pentru prima dată în America de Sud – principalul furnizor de banane din lume.

Potrivit expertului în fructe al companiei de marketing AMI Ursula Schockemöhle, în Columbia și Honduras au fost închise deja primele plantații. Ea a menționat că boala nu este susceptibilă la acțiunea substanțelor chimice, motiv pentru care solurile infectate vor fi scoase din funcțiune cel puțin 30-40 de ani.

Se remarcă faptul că TR4 afectează în principal soiul Cavendish, exportul căruia acoperă 95% din comerțul mondial de banane.

Experții avertizează că chiar și o mică particulă de sol infectat pe talpa fermierului poate duce la răspândirea infecției. În plus, ei au explicat că boala se răspândește rapid deoarece plantele transmit între ele unele și aceleași gene.

"Florile de gen masculin ale plantei sunt sterile, iar florile de gen feminin formează fructe fără polenizare. Cavendish se reproduce asexuat, prin butășire", subliniază experții.

Potrivit oamenilor de știință, în natură nu există un soi atât de bogat în recoltă ca Cavendish. În plus, în multe țări din Asia, Africa și America, aceste fructe sunt la fel de importante ca cartofii și orezul în dieta zilnică.

"Dacă considerăm că populația Pământului este mai mare de șapte miliarde de oameni, atunci o creștere a cererii populației în creștere a țărilor în curs de dezvoltare în ceea ce privește produsele alimentare reprezintă principalul motiv pentru creșterea producției de banane", a declarat Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite.

În acest fel, omenirea poate pierde nu doar un produs alimentar gustos, ci și unul necesar.

37
Tagurile:
Banana

Загрузка...
Флаг Евросоюза в главном здании Совета Европы в Страсбурге

UE a pregătit un pachet de sancțiuni împotriva Turciei

42
Uniunea Europeană a pregătit un set de măsuri împotriva Turciei, printre care și sancțiuni, în cazul în care autoritățile de la Ankara își vor continua “politica agresivă”.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe din Franța, Clément Beaune, a declarat că Uniunea Europeană a elaborate un set de măsuri, inclusiv sancțiuni împotriva Turciei, care vor fi aplicate în cazul în care Ankara își va continua politica agresivă.

“Nu ne dorim o escaladare, însă ne apărăm interesele. Turcia trebuie să fie cea care să spună dacă este dispusă să transmită semnale de detensionare. Am menționat un șir de situații unde această influență (a Turciei n.r.) se manifestă, - Estul Mediteranei, Libia, Siria. Am văzut și alte operațiuni în jurul Caucazului în ultimele săptămâni”, a declarat Beaune marți, răspunzând la întrebările Adunării Naționale a Franței.

Acesta a menționat că Turcia trebuie să aleagă ce poziție va ocupa. “Va alege detensionarea sau va rămâne pe aceste poziții agresive. Atunci Europa va fi gata să răspundă. Am pregătit un șir de măsuri, inclusiv sancțiuni, care vor fi aplicate, dacă va fi necesar”, a subliniat el.

Totodată, potrivit demnitarului francez, în ultimul timp au existat și semnale pozitive din partea Turciei, printre care retragerea navelor turcești din apele teritoriale ale Greciei și Turciei, reluarea negocierilor cu Grecia – pentru prima data în ultimii cinci ani, precum și negocierile care vor avea loc în problema Ciprului.

“Le tratăm ca niște semnale pozitive. Însă există și o înrăutățire. Ați menționat retragerea Turciei din Convenția de la Istanbul, iar noi am condamnat acest lucru. Ați vorbit despre presiunile politice asupra partidelor de opoziție. Acestea, desigur, sunt niște pași într-o direcție greșită. Din aceste motive am decis să păstrăm presiunile”, a spus Clément Beaune.

42
Tagurile:
sancțiuni, Uniunea Europeană, Turcia
Tematic
Turcia a arestat 10 amirali în retragere care s-au opus proiectului „Canal Istanbul”
Rusia suspendă cursele charter spre Turcia
Cum Turcia își consolidează pozițiile în spațiul ex-sovietic

Загрузка...